Sport

Echipa momentului în Focşani:

Dan Chiriac
22 feb 2015 725 vizualizări
Handbaliştii au câştigat derby-ul de la Galaţi şi se gândesc la liga întâi

Consilierul local Aurel Bîcu spune că în viitoarea şedinţă a CL Focşani va exista un proiect prin care handbalul focşănean ar urma să fie ajutat pentru a ajunge pe prima scenă u CSU Galaţi – CSM Focşani 22-24 (11-13), în liga a doua de handbal masculin
Victorie mare obţinută de handbaliştii focşăneni în partida jucată sâmbătă dimineaţă la Galaţi. CSM 2007 Focşani a câştigat la două goluri derby-ul cu CSU Galaţi, formaţie care se afla înaintea meciului pe poziţia a doua şi avea şase puncte în plus faţă de focşăneni. Practic, pentru CSM 2007 era ultima şansă pentru a se mai putea gândi la locul doi, cel care duce la baraj. Victoria cu 24-22 aduce echipa focşăneană la trei puncte distanţă de gălăţeni, dar, practic, acest deficit va fi anulat în condiţiile în care gălăţenii au un meci în plus disputat. Echipa de handbal a arătat încă o dată că este formaţia momentului în Focşani şi merită ca investiţiile să fie pe măsură. Evoluţia handbaliştilor dă speranţe microbiştilor că sportul nu a murit de tot în Focşani. De altfel, reacţia autoritţilor nu a întârziat să apară după succesul obţinut la Galaţi. Consilierul local Aurel Bîcu, şeful Comisiei pentru Sport şi Tineret din CL Focşani, a ţinut să precizeze că în proxima şedinţă a Consiliului Local va exista un proiect prin care echipa de handbal ar urma să fie susţinută financiar în tentativa de a ajunge în liga întâi. Ar fi probabil cel mai mare succes al sportului din Focşani din ultimii ani.

Proiect aproape de o mare realizare

Meritul victoriei de la Galaţi şi a parcursului remarcabil aparţine atât jucătorilor, dar şi antrenorului Viorel Ciubotaru. Acesta a preluat echipa în urmă cu doi ani şi puţini credeau că cineva se poate remarca după lungul mandat al profesorului Lucian Tucan. Numai că Ciubotaru a reuşit să-i strângă în jurul său pe toţii jucătorii şi să facă o echipă puternică, ce dă fiori în acest moment adversarilor din liga a doua. Iată că ceea ce părea aproape imposibil în urmă cu ceva timp, poate deveni realitate. Antrenorul Viorel Ciubotaru a reuşit să formeze un lot putrernic şi doar problema financiară ar putea impiedica “frumaosa” echipă de handbal să nu ajungă la turneul de promovare în liga întâi. Este un vis frumos, iar un municipiu reşedinţă de judeţ are dreptul să spere măcar la o echipă reprezentativă în prima ligă. Antrenorii şi jucătorii au aruncat acum mănuşa în curtea municipalităţii. Au arătat pe teren că pot promova, dar au nevoie de ajutorul finaciar al autorităţilor municipale, în condiţiile în care sponsorii privaţi lipsesc.

Victorie clară la Galaţi

Handbaliştii focşăneni şi-au luat o superbă revanşă în faţa gălăţenilor de la CSU care câştigaseră în tur, după o partidă tensionată. În jocul de sâmbătă, elevii profesorului Viorel Ciubotaru au câştigat curat, fără dubii, după ce, la pauză, aveau un avans de două goluri. A fost o victorie meritată, obţinută “cu dăruire, multă muncă şi cu creierul” recunoscută ca atare şi de gazde care i-au felicitat pe focşăneni la final, aşa cum avea să declare după meci antrenorul de la CSM Focşani 2007. Rezultatul derbiului de la Galaţi confirmă că handbaliştii focşăneni au potenţial şi că, în momentele importante, ştiu să-şi joace şansele la nivel de vârf.
Formaţia CSM Focşani 2007 a fost: Rusu, Cloşcă, Ungureanu – Şăitan, Sîsîeac – 1, Gramatic, Vasilache, Rotaru – 5, Gheorghe, Iordache, Smeu - 4, Popa - 5, Neaţă– 4, Mocanu – 1, Ştefan, Năstăsie – 4. În acest moment, în seria est a Diviziei A, CSM Ploieşti are 48 de puncte, fiind urmată de CSU Galaţi şi HCM Piteşti cu 39 de puncte. CSM Focşani şi Poli Iaşi au câte 36 puncte, dar focşănenii au un meci mai puţin disputat după ce au stat în etapa intermediară de la mijlocul săptămânii trecute.  După meciul de la Galaţi, pentru echipa focşăneană urmează o perioadă mai uşoară, cu meciuri în compania echipelor din partea a doua a clasamentului. Vinerea viitoare, CSM Focşani 2007 va juca acasă, cu CSU Târgovişte. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.