Sport

Liga Campionilor a revenit cu remize

Ziarul de Vrancea
18 feb 2015 586 vizualizări
Şahtar - Bayern 0-0 şi PSG -Chelsea 1-1 în primele meciuri din optimi

Şahtar Doneţk nu a reuşit să învingă puternica echipă Bayern München pe Donbass Arena, chiar dacă formaţia pregătită de Josep Guardiola a jucat în zece oameni din minutul 65, cand Xabi Alonso a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Partida, disputată în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor, n-a abundat în faze spectaculoase, dar echipa germană, aflată în plin campionat şi în plină formă, a avut un plus faţă de o echipă care a disputat numai meciuri amicale. După eliminarea lui Alonso (aflat la al 100-lea meci în Liga Campionilor) formaţia bavareză a fost preocupată mai mult de păstrarea rezultatului prin posesie. Jucătorii lui Lucescu au comis destule erori individuale, iar vedetele Teixeira, Taison şi Douglas Costa au fost anihilate de masiva apărare germană. “Cunosc foarte bine jocul lui Şahtar , i-am întalnit de multe ori cu Barcelona. Jucătorii s-au schimbat, dar stilul a rămas acelaşi din vremea lui Fernandinho, Brandão sau Jadson. Va trebui să analizăm foarte bine acest meci şi să facem schimbările necesare pentru retur", a spus Guardiola. În timp ce Mircea Lucescu va încerca să îmbunătăţească jocul echipei sale pentru returul de la München: “Pentru noi a fost prima partidă adevărată din 2015. Bayern are mulţi jucători de experienţă, în timp ce noi suntem o echipă tanără. Diferenţa este enormă şi este extraordinar că jucătorii mei au ţinut piept unor adversari de această calitate", a spus “Il Luce”.
Tot cu un rezultat de egalitate, dar 1-1, s-a încheiat şi cealaltă partidă de marţi, între Paris Saint Germain şi Chelsea.  Echipa antrenată de José Mourinho a deschis scorul în min. 36, prin fundaşul sarb Branislav Ivanovic, iar Edinson Cavani a egalat în min. 54. În faţa unei echipe lipsită de caţiva jucători valoroşi, Chelsea a dominat prima repriză, francezii fiind prinşi odată pe picior greşit. Însă în repriza a doua elevii lui Laurent Blanc au dominat categoric şi ar fi meritat poate mai mult decat egalul.
Rezultatele înregistrate au fost, aşadar, Şahtar – Bayern 0-0 şi Paris St. Germain – Chelsea 1-1. Partidele retur este programată la 11 martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.