Sport

Capul lui Kyros vrem!

Ziarul de Vrancea
5 mar 2015 571 vizualizări
Gino Iorgulescu ameninţă cu aducerea antrenorilor străini în Liga I, dacă nu demisionează grecul Vassaras din fruntea CCA Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a cerut ieri în cadrul şedinţei CEx al FRF, demisia grecului Kyyros Vassaras de la şefia CCA, ameninţand că în cazul în care nu va remedia problemele de la nivelul Ligii I va aduce arbitrii străni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul federaţiei.

"Gino Iorgulescu i-a cerut oficial demisia lui Kyros Vassaras de la conducerea Comisiei Cenrale a Arbitrilor pentru că mereu bate apa în piuă, nu răspunde niciodată la întrebările care i se pun. Într-o şedinţă anterioară a Comitetul Executiv, se luase decizia ca arbitrii care greşesc să oficieze doar meciuri de juniori. Iar Vassaras i-a delegat în continuare la Liga I pe Robert Dumitru şi pe Cristian Balaj, deşi greşiseră în prima etapă de campionat, explicand că i-a ţinut doar o etapă. Gino Iorgulescu a fost deranjat de explicaţiile grecului şi i-a cerut să vadă raportul observatorilor. I-a spus că între observatori şi arbitri se fac blaturi, se pun împreună de acord asupra greşelilor şi li se dau note astfel încat arbitrii să nu fie suspendaţi", au declarat un oficial, sub protecţia anonimatului.
Preşedintele LPF  a ameninţat că în cazul în care conducerea CCA nu va rezolva problema greşelilor de arbitraj de la nivelul Ligii I va aduce arbitrii străini.Reprezentanţii cluburilor în Comitetul Executiv al FRF i-au mai reproşat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, greşelile din arbitrajul romanesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitand, în şedinţa din 10 noiembrie 2014, ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris. La două zile după acea şedinţă, Liga Profesionistă de Fotbal a cerut, printr-o adresă oficială transmisă preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, informaţii privind criteriile de promovare a arbitrilor din lotul pentru Liga I, criteriile de delagare a arbitrilor la meciuri şi sistemul de sancţionare a acestora.

Numai trei extacomunitari!

În aceeaşi şedinţă, Comitetul Executiv al FRF a decis  limitarea la trei a numărului de jucători extracomunitari din loturile grupărilor din Liga I, începand cu sezonul următor, aceştia trebuind să aibă totodată cate trei selecţii la echipele naţionale. Începand cu sezonul 2015-2016, jucătorii extracomunitari care se transferă în Liga I trebuie să aibă minimum trei selecţii la echipa naţională a ţării din care provin, în ultimele 12 luni.  Contractele în vigoare ale jucătorilor extracomunitari nu vor fi anulate, urmand a fi duse la bun sfarşit. Comitetul Executiv a mai votat ca grupările din prima divizie să aibă în lot şase jucători formaţi la nivel naţional şi doi la nivel de club. Din sezonul 2016-2017, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formaţi la nivel naţional şi patru la nivel de club. Cluburile din Liga I vor avea un lot A, format din cel mult 25 de fotbalişti, şi un lot B, format din jucători cu varste sub 21 de ani, fără limită de număr. De asemenea, în şedinţa de joi, Comitetul Executiv a votat modificările Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, privind desfăşurarea Ligii I în sistem play-off şi play-out, din sezonul 2015-2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.