Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Derby clujean fără gol

Ziarul de Vrancea
5 mar 2015 561 vizualizări
Formaţia CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, miercuri, pe teren propriu, în compania Universităţii Cluj, în prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei-Timişoreana, în care echipa lui Eugen Trică a evoluat cu un jucător mai puţin, practic, din start.

În minutul 8, Cornel Ene de la CFR Cluj a fost eliminat pentru un fault asupra lui Lemnaru. Arbitrul Robert Dumitru a acordat lovitură de la 11 metri pentru Universitatea Cluj, executată de Lemnaru, însă apărată de Mincă. Partida retur se joacă pe 1 aprilie, pe “Cluj Arena”.


Steaua a ieşit din Eurocup

Echipa de polo Steaua Bucureşti a ratat ieri, în deplasare, calificarea în finala Eurocup, după ce a fost învinsă şi în manşa retur din semifinalele competiţiei de formaţia italiană Posillipo Napoli, scor 5-8. În tur, echipa italiană s-a impus cu 8-6 (1-0, 3-3, 3-2, 1-1) la Bucureşti, iar cu dubla victorie obţine calificarea în finala Eurocup. Italienii de la Circolo Posillipo Napoli au în palmares 11 tiluri naţionale şi o Cupă a Italiei, dar şi cucerirea Euroligii de trei ori, a Cupei Cupelor şi a Supercupei LEN. Steaua, campioană naţională de 12 ori, a disputat semifinalele Eurocup după o pauză de 26 de ani în care nicio echipă romanească nu a ajuns

Finală Barcelona – Bilbao

Echipa FC Barcelona s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins, ieri în deplasare, cu scorul de 3-1, formaţia Villarreal, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei. Scorul a fost egal pană în minutul 73: Neymar a deschis scorul în min. 3, iar Giovani dos Santos (’39), dar în ultimele minute, Suarez (’73) şi Neymar (’88) au stabilit scorul care s-a înregistrat şi în partida tur. Visul catalanilor de a avea o finală de Cupă între Barça şi Espanyol a fost frant de Athletic Bilbao. Scorul de 1-1 înregistrat la Bilbao era dătător de speranţe, însă bascii s-au impus pe “Sarria” cu 2-0, prin golurile marcate de Aduriz (’13) şi Etxeita (’42). Finala FC Barcelona - Athletic Bilbao va avea loc la 30 mai.

Se reia campionatul elen

Campionatul Greciei, suspendat de Guvern la 25 februarie, din cauza violenţelor de pe stadioane, se va relua în această săptămană, însă meciurile vor avea loc cu porţile închise, deoarece cluburile şi autorităţile nu au pus în aplicare un sistem de măsuri de securitate. Această întrerupere a competiţiei a fost a treia, după ce în septembrie campionatul a fost oprit în urma decesului unui suporter, iar în noiembrie a fost suspendat ca urmare a agresării unui arbitru. Acum întreruparea a fost cauzată de incidentele de la derbiul dintre Panathinaikos Atena şi Olympiakos Pireu. Duminică, este programat un alt meci care în mod normal ar fi avut un grad ridicat de risc, Panathinaikos Atena - PAOK Salonic, în etapa a XXVII-a, însă întalnirea de pe Stadionul Apostolos Nikolaidis va fi fără spectatori în tribune.

Craiova s-a despărţit de Varga

Gruparea CS Universitatea Craiova a ajuns la o înţelegere cu mijlocaşul Dacian Varga pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractuluijucătorului, se arată într-un comuicat de presă, postat pe site-ul oficial al clubului oltean. "Clubul nostru anunţă încetarea colaborării cu jucătorul Dacian Varga. Mijlocaşul de bandă a ajuns în iarna lui 2014 la Universitatea Craiova, contribuind la promovarea echipei în prima ligă, prin cele 3 goluri şi 5 asisturi furnizate. în liga secundă a jucat în 11 partide, în total 851 de minute. în actualul sezon a evoluat în cinci partide, patru în campionat şi una în Cupa Romaniei, bifand 188 de minute. Universitatea Craiova îi mulţumeşte lui Dacian Varga pentru aportul său la promovare şi întreaga activitate desfăşurată şi în doreşte mult succes în carieră", se arată în comunicatul CSU Craiova.  Dacian Varga, 30 de ani, a mai evoluat la echipele Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni, Rapid, Kuban Krasnodar şi FC Vaslui.

Roma, bună de plată

UEFA a amendat gruparea AS Roma cu suma de 10.000 de euro pentru că a "întarziat reluarea meciului" cu Feyenoord, din manşa secundă a 16-imilor Ligii Europa, iar jucătorul Adam Ljajic a primit un avertisment pentru că i-a provocat pe fanii olandezi. UEFA a deschis o procedură disciplinară şi împotriva clubului Feyenoord Rotterdam, pentru "comportament rasist", "aruncarea de obiecte în teren şi folosirea de dispozitive pirotehnice" şi "probleme de organizare", aceasta urmand să fie analizată la 19 februarie. Meciul Feyenoord - AS Roma, contand pentru manşa secundă a 16-imilor Ligii Europa, a fost întrerupt, joia trecută, aproximativ 20 de minute, din cauza suporterilor care au aruncat mai multe obiecte pe teren. Incidentele au izbucnit în minutul 55, cand de la gazde a fost eliminat Te Vrede. Nemulţumiţi, fanii olandezi au aruncat cu mai multe obiecte pe teren. Arbitrul partidei a oprit jocul şi i-a trimis pe fotbalişti la vestiare.

Wild card pentru Del Potro, la Indian Wells

Tenismenul argentinian Juan Martin Del Potro, fost numărul 4 mondial, care a coborat pe locul 614 ATP, în urma absenţei din circuit din cauza unei accidentări, a primit un wild card din partea organizatorilor turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells. Del Potro, caştigător al US Open în 2009, a participat la un singur turneu în acest an, la Sydney, unde a fost eliminat în sferturi. Anterior, el jucase ultimul meci în februarie 2014, cand a suferit o accidentare la încheietura mainii stangi. Problemele la mană au reapărut în Australia, astfel că jucătorul de 26 de ani a fost nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală, la 19 ianuarie. În afara argentinianului, finalist la Indian Wells în 2013, au mai primit wild card-uri jucătorii americani Tim Smyczek (82), Ryan Harrison (109), Denis Kudla (129)  şi Austin Krajicek (141).

Medalie înapoiată prin poştă

Britanica Kelly Sotherton, medaliată cu aur în proba de heptatlon a Jocurilor Commonwealth 2006 de la Melbourne, a primit în cutia poştală medalia care i-a fost furată din locuinţa sa. Furtul medaliei de aur din 2006, cand Sotherton a învins-o pe Jessica Ennis, care a devenit în 2012 campioană olimpică, a fost subiectul emisiunii de luni Crimewatch a postului de televiziune BBC. 
''Am găsit medalia în cutia poştală în această dimineaţă, ce rezultat minunat! Sunt în al nouălea cer. Crimewatch pare că a determinat pe cineva să facă o faptă bună'', a declarat Sotherton, care s-a retras din activitate la scurt timp după Olimpiada de la Londra. Heptatlonista britanică mai are în palmares o medalie olimpică de bronz la Atena în 2004 şi un bronz mondial la Osaka în 2007.  Poliţia a precizat că medalia de aur a fost găsită de un poştaş în timp ce prelua corespondenţa dintr-o cutie roşie poştală la Sutton Coldfield, în apropiere de locuinţa fostei atlete.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.