Sport

Alex Dulgheru ameninţă din nou

Ziarul de Vrancea
3 mar 2015 520 vizualizări
sportiva romană a învins-o în Malaysia pe germana Sabine Lisicki a doua favorită a turneului de tenis de la Kuala Lumpur * “Piti” va juca în turul II cu o jucătoare din China

Un rezultat excelent, care menţine tenisul feminin în atenţie a fost realizat în turneul de 250 de mii de dolari de la Kuala Lumpur de către Alexandra Dulgheru, într-o săptămană în care din diverse motive obiective, jucătoare ca Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu nu participă în turnee. Alexandra Dulgheru, înainte de o accidentare nedorită ajunsă pe locul 30 WTA, a avut o tragere grea la sorţi în capitala Malaysiei, dand în primul tur peste o jucătoare renumită prin serviciile sale puternice, germana Sabine Lisicki (28 WTA), a doua favorită. Alexandra a caştigat cu 6-4, 7-5, după o oră şi 50 de minute şi a trecut cu brio peste un moment dificil în setul secund, cand a fost egalată de la 4-1 la 4-4. În turul secund, Alexandra Dulgheru va avea o sarcină mult mai uşoară, urmand să o întalnească pe chinezoaica Duan Yingying (116) care şi-a învins compatrioata Xu Yifan (156, venită din calificări) cu 6-0, 3-6, 6-3. Favorita numărul 1 a turneului de la Kuala Lumpur este binecunoscuta Caroline Wozniacki şi daneza a trecut cu brio tot de o chinezoaică în primul tur: 6-3, 6-1 cu Wang Yafan. Dintre rezultatele din primele zile, spicuim pe cele mai interesante: Kurumi Nara (Japonia) – Stefanie Vögele (Elveţia) 6-3, 7-6; Elizaveta Kulicikova (Rusia) – Bojana Jovanovski (Serbia) 6-3, 6-3; Jarmila Gajdosova (Australia) – Çagla Buyukakcay (Turcia) 7-5, 6-4; Julia Görges (Germania) – Alla Kudriavţeva (Rusia) 6-1, 7-6; Hsieh Su-wei (Taiwan) – Casey Dellacqua (Australia) 7-5, 2-6, 6-3; Klara Koukalova (Cehia) – Patricia Achleitner (Austria) 6-1, 6-3; Carina Witthoeft (Germania) – Misaki Doi (Japonia) 7-5, 7-5.
* În circuitul feminin trebuia să mai înceapă un turneu, la Monterrey (500.000 de dolari) la care nu participă jucătoare romane la simplu, deşi în condiţii normale n-ar fi lipsit din Mexic Irina Begu. Dar turneul a fost întampinat de o vreme ploioasă, care a amanat cu o zi primele meciuri. Favorita numărul 1 este caştigătoarea de anul trecut, Ana Ivanovic (Serbia, 6 WTA), alte sportive de marcă fiind italianca Sara Errani, elveţianca Timea Bacsinszky (proaspăta învingătoare de la Acapulco) şi franţuzoaica Caroline Garcia. Din Romania, participă la dublu Raluca Olaru, cu spaniola Lara Arruabarrena, şi Elena Bogdan, cu americanca Nicole Melichar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.