Sport

Hagi critică sistemul insolvenţei

Ziarul de Vrancea
19 feb 2015 530 vizualizări
El spune că ar intra şi el în această procedură dacă Viitorul ar prinde loc de Cupe Europene

În aceeaşi conferinţă de presă, Hagi a opinat că  Liga I nu este o competiţie corectă şi a precizat că grupările aflate în insolvenţă, Rapid, U Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul, ar trebui să se reorganizeze în eşaloanele inferioare. "Cluburile se plang că nu au bani, dar au făcut cate 10-15 transferuri. Zici că nu sunt bani, dar vin jucători cu statute importante din Spania sau alte ţări. Dar LPF şi FRF trebuie să fie atente la lucrurile astea pentru că în joc este competiţie care trebuie să fie curată, puternică şi fair-play. În Europa, cand intri în insolvenţă te duci în Divizia B. Te reorganizezi în Liga a II-a în funcţie de gravitatea situaţie. Şi Glasgow Rangers s-a dus în liga a IV-a. Dacă te reorganizezi, mergi în liga a V-a, de ce să nu mergi? Nu trebuie să ne fie ruşine, e criză, asta e realitatea. Dar dacă e criză în fotbal, atunci să fie salarii mici. Băgăm jucători romani şi tineri, o luăm de la zero", a spus Hagi. Întrebat dacă grupările din Liga I aflate în insolvenţă ar trebui retrogradate de FRF, Hagi a răspuns: "Nu ştiu. Nu trebuie să ne aliniem la regulamentele FIFA şi UEFA? Nu suntem înscrişi acolo, nu ele ne conduc şi ne girează? Competiţia trebuie să fie fair-play, să fie curată. în Europa prima regulă pentru cluburile care intră în insolvenţă, şi cred că cei de la FRF ştiu şi ei acest lucru, este să se ducă în B. Eu dacă intru maine în insolvenţă trebuie să mă duc în B, în C. Pentru că asta trebuie să fac. Dacă mă reorganizez, cum să plătesc salarii de 10.000? Nu ne cade bine nici nouă cand vedem că se aduc jucători din Spania pe salarii mari. înseamnă că în Romania sunt bani, stăm super. Financiar nu stăm bine, dar aducem jucători care costă, care au fost la Real Madrid".
Managerul tehnic al echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a menţionat că obiectivul pentru retur este salvarea de la retrogradare, precizand în glumă că dacă echipa încheie sezonul pe un loc de cupe europene cere deschiderea procedurii de insolvenţă a clubului şi refuză participarea. "Obiectivul nostru este clar, să rămanem în Liga I. L-am comunicat şi echipei. Nu mă luaţi cu întrebări de cupe europene pentru că nu are rost. Nu mă interesează situaţia celorlalte cluburi. şi dacă ajung în cupele europene, renunţ şi eu. Mă bag imediat în insolvenţă şi gata", a spus Hagi, care a criticat în cadrul conferinţei de presă faptul că grupările aflate în insolvenţă nu îşi plătesc jucătorii, dar cu toate acestea conducerea FRF şi LPF le permite să joace în Liga I.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.