Sport

Mondialul lui Moş Crăciun

Ziarul de Vrancea
24 feb 2015 469 vizualizări
Asiaticii insistă să se dispute iarna Cupa Mondială din 2022 în organizarea Qatarului

Cupa Mondială de fotbal din 2022 se poate desfăşura doar în lunile noiembrie şi decembrie, în Qatar, a declarat preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, şeicul Salman bin Ebrahim Al-Khalifa. Dosarul de candidatură al Qatarului propunea ca turneul final să aibă loc vara, însă în acea perioadă temperaturile din Zona Golfului reprezintă un risc pentru sănătatea jucătorilor. Astfel, Salman bin Ebrahim Al-Khalifa a exclus luna mai dintre posibilităţile de disputare a competiţiei, perioadă ce era agreată de ligile de top din Europa. O altă perioadă propusă a fost ianuarie/februarie, însă Cupa Mondială ar fi concurat cu Jocurile Olimpice de iarnă. "Toate părţile trebuie să cedeze, nu numai europenii", a declarat preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal.
Hassan Al Thawadi, preşedintele comitetului de organizare al Cupei Mondiale, a declarat că ţara sa este pregătită să organizeze turneul final în orice perioadă a anului. în dosarul de candidatură, Qata a prezentat planuri de stadioane, zone ale fanilor şi terenuri de antrenament dotate cu instalaţii de aer condiţionat, pentru a elimina temerile privind căldura. "Oricand va fi găzduită Cupa Mondială, noi mergem înainte cu tehnologia de răcire", a spus Al Thawadi. Preşedintele UEFA, Michel Platini, susţine şi el ca turneul final al Cupei Mondiale să aibă loc iarna, deoarece "nu este posibil să joci în mai, cand sunt 40 de grade".
Salman bin Ebrahim Al-Khalifa a analizat două perioade, ianuarie/februarie şi noiembrie/decembrie, dar prima a fost exclusă din cauza Jocurilor Olimpice de iarnă. "Nu vrem ca aceste competiţii să fie în concurenţă", a spus el. Oficialul va propune perioada noiembrie/decembrie comisiei FIFA care studiază posibilele date de disputare a acestei competiţii şi care se va reuni  la Doha. Decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al FIFA, în luna martie. Însă această soluţie nu este pe placul şefilor ligilor profesioniste din Europa. "Organizarea Cupei Mondiale din 2022 a fost atribuită Qatarului ca o competiţie de vară. O ediţie de iarnă nu este nici fezabilă, nici dorită de fotbalul european", a declarat un purtător de cuvant al Premier League.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.