Sport

Au căutat-o cu lumanarea

Ziarul de Vrancea
25 feb 2015 482 vizualizări
Din cauza torţelor, laserelor şi a bannerelor cu tentă rasistă ale suporterilor, Steaua va juca două meciuri fără spectatori în Cupele Europene

Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat FC Steaua cu două meciuri disputate pe teren propriu cu porţile închise, pentru incidentele din timpul partidei cu Dinamo Kiev, contand pentru grupele UEFA Europa League din sezonul 2014-2015, informează site-ul oficial al campioanei Romaniei. "Comisia de Disciplină a UEFA a sancţionat clubul nostru pentru incidentele din timpul partidei cu Dinamo Kiev, contand pentru grupele UEFA Europa League din sezonul 2014-2015. Astfel, Campioana Romaniei va disputa următoarele două partide de pe teren propriu din cupele europene cu porţile închise, iar clubul a fost amendat cu suma de 20.000 de euro. Motivul pentru care a fost luată această decizie este acela că spectatorii au folosit lasere, au aruncat torţe şi au afişat un banner cu tentă rasistă în timpul jocului cu Dinamo Kiev, abateri prevăzute de articolele 14 şi 16-2 (literele c si d) din Regulamentul Disciplinar al UEFA", se arată pe site-ul steauafc.com.
Campioana Romaniei, Steaua, va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a UEFA, care a decis sancţionarea grupării bucureştene cu două meciuri fără spectatori,  a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală. "Ni s-a transmis aseară (n.r. - marţi) decizia. Este o decizie care nu poate bucura pe nimeni, nici pe noi, nici pe suporteri, deoarece în următoarea campanie de calificare va trebui să stăm două meciuri fără spectatori, asta pană la proba contrarie, pentru că o să facem apel la această decizie", a spus Argăseală.
Steaua a pierdut cu 0-2 meciul din 11 decembrie, cu Dinamo Kiev, prin golurile marcate de Andrei Iarmolenko (‘71) şi Jeremain Lens (‘90^4), ratand calificarea în şaisprezecimile de finală ale Europa League. Singurele persoane cărora le va fi permis accesul la jocurile cu porţile închise sunt 75 de persoane din delegaţiile celor două cluburi, inclusiv jucătorii, jurnaliştii acreditaţi, forţele de ordine şi firma de securitate, personalul administrativ al stadionului, maxim 75 de angajaţi UEFA sau parteneri ai UEFA. Steaua a mai jucat în stagiunea trecută a Europa League un meci cu porţile închise, cel cu Aalborg, caştigat cu 6-0, pe 18 septembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.