Sport

Echipa de minibaschet are un nou echipament

Dan Chiriac
5 mar 2015 1132 vizualizări
După victoria obţinută la Braşov, baschetbaliştii vor merge la un turneu în Belgia

Echipa de minibaschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi-a prezentat ieri, la sediul liceului, noul echipament de joc. Tricourile, şorturile şi bluzele de antrenament sunt de culoare galben şi negru şi au trecut pe ele numele sponsorilor şi a Consiliului Local Focşani. Treningurile de prezentare şi cele ce vor fi folosite la meciurile oficiale sunt de culoare albastră. Antrenorul Mihai Petruţ a vorbit despre viitoarele meciurile ale echipei sale în cadrul campioantului naţional U 12. De asemenea, în perioada următoare, echipa de la LPS Focşani urmează să plece într-un turneu de pregătire, cu mai multe partide de verificare, în Belgia.
LPS Focşani  îi va avea alături pe componenţii lotului: Denis Miron, Paul Lavric, Dragoş Cristea, Teodor Lavric, Octavian Cioruţă, Valeriu Dima, David Antonescu, Eric Stanciu, Ştefan Modreanu, Filip Răducan, Teodor Crăciun, Bogdan Stoian, Iulian David.  „Continuăm proiectul început acum un un an şi jumătate cu această grupă de copii cu care ne dorim performanţe deosebite. Prin aceasta înţelegem să promovăm cât mai mulţi dintre jucători în loturile naţionale ale României iar ulterior să fie regăsiţi la formaţiile de primă ligă ale ţării. Dar ne dorim, înainte de toate, rezultate deosebite cu echipa. În acest sens, ne propunem să ajungem în fiecare an la turneul final pentru a fi, ca şi cu celelalte formaţii de baschet ale LPS, în elita baschetului juvenil românesc. Consider că, pentru a face performanţă, este foarte importantă imaginea sportivilor şi a echipei. De aceea am făcut eforturi proprii, dar şi cu susţinerea Consiliului Local al Muncipiului Focşani, a CSS Focşani, a unor sponsori şi am achiziţionat acest echipament pentru a reprezenta cu cinste imaginea clubului şi a oraşului nostru. Din punct de vedere al pregătirii pot spune că suntem în graficul propus la începutul proiectului. Am participat în campionatul naţional U 12 unde jucăm în grupa de recalificare, cu şanse mari să intrăm în barajul pentru turneul final, deşi nu avem acest obiectiv pentru etapa actuală. Am participat la mai multe competiţii de minibaschet pe care le-am şi câştigat, aşa cum a fost cel de la Focşani ca şi cel de la Braşov. Iar în luna mai, vom participa la un turneu în Belgia, cu sprijinul Consiliului Local, al sponsorilor şi al părinţilor”, a spus Mihai Petruţ.


Câştigători la Braşov

Echipa de la LPS Focşani a câtigat Cupa FunSports 2015 la baschet, organizată de Clubul Sportiv Transilvania, în parteneriat cu Federaţia Română de baschet, la Braşov. Foarte tinerii baschetbalişti pregătiţi de profesorul Petruţ Mihai au confirmat într-o competiţie care a adunat cele nmai bune formaţii de la nivel naţional, marile progrese făcute în scurtă perioadă trecută de când au început să practice acest frumos sport. La turneul băieţilor au luat startul 11 formaţii grupate în două serii ale căror câştigătoare şi-au disputat finala. Acestea au fost CSM 2007 – LPS Focşani şi CS Toyn Constanţa, echipa primului sportiv american de culoare care a jucat pentru o echipă românească de baschet. Focşănenii au câştigat cu 37-36 şi şi-au adjudecat trofeul Fun Sports Braşov 2015. După splendidul succes obţinut de elevii săi, profesorul Petruţ Mihai a ţinut să-i felicite pe sportivi şi să mulţumescă părinţilor pentru că-şi susţin copiii în practicarea baschetului şi pentru că sunt aproape de echipă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.