Sport

Maratonul Siretului, o nouă provocare pentru atleţi

Dan Chiriac
5 mar 2015 609 vizualizări
O nouă provocare pentru cei care iubesc mişcarea, sportul şi nu în ultimul rând maratonul. “Vino de Paşte la Adjud, în judeţul Vrancea, ca să alergi şi să admiri frumuseţile pe care ţi le oferă Lunca Siretului, marginită la est de Dealurile Tutovei, şi să te întâlneşti cu locuitorii acestei zone şi cu tradiţiile lor strămoşesti, în cea de-a doua zi de Paşte."

Un colţ de rai din România, despre care nu ştiai că există!”, se arată în invitaţia organizatorului acestui eveniment, Ilie Roşu, pe http://www.ilierosu.ro/maratonul-siretului/, unde se găsesc mai multe informaţii pentru cei interesaţi. Cel mai în varstă dintre participanti este Gheorghe Mosion, de 82 de ani, din Arad, concurent în proba de 21 km. Alături de ceilalţi maratonişti, vor preda simbolic ştafeta tinerilor din proba de 42X1km.
Probele concursului vor fi: 15 km, Semimaraton (21 km), 30 km, Maraton (42,195 km), ştafeta copii 42X1km;Trei ştafete, a câte 42 de copii se vor întrece în competiţie:
-Ştafeta Siretului, formată din copii din satele de pe malurile Siretului: Adjudul-Vechi, Homocea, Ploscuţeni, Argea, Lespezi, Costişa, Şiscani şi Burcioaia;
-Ştafeta Adjudului, alcătuită din copii care învaţă în  ciclul gimnazial din Municipiul Adjud;
-Ştafeta Pufeştiului, alcătuită din copii din comuna Pufeşti, care aniversează 150 de ani de la infiinţarea şcolii.
Organizatori sunt: Clubul Sportiv Eco Alpin în parteneriat cu Primaria Municipiului Adjud, Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea şi Paraohia “Sfantul Nicolae” Adjudu Vechi.
Parteneri în organizare sunt : Primăria Homocea, Primăria Ploscuţeni, Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” Adjud, Şcoala Gimnazială “Mareşal Averescu” Adjud, Şcoala Gimnazială “Mihail Armencea” Adjud, Şcoala Gimnazială “Angela Gheorghiu” Adjud, Şcoala Gimnazială “PRINCIPELE RADU”, Şcoala Generală Pufeşti.
"Maratonul Siretului este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, desfăşurată în cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paşte, pe cursul Siretului Inferior, într-un cadru natural în care pot fi admirate din alergare, atât bisericile şi monumentele ridicate în memoria eroilor locali căzuţi în cele două razboaie mondiale, de pe traseul competiţiei: Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuţeni, Lespezi, Costişa, cât şi podul care traversează dinspre Adjudu-Vechi, peste râul Siret, lacul de acumulare şi microhidrocentrala  de la Bereşti”, informează organizatorii maratonului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.