Sport

Echipa de futsal joacă baraj pentru rămânerea în liga întâi

Dan Chiriac
5 mar 2015 615 vizualizări
Progresul Focşani va fi nevoită să câştige tripla cu Clujana Cluj pentru a rămâne în prima ligă

Progresul Focşani va juca baraj pentru rămânerea în prima ligă a ţării. Echipa focşăneană a fost informată că nu se va salva direct de la retorgradare din cauza rezultatelor directe cu ocupanta ultimului loc, Clujana Cluj. Astfel, la finalul sezonului regulat, ocupantele locurilor 10 şi 11, respectiv Progresul Focşani şi Clujana Cluj, vor juca o triplă care va decide echipa ce va rămâne în liga întâi. Primul joc se va disputa la Focşani, iar următorul la Cluj. Dacă niciuna dintre echipe nu va câştiga cele două partide, atunci jocul decisiv va avea loc la Sala Polivalentă din Focşani. Din cele trei partide, ocupanta locului zece urmează să dispute două partide pe teren propiu. În aceste condiţii, focşănenii vor avea avanatajul unui joc în plus pe teren propriu, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla pe teren. Progresul Focşani se află în acest moment pe locul zece în liga întâi de futsal cu doar trei puncte acumulate în urma victoriei obţinute pe teren propriu cu Clujana Cluj, scor 9-2.  Clujenii s-au revanşat în Ardeal, unde s-au impus cu 7-3, dar Progresul are avantajul golaverajului în urma acestor întâlniri. Până la finalul sezonului, clujenii nu pot acumula puncte, în condiţiile în care au meciuri în compania primelor clasate. În schimb, în penultima etapă din campionat, focşănenii vor primi replica celor de la KTE Tg. Secuiesc. Va fi probabil ultima şansă a focşănenilor de a obţine puncte în actuala ediţie de campionat.

United este pe locul trei

Ultima etapă a sezonului programează pentru Progresul o deplasare foarte lungă, până la Deva. Cel mai probabil, echipa focşăneană nu va face deplasarea în Ardeal, urmând a anunţa Federaţia Română de Fotbal cu privire la acest aspect. Miercuri seara, focşănenii au cedat partida disputată cu United Galaţi, una dintre candidatele la podium în acest sezon. Rezultatul final a fost 5-0. Trei dintre cele cinci goluri au fost marcate de Ivan Jovanovic, iar celelalte două au fost înscrise de Ovidiu Tudose. În clasamentul la zi din Liga I, cel puţin până la disputarea jocului City’us Târgu Mureş-FK Odorheiu Secuiesc, United este pe locul trei cu 40 de puncte din 18 jocuri, 13 victorii, o remiză, patru înfrângeri, 89 goluri marcate-47 încasate, cu trei puncte mai mult, dar şi un meci în plus faţă de echipa de pe locul patru City us Târgu Mureş.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.