Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Votaţi pentru Simona!

Ziarul de Vrancea
3 mar 2015 576 vizualizări
Simona Halep, caştigătoare a ultimei ediţii a turneului Premier 5 de la Dubai, se numără printre cele trei sportive care candidează la titlul de jucătoarea de tenis a lunii februarie, într-o anchetă desfăşurată pe site-ul oficial al WTA

În afara jucătoarei romane, au mai fost nominalizate Lucie Safarova din Cehia, care a caştigat luna trecută turneul de la Doha, şi Andrea Petkovic din Germania, care s-a impus la turneul de la Anvers, fără să joace finala, în urma abandonului spaniolei Carla Suarez. Datorită valorii superioare a turneului din Qatar, Simona Halep este favorită principală la acest titlu. Simona Halep mai este nominalizată pe site-ul WTA şi într-un sondaj privind lovitura lunii februarie, pentru o minge din turneul de la Dubai, în meciul cu Daniela Hantuchova. Celelalte candidate sunt Ekaterina Makarova, Viktoria Azarenka, Agnieszka Radwanska şi Alizé Cornet. Pe site-ul WTA se poate vota pană joi, iar rezultatele vor fi anunţate vineri.

Cupa Insolvenţei

Astăzi şi maine se dispută primele manşe ale semifinalelor Cupei Romaniei la fotbal, principala particularitate fiind că din cele patru echipe semifinaliste, trei sunt în stare de insolvenţă. Din moment ce UEFA a precizat că din sezonul următor doar o singură echipă dintr-o ţară poate accede în Liga Europa din Cupă, singura şansă ca să avem o echipă romanească să vină din Cupa Romaniei, este ca Steaua să piardă campionatul, dar să caştige Cupa! Celelalte trei echipe calificate în semifinalele Cupei, CFR Cluj, “U” Cluj şi Petrolul Ploieşti nu pot evolua în Cupele Europene, fiind în insolvenţă. Partidele se dispută azi (CFR Cluj – “U” Cluj, transmis de Sport.ro) şi maine (Petrolul – Steaua, televizat pe ProTV), ambele de la ora 21:30.

Trofeul Cupei Mondiale la rugby trece prin Romania

Organizatorii Cupei Mondiale  de rugby din acest an din Anglia au anunţat cu 200 de zile înaintea debutului competiţiei că mai sunt disponibile bilete online (tickets.rugbyworldcup.com) pentru partida Irlanda - Romania ce va avea loc la 27 septembrie, pe Stadionul Wembley. De asemenea, înainte ca turneul trofeului Cupei Mondiale, “William Webb Ellis”, să parcurgă un traseu de 100 de zile prin Regatul Unit şi Irlanda, acesta va trece prin Romania (17-18 martie), Germania, Canada şi Franţa. Totodată, la Cupa Mondială din Anglia vor participa 6.000 de voluntari, care au început deja pregătirile pentru organizarea competiţiei.

“Final Fours” la Baia Mare

Turneele Final Four ale Cupei Romaniei la handbal feminin şi masculin vor avea loc la Baia Mare, în luna aprilie. Potrivit anunţului FR Handbal, Turneul Final Four la handbal masculin va fi găzduit de Baia Mare, în 4-5 aprilie, cu participarea echipelor HCM Baia Mare, HC Odorhei, HCM Constanţa şi Energia Targu Jiu. Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinale va avea loc în 10 martie, la sediul FRH. Turneul Final Four al Cupei Romaniei la handbal feminin va avea loc tot la Baia Mare, în 25-26 aprilie, competiţia fiind în faza sferturilor de finală, programate în 25 martie, astfel: HCM Baia Mare-Universitatea Cluj, HCM Ramnicu Valcea-CSM Bucureşti, Universitatea Neptun Constanţa-Dunărea Brăila şi SCM Craiova-CSM Cetate Deva. Caştigătoarele se vor califica la Turneul Final Four.

Marc va fi prezentat la Dinamo

Fundaşul Andrei Marc, ultima oară la Ceahlăul Piatra Neamţ, a semnat un contract cu FC Dinamo valabil pentru următorii patru ani şi jumătate, jucătorul urmand a fi prezentat oficial astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul clubului "alb-roşu". Marc, 21 de ani, a evoluat din 2009 la Ceahlăul Piatra Neamţ, iar în această iarnă a depus memoriu pentru a deveni liber de contract pentru neachitarea unor drepturi salariale.

Internaţional englez, acuzat de viol

Clubul Sunderland a anunţat că mijlocaşul Adam Johnson a fost suspendat, după ce a fost arestat fiind suspectat că a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 15 ani. Internaţionalul englez de 27 de ani ar fi trebuit să facă parte din lotul pentru meciul cu Hull, de marţi. "Sunderland confimră că Adam Johnson a fost suspendat de club, în aşteptarea încheierii unei anchete a poliţiei. Nu vom mai face alte comentarii", a anunţat Sunderland. La echipa Sunderland evoluează şi Costel Pantilimon.

Amenzi pentru jucătorii din Pireu

Preşedintele clubului Olympiakos Pireu, Evangelos Marinakis, a decis să-şi amendeze jucătorii cu suma totală de 500.000 de euro, din cauza rezultatelor slabe din ultima vreme. "Olympiakos este cel mai mare club din Grecia şi pentru fiecare dintre voi trebuie să fie o onoare că jucaţi aici. Atat timp cat jucaţi pentru Olympiakos, trebuie să daţi totul, să faceţi sacrificii. Trebuie să caştigaţi campionatul şi Cupa Greciei. Să vă intre bine în cap acest lucru", le-a spus Marinakis jucătorilor săi.  Olympiakos Pireu a fost învinsă, scor 0-2, de Dnepr Dnepropetrovsk, în 16-imile Ligii Europa şi a fost eliminată din competiţie, iar în Cupa Greciei a remizat cu AEK Atena, scor 1-1. În campionat, Olympiakos Pireu ocupă primul loc, cu trei puncte avans faţă de Panathinaikos.

Tottenham, în doliu

Fostul internaţional scoţian Dave Mackay a încetat din viaţă, luni seară, la varsta de 80 de ani, la centrul medical Queen's din Nottingham, a anunţat presa britanică.  Format la Heart of Midlothian, Mackay a ajuns la Tottenham în 1959 şi a caştigat cu această echipă Cupa Angliei în 1961, 1962 şi 1967. De asemenea, el a caştigat Cupa Cupelor cu Tottenham în 1963. Mckay a avut 22 de selecţii pentru naţionala Scoţiei, fiind desemnat "fotbalistul anului" atat în Scoţia cat şi în Anglia. "Ne vom aminti mereu de el ca de unul dintre cei mai buni jucători ai noştri şi un om care nu a încetat să inspire pe cei din jurul său. A fost o legendă a grupării Tottenham", a scris Tottenham pe site-ul oficial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.