Sport

S-au pus pe strategii

Ziarul de Vrancea
27 feb 2015 462 vizualizări
Conducerea FRF vizează calificarea echipei naţionale la toate competiţiile pană în 2020

Federaţia Romană de Fotbal şi-a stabilit ca obiectiv principal al "Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020", document intrat în posesia MEDIAFAX, calificarea echipei naţionale la următoarele trei ediţii ale turneelor finale, CE 2016, CM 2018 şi CE 2020. Pentru perioada 2015-2020, Federaţia Romană de Fotbal a elaborat un plan strategic cu obiective precise şi detaliate pe care promite să le aplice pentru dezvoltarea fotbalului romanesc. Documentul ar urma să fie prezentat membrilor afiliaţi în următoarea şedinţă a Adunării Generale a FRF, din 30 martie.
Planul realizat de FRF este structurat în jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintită: calificarea echipei naţionale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, creşterea substanţială a numărului de practicanţi şi de persoane implicate în fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin şi a futsalului (creşterea performanţei echipelor naţionale), construirea unei culturi organizaţionale care să devină suport pentru performanţa sportivă şi creşterea atractivităţii şi a vizibilităţii jocului de fotbal.
Conducerea federaţiei consideră că obiectivele stabilite sunt realiste. "Nu este uşor să ne asumăm că Echipa Naţională va atinge obiectivul pe care ni l-am propus (calificarea consecutivă la cele trei turnee finale pană în 2020) sau că vom schimba faţa fotbalului juvenil din Romania. Cum nu ne va fi uşor să facem din Federaţia Romană de Fotbal una dintre cele mai moderne organizaţii de profil din Europa", se arată în documentul amintit.  Pentru a duce la îndeplinire aceste obiective, federaţia a realizat un plan de acţiuni printre care şi înfiinţarea şcolii de Management Sportiv, care este considerată a fi o posibilitate de îndreptare a situaţiei financiare a cluburilor de fotbal. "Unul dintre motivele eşecului financiar al cluburilor din Romania este reprezentat de slaba capacitate de administrare. Cluburile şi fotbalul în sine sunt foarte rar privite ca afaceri care pot fi rentabile sau chiar de foarte mare succes. Însă, industria sportului a demonstrat, în multe dintre ţările europene, că fotbalul poate genera profit. Pentru a putea avea competiţii stabile şi un fotbal sănătos, Federaţia Romană de Fotbal şi-a propus să înfiinţeze Centrul Naţional de Educaţie şi Cercetare Fotbalistică. În cadrul acestei instituţii, se va regăsi şcoala de Management Sportiv, care îşi propune să pregătească personalul implicat în conducerea şi administrarea tuturor entităţilor fotbalistice din Romania", se menţionează în planul strategic realizat de FRF.
Cei mai buni tehnicieni din Romania vor fi reuniţi într-un "corp de elită" al antrenorilor, cei care se vor face remarcaţi urmand a satisface stagii de pregătire la cele mai importante cluburi din Europa. În ceea ce priveşte integritatea jocului de fotbal FRF intenţionează ca în perioada următoare să implementeze un sistem de raportare a cazurilor şi a tentativelor de corupţie. Printre planurile federaţiei se regăseşte şi înfiinţarea Asociaţiilor Regionale de Fotbal, pentru a veni în întampinarea procesului de regionalizare teritorial administrativă al Romaniei. Aceste noi entităţi vor avea rol coordonator pe plan regional. Pentru a creşte vizibilitatea jocului de fotbal, FRF va organiza anual o gală, numită "Premiile fotbalului romanesc", va dezvolta canalul de youtube al federaţei, şi va lansa FRF TV, un canal online similar celui iniţiat de UEFA sau Federaţia Germană de Fotbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.