Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Stejarii, învinşi într-o repriză

Ziarul de Vrancea
1 mar 2015 398 vizualizări
Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Krasnodar, cu scorul de 13-16 de către selecţionata Rusiei, în etapa a treia a Rugby Europe Championship.

Înfrangerea a fost dureroasă, întrucat la pauză jucătorii romani conduceau cu scorul de 10-3 prin punctele reuşite de Valentin Calafeteanu, un eseu transformat şi o lovitură de pedeapsă. În repriza secundă, ruşii au întors rezultatul înscriind 13 puncte consecutive (un eseu transformat şi două penalităţi), acelaşi Calafeteanu înscriind din lovitură de pedeapsă ultimele puncte ale meciului. La Krasnodar nu a ajuns antrenorul principal al “stejarilor”, Lynn Howells deoarece nu a primit viză pentru Rusia, echipa fiind condusă de secundul Eugen Apjöck. Echipa Romaniei nu a mai fost învinsă de şase ani de către Rusia. În primele două etape, Romania a învins în deplasare Portugalia, cu scorul de 37-10, şi s-a impus pe teren propriu în faţa Spaniei, scor 29-8. Meciul următor al "stejarilor" va avea loc în 14 martie, la Heidelberg, cu echipa Germaniei.

Ciocan a pierdut şansa Kliciko

Pugilistul roman Cristian "Hammer" Ciocan a abandonat în repriza a opta a meciului cu Tyson Fury, disputat, sambătă, la Londra, pentru centura WBO International la categoria grea.  Fury a fost declarat învingător prin KO tehnic şi devine challenger pentru titlul mondial WBO deţinut de ucraineanul Vladimir Kliciko. Cristian Ciocan a suferit a patra înfrangere din carieră în 17 meciuri.

Schimbare tactică

Tehnicianul echipei Southampton, Ronald Koeman, a declarat sambătă, după meciul din deplasare cu West Bromwich Albion, pierdut cu scorul de 0-1, că l-a înlocuit pe Florin Gardoş în prima repriză din considerente tactice. Am început meciul cu trei jucători în spate pentru a construi jocul. Mă aşteptam la doi atacanţi şi alesesem formula aceasta defensivă pentru a avea siguranţă în apărare. în alte meciuri în care am folosit această formulă a fost bine, dar după 20 de minute nu aveam nevoie de trei fundaşi centrali. Adversarii noştri jucau defensiv şi de aceea am schimbat sistemul", a spus Koeman. Echipa Southampton, cu Florin Gardoş pe teren pană în minutul 23, a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-1, de West Bromwich Albion, în etapa a XXVII-a a campionatului Angliei. Golul a fost înscris de Berahino, în minutul 2. Gardoş a fost înlocuit cu un mijlocaş, Elj

Turneu caştigat de Andreea Mitu

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, cap de serie numărul 4 şi locul 110 WTA, a caştigat, ieri, turneul ITF de la Campinas (Brazilia), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com. Andreea Mitu a învins-o, în finală, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, pe Olivia Rogowska (Australia), poziţia 197 în ierarhia mondială.Proba de dublu de la Campinas a fost caştigată de perechea Pauline Parmentier/Olivia Rogowska (Franţa/Australia), cap de serie numărul 3, care a trecut, în finală, cu scorul de 7-5, 4-6, 10-8, de cuplul Andrea Gamiz/Paula Cristina Goncalves (Venezuela/Brazilia).

City îl vrea pe Suarez

Publicaţia Daily Mail susţine că gruparea Manchester City ar fi dispusă să ofere aproximativ 138 de milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe Luis Suarez de la FC Barcelona.  Suarez a venit la FC Barcelona în vara anului trecut, de la Liverpool, pentru 80 de milioane de euro. El este sub contract cu FC Barcelona pentru patru sezoane.

Vise la 35 de ani

Pugilistul Lucian Bute, care a împlinit astăzi 35 de ani a notat, pe contul său de Facebook, că pentru el "pasiunea boxului este mai înfocată ca niciodată". El a postat acest mesaj în limbile romană, franceză şi engleză, la varianta în engleză adăugand: "Zilele mele cele mai bune urmează...". Lucian Bute a avut ultimul meci oficial în ianuarie 2014, cand a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Romanul ar fi trebuit să boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce Bute s-a accidentat la spate.

Predescu a înscris în Polonia

Fotbalistul echipei Zawisza Bydgoszcz, Cornel Predescu, a înscris un gol în meciul caştigat, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Piast Gliwice, în etapa a XXII-a a campionatului Poloniei. Predescu, titular la gazde, a marcat în minutul 59.  Predescu a rămas pe teren pană în minutul 66, iar celălalt roman de la Zawisza Bydgoszcz, Cristian Pulhac, a fost rezervă. Zawisza se află pe ultimul loc în clasamentul campionatului polonez, cu 14 puncte.

Moţi a primit un cartonaş roşu

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Cosmin Moţi, a fost eliminat la meciul de sambătă, din deplasare, cu Litex Loveci, pierdut cu scorul de 0-1, în etapa a XX-a a campionatului Bulgariei. Golul gazdelor a fost marcat de Moreno, în minutul 85. Moţi a fost eliminat în minutul 38, pentru cumul de cartonaşe. Şi de la Litex Loveci a ofst eliminat un jucător, Malinov, în minutul 71. Ludogoreţ se află pe locul doi în clasamentul campionatului Bulgariei, cu 41 de puncte. Lider este ŢSKA Sofia, cu 44 de puncte şi un joc mai puţin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.