Sport

Aproape calificaţi

Ziarul de Vrancea
6 mar 2015 474 vizualizări
Echipa Romaniei conduce după prima zi cu scorul de 2-0 formaţia Israelului şi are şanse mari de a trece în turul II al grupei Euro-Africane din Cupa Davis

Căpitanul nejucător al naţionalei Romaniei, fostul jucător Andrei Pavel, spera ca elevii săi să conducă cu 2-0 după prima zi, însă pronosticul cel mai frecvent era 1-1. Dacă Adrian Ungur (159) n-avea cum să piardă întalnirea cu cvasi-debutantul Bar Tzuf Botzer (893 ATP), Marius Copil (168) nu era favorit în jocul cu experimentatul Dudi Sela (108), jucător uns cu toate alifiile, specialist în jocul pe hard (suprafaţă pe care s-a jucat şi la Sibiu), categoric cel mai bun tenisman israelian de la Amos Mansdorf încoace. Dar Marius a întrecut toate aşteptările şi acum, victoria echipei Romaniei pare a fi o formalitate, fiindcă maine la dublu îi avem pe Horia Tecău şi Florin Mergea.
Adrian Ungur nu a făcut chiar meciul vieţii în faţa tanărului israelian cu doar două meciuri de Cupa Davis la bord, un jucător cu un prim serviciu bun şi... cam atat. Greu a fost în primul set, cand Adrian a făcut break-ul la 6-5, după care meciul a curs în favoarea lui, scor 7-5, 6-3, 6-0 în 110 minute. "A fost un pic dificil, mai ales că nu-l cunoşteam. M-a surprins cu primul serviciu, a fost destul de constant, dar pe parcurs cred că a început să obosească. La început eram puţin crispat, nu mă mişcam foarte bine, nu simţeam mingea foarte bine. A fost important în primul set, la 6-5 cand am reuşit să-i iau break-ul şi am reuşit să mă eliberez puţin. Am încercat să returnez toate mingile servite de el, să îl fac să dea cat mai mult din alergare, iar în partea a doua meciului a fost destul de bine", a spus Ungur, la TVR.
A doua partidă, dintre Copil şi Sela, a arătat un... Copil din ce în ce mai bun. După două seturi încheiate la tie-break, se preconiza un maraton de cinci seturi, dar după ce a pierdut setul al patrulea, Dudi Sela a început să obosească şi, după aproape trei ore, Marius a caştigat cu 6-7, 7-6, 6-4, 6-2.  Partida de dublu va avea loc sambătă, de la ora 15.00, iar ultimele două meciuri de simplu se vor desfăşura duminică, de la ora 13.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.