Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Stranierii lui Iordănescu

Ziarul de Vrancea
9 mar 2015 550 vizualizări
Selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat de principiu 15 jucători din afara Romaniei pentru meciul cu naţionala Insulelor Feroe, programat la 29 martie, la Ploieşti, în preliminariile Campionatului European din 2016

Principalele noutăţi sunt fundaşul Alexandru Măţel, recent transferat la Dinamo Zagreb şi tanărul Florin Andone (Cordoba), singurul jucător roman din liga spaniolă. Stranierii convocaţi sunt Tătăruşanu, Pantilimon (portari), Chiricheş, Gardoş, Dr. Grigore, Moţi, Măţel, Raţ (fundaşi), Sînmărtean, Torje, Maxim, Bicfalvi (mijlocaşi), Marica, Keşeru, Andone (atacanţi). Vineri, 20 martie, Anghel Iordănescu va anunţa lista finală a stranierilor pentru meciul cu echipa Insulelor Feroe.

Locul 22 la atletism

În clasamentul final pe naţiuni al Campionatului European de atletism indoor de la Praga, Romania s-a situat pe locul 22, din 49 de ţări participante, cu 2 medalii de bronz, cucerite de Florentina Marincu (lungime) şi Marian Oprea (triplusalt), prima poziţie fiind ocupată de delegaţia Rusiei, cu 8 medalii - 6 de aur şi 2 de argint.  În continuarea acestei ierarhii, potrivit site-ului oficial al competiţiei, pe locul secund s-a situat Franţa - 3 medalii de aur, 1 de argint şi 1 de bronz, urmată la randul ei de Marea Britanie - 2-4-3, Cehia (ţara gazdă a avut cea mai numeroasă delegaţie, cu 46 de atleţi) - 2-1-3, Olanda - 2-0-3, Germania - 1-3-2 etc.  La precedenta ediţie a competiţiei continentale de sală, în 2013, la Göteborg, sportivii romani nu au obţinut nicio medalie, iar în 2011, la Paris, una singură, de bronz, prin triplusaltistul Marian Oprea.

Argint al floretistelor junioare

Echipa Romaniei, în componenţa Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin, a caştigat, duminică, etapa de Cupă Mondială la floretă juniori feminin de la Belgrad. Sportivele romane au învins cu 45-21 Egiptul în semifinale şi cu 45-44 finala cu Polonia. La concurs au participat şase echipe. Pe locul doi s-a clasat Polonia, iar poziţia a treia a fost ocupată de Ungaria. Acesta a fost al doilea succes romanesc din week-end în capitala Serbiei, după ce sambătă, Mălina Călugăreanu s-a impus în proba individuală.

UCI l-a favorizat pe Armstrong

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) nu este vinovată de corupţie, dar foştii săi conducători i-au acordat "tratament preferenţial" lui Lance Armstrong, se arată într-un raport al Comisiei Independente de Reformă a Ciclismului, publicat ieri. "Exista un schimb tacit de favoruri între conducătorii UCI şi Lance Armstrong şi cele două părţi au făcut front comun împotriva oricărei persoane care încerca să îl atace", se precizează în raport. Comisia a întocmit raportul de 227 de pagini după cercetări ce au durat 13 luni. Scopul anchetei a fost descoperirea cauzelor dezvoltării dopajului din ciclism şi aflarea adevărului după acuzaţii la adresa UCI şi a altor foruri cu privire la ineficienţa anchetelor ce vizează practicile de dopaj. “Ancheta desfăşurată în 13 luni nu aduce un nou scandal, dar oferă clarificări cu privire la legăturile periculoase întreţinute de-a lungul anilor de federaţia internaţională şi arată că cultura dopajului există în continuare", menţionează Le Figaro.

Ogier, regele şoselelor

Francezul Sébastien Ogier (Volkswagen) a caştigat Raliul Mexicului, a treia etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. Ogier s-a impus şi în primele două etape din acest sezon, la Monte Carlo şi în Suedia. în Mexic, pe locurile doi şi trei s-au clasat norvegienii Mads Ostberg (Citroën) şi Andreas Mikkelsen (Volkswagen). Sébastien Ogier conduce în clasamentul general, cu 81 de puncte, urmat de Andreas Mikkelsen (47 de puncte) şi de Thierry Neuville (35 de puncte). Etapa a patra a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în Argentina, în perioada 23-26 aprilie.

Cagliari l-a demis pe Zola

Clubul Cagliari a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a pus capăt colaborării cu tehnicianul Gianfranco Zola, care se afla în funcţie de doar două luni şi jumătate. Zola se afla la conducerea echipei Cagliari din data de 24 decembrie 2014. Formaţia Cagliari a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-2, de Sampdoria Genova şi se află pe locul 18, antepenultimul, în clasamentul campionatului Italiei, cu 20 de puncte. Cu Zola antrenor, Cagliari are un bilanţ de două victorii, şase înfrangeri şi două remize. Potrivit Gazzetta dello Sport, pe banca tehnică a formaţiei Cagliari va reveni Zdenek Zeman, care a pregătit echipa înaintea lui Zola, în perioada 20 iunie - 23 decembrie 2014.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.