Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: De ce nu retrogradează insolvenţii

Ziarul de Vrancea
24 feb 2015 530 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, că nu se putea introduce în manualul de licenţiere pentru Liga I retrogradarea ca sancţiune pentru cluburile intrate în insolvenţă din cauza numărului mare al acestora.

"E o situaţie care te îngrijorează, care nu ajută deloc dezvoltării fotbalului romanesc. Dar în acelaşi timp e o situaţie de fapt şi trebuie să găseşti soluţii pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, soluţia este modificarea manualului de licenţiere. Pe de o parte nu se mai retrogradează, dar introducem conceptul de fair-play financiar, astfel încat de acum înainte toate cluburile care intră în insolvenţă vor fi depunctate. Ştiu că există voci care solicită retrogradarea, dar gandiţi-vă ce ar fi însemnat să introducem acest sistem de retrogradare, cu cate echipe ne-am fi desfăşurat activitatea la nivelul Ligii I. Prin urmare rămanem deschişi dialogului, să găsim cea mai bună variantă pentru reglementarea fenomenului. Ceea ce ne dorim toţi este ca angajaţii să-şi primească banii la timp", a afirmat Burleanu.

Invitaţie fără răspuns?

Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, că o invită pe jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, la meciul Romania - Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European din Franţa. "În mod cert o invităm pe Simona Halep la primul meci, din 29 martie, cel cu Feroe, care se va disputa la Ploieşti. Toţi perfomerii sunt invitaţi la meciurile echipei naţionale, dorim să dezvoltăm acest concept al echipei naţionale de fotbal. Toţi foştii internaţionali beneficiază, de asemenea, de invitaţii la meciurile echipei naţionale", a afirmat Burleanu.  Naţionala antrenată de Anghel Iordănescu, care conduce Grupa F după patru etape, reia campania de calificare la Euro-2016 la finalul lunii martie, cu întalnirea de pe teren propriu cu Insulele Feroe. Însă Simona Halep ar putea să nu răspundă invitaţiei FRF, deoarece între 24 martie şi 5 aprilie este programat turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami.

Vestergard a preluat Germania

Antrenorul danez Jakob Vestergaard, director tehnic al CSM Bucureşti, a preluat naţionala Germaniei, pe care o va conduce în premieră la Trofeul Carpaţi de la Cluj (20-21 martie), el semnand un contract valabil pană în 2017. Potrivit anunţului forului naţional din Germania, citat marţi de EHF, Jakob Vestergaard a semnat un contract valabil pană la finalul anului 2017, perioadă în care va antrena naţionala germană la Campionatul Mondial din 2015 (Danemarca), la Campionatul European din 2016 (Suedia) şi la CM din 2017 (Germania).  El va debuta pe banca tehnică a echipei Germaniei la Trofeul Carpaţi, de la Cluj-Napoca (20-21 martie), la care mai participă Romania, Brazilia şi Suedia.  "Este o mare onoare faptul că federaţia germană are încredere în mine", a declarat Jakob Vestergaard după semnarea contractului.  Ca antrenor, Jakob Vestergaard a mai activat la Viborg HK şi Oltchim Ramnicu Valcea, iar de anul trecut este director tehnic la CSM Bucureşti, cu care îşi va întrerupe contractul.

Nume celebru la Astra Giurgiu

Gruparea Astra Giurgiu l-a transferat pe internaţionalul din Republica Moldova Dan Spătaru, în varstă de 20 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv, informează site-ul oficial al clubului griugiuvean. Jucătorul moldovean a semnat un contract valabil pană la finalul sezonului cu drept de prelungire din partea clubului.  Dan Spătaru a evoluat din iulie 2012 în prima ligă din Moldova, ultima oară fiind legitimat la Zimbru Chişinău, formaţie pentru care a jucat 4000 de minute. Mijlocaşul a fost căpitan al reprezentativei de tineret a Moldovei şi a debutat pentru echipa de seniori.

Valul al 13-lea pentru olteni

Directorul tehnic al formaţiei CS Universitatea Craiova, Sorin Carţu, speră ca echipa sa, care a acumulat 12 meciuri fără înfrangere, să nu aibă ghinion în cel de-al 13-lea, programat, duminică, pe teren propriu, cu liderul clasamentului, Steaua. "Deocamdată suntem pe un drum bun, avem 12 meciuri fără înfrangere şi e bine. Acum vine jocul 13 şi sper să nu avem ghinion, că şi data trecută a fost tot 13 şi tot cu Steaua. O să vină mai rănită, o să vrea să recupereze punctele pierdute cu Rapid şi noi vrem să fim echipa aia de pană acum. Meciul cu Steaua va fi greu, e un meci special. Atmosfera de pe Extensiv va fi mai intimă, pentru că tribunele sunt mai aproape de teren şi probabil că şi dragostea şi simpatia publicului se va transmite mult mai rapid. Asta e şi o presiune în plus pe jucători, dar de aia sunt fotbalişti, trebuie să reziste la acest lucru", a spus Carţu, conform site-ului oficial al grupării oltene.

Contra, învingător în Liga Campionilor

Guangzhou R&F, echipă antrenată de Cosmin Contra, a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia japoneză Gamba Osaka, în prima etapă a Grupei F a Ligii Campionilor Asiei. Golurile au fost marcate de Hamdallah în mintul 10 şi Wang Song în minutul 80. Într-un alt meci din grupă, Buriram United (Thailanda) a învins, tot marţi, pe teren propiu, cu scorul de 2-1 (2-1), pe Seongnam (Corea de Sud). Următoarele partide vor avea loc la 3 martie, după următorul program: Guangzhou R&F - Buriram United şi Seongnam - Gamba Osaka.

Duel franco-german

Reprezentativele Franţei şi Germaniei vor disputa un meci amical în acest an, în data de 13 noiembrie, a anunţa,  la postul RMC, selecţionerul francez Didier Deschamps, fără să precizeze unde se va juca partida. Franţa şi Germania au fost adversare în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2014, meci în care s-au impus cu scorul de 1-0 germanii, care ulterior au caştigat competiţia. Naţionala Franţei va juca o partidă amicală şi cu reprezentativa Angliei, la 17 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.