Sport

Conducerea echipei de futsal se justifică: "Nu avem bani, mergem mâncare la pachet, nu facem antrenamente!"

Dan Chiriac
25 feb 2015 2603 vizualizări
Rezultatele dezastruase din ultima vreme ale echipei de futsal au fost explicate ieri de antrenorii Elvis Ilaş şi Petrache Gurguiatu u echipa nu se poate retrage din campionat pentru că va fi acţionată în judecată de FRF pentru drepturile TV în valoare de 4.400 de euro

Echipa de futsal a înregistrat în ultima vreme înfrângeri ruşionase în liga întâi. Luni, echipa pregătită de Elvis Ilaş a pierdut partida jucată în deplasare, la Iaşi, cu scorul de 20-3. După ce în urmă cu două etape a pierdut cu 18-0, în deplasare, cu City’us Tg. Mureş, conducerea echipei focşănene a ţinut ieri să facă câteva precizări legate de situaţia echipei de futsal. „Se uită repede ce a făcut această echipă. Am jucat o finală de Cupa României, o semifinală în cupă, Supercupa României şi am avut posibilitatea să jucăm în cupele europene. Apoi, am avut clasări între primele patru–cinci echipe din ţară, în fiecare an. Acum, în şapte luni, totul a fost dat uitării şi toată lumea dă în noi. Au fost performanţe cu această echipă pe vremea când se numea CSM Focşani, CSM Focşani 2007 sau Progresul Focşani. Acum, rezultatele sunt ruşionase, trebuie să recunoaştem, dar sunt şi explicaţii”, a spus antrenorul Petrache Gurguiatu.

"Am avut un obiectiv pe care nu l-am îndeplinit"

Acesta, alături de Elvis Ilaş, sunt cei care încearcă să găsească soluţii pentru ca echipa să termine actualul sezon. „Banii primiţi de la Primărie, în 2014, cei 1,8 miliarde de lei vechi au fost cheltuiţi corecţi. Am avut deplasări, baremuri de arbitraj, care ajung între 2.000-2.500 de lei, salarii. S-a cumpărat echipament sportiv, s-au plătit bani pe transport. Degeaba vorbesc unii şi alţii, sunt acte care dovedesc acest lucru. Acum, Primăria şi CL Focşani nu ne mai dau bani, pe corecte. Am avut un obiectiv, locul şapte, pe care nu l-am îndeplinit şi, conform legii, nu mai putem primi bani”, a spus Elvis Ilaş. Acesta spune că de toate plăţile de la club s-a ocupat contabilitatea, neexistând posibilitatea ca banii publici să dispară. „Toate plăţile se fac cu ordin de plată. Singurii bani pe care i-am văzut în mână au fost la deplasările de la Reşiţa, Tg. Mureş şi Cluj. Atunci, am închiriat un microbuz, iar eu am fost şofer. Asta, ca să economisim banii”, a mai precizat Ilaş.

4.400 de euro din drepturile TV

Conducerea echipei de futsal s-a gândit în această perioadă şi la posibilitatea ca Progresul să se retragă din campionat. Numai că această variantă nu poate fi realizată. „Am discutat cu cei de la Federaţia Română de Fotbal. Dacă ne retragem, trebuie să dăm înapoi 4.400 de euro. Am semnat un contract cu FRF, iar dacă nu continuăm în campionat, federaţia ne va da în judecată pentru a-şi recupera banii. Am semnat un contract şi nu avem ce face. Trebuie să terminăm acest campionat, indiferent de diferenţele de scor. Mai în glumă, mai în serios, ne dezbrăcăm antrenorii, şoferul sau ori altcineva, dar trebuie să mergem până la capăt”, a spus Ilaş.

„Mergem cu ligheanul la pachet”

Jucătorii echipei de futsal nu sunt plătiţi din toamna anului 2014, astfel încât în lot mai sunt doar câţiva jucători care au acceptat să joace în aceste condiţii. „Nu facem antrenamente, ne întâlnim doar sâmbătă sau duminica la meciuri. Jucătorii de valoare au plecat de la echipă pentru că întotdeauna au existat întârzieri la salarii. Aceştia au preferat să meargă la minifotbal, unde există un sponsor-doi, iar jucătorii nu sunt obligaţi să vină la antrenamente. Joacă numai duminica şi obţin cam aceeaşi bani, la timp. În aceste condiţii e greu să avem o echipă competitivă care să facă faţă competiţiei”, a precizat şi Petrache Gurguiatu. Colegul său de pe banca de rezerve a povestit cum au decurs ultimele două deplasări ale echipei focşănene, soldate cu primirea a 38 de goluri. „La Tg.Mureş am primit patru pui de la un prieten şi i-am preparat la Sala Polivalentă. I-am pus într-un lighean şi i-am mâncat pe drum, la întoarcere. Când am plecat la Tg. Mureş am avut nişte sandvich-uri primite, de asemenea. La Iaşi, am primit patru pizza, pe care le-am împrăţit pe drum”, a povestit Ilaş.

„Schimbăm lotul din vară”

Cei doi tehnicieni speră să încheie campionatul în derulare, iar situaţia să se schimbe radical din vară. Progresul Focşani ar putea schimba total lotul, considerat a fi mult sub valoarea ligii întâi. „Puţini ştiu că noi ne-am gândit şi la situaţia socială a acestor jucători. Avem fotbalişti proveniţi de la casele de copii. I-am ţinut pe toţi, am încercat să-i ajutăm, să oferim locuri de muncă. De multe ori am pus bani de la noi”, a mai precizat Elvis Ilaş. Acesta a considerat că totul se poate schimba din vara acestui an. „Vom vedea ce este d efăcut. Putem să ne înscriem în liga a doua, dar nu mai realizăm criteriile de performanţă. Vom încerca să formăm un lot mult mai puternic, să revenim acolo unde ne-am obişnuit, iar, Primăria, dacă va vedea rezultate, poate ne va sprijini din nou”, a mai precizat tehnicianul.

Au mers cu şapte jucători, au trecut pe foaie 12

În meciul de luni seara, la Iaşi, focşănenii a înscris în raportul de joc 12 jucători. De fapt, pe teren au fost doar şapte jucători, dintre care un portar. Lotul echipei focşănene a fost format din următorii jucători: Crăciun, Ilaş, Sava, Oancea, Stratulat, Bălosu, Petculescu. Practic, gazdele au fost singure pe teren şi au făcut cam tot ce au vrut. Progresul Focşani se află în acest moment pe locul zece în liga întâi de futsal cu doar trei puncte acumulate în urma victoriei obţinute pe teren propriu cu Clujana Cluj. Etapa viitoare, echipa de futsal va juca pe teren propriu cu FK Odorhei. Partida va avea loc sâmbătă, de la orele 16.00, la Sala Polivalentă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cititor, acum 3346 zile, 16 ore, 20 minute, 12 secunde
E bine,e onorant ca va comportati ca niste oameni de sport si va recunoasteti vina ("pe corecte").Care este insa legea care nu va mai permite sa primiti bani de la bugetul local?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.