Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Argint pentru spadasine la Buenos Aires

Ziarul de Vrancea
16 feb 2015 533 vizualizări
Echipa Romaniei, formată din Ana Maria Branză, Simona Gherman, Simona Pop şi Anca Măroiu, s-a clasat, duminică, pe locul 2 la etapa de Cupă Mondială la spadă senioare de la Buenos Aires

Sportivele romane au fost învinse în finală de Italia, cu scorul de 26-30. Romania a învins anterior Venezuela, scor 42-25, Estonia cu 35-31, şi Rusia în semifinale, scor 45-24. Sambătă, la individual, Ana Maria Branză a ocupat locul cinci. Simona Gherman a terminat pe locul 33, Simona Pop pe 41, Anca Măroiu pe 46, Loredana Dinu pe 51, iar Ioana Dumitru pe poziţia 112.

Accidentarea Soranei a recidivat

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (116 WTA) a anunţat că accidentarea la umăr a recidivat, astfel că nu va putea participa la turneele de la Rio de Janeiro şi Acapulco, care se vor disputa în următoarele două săptămani. "Din păcate umărul meu este accidentat şi nu voi putea juca la Rio şi Acapulco, dar lucrez din greu să mă refac şi voi reveni în curand în competiţii. M-am antrenat bine în Las Vegas", a scris Sorana, pe contul său de Facebook. Sorana Cîrstea a suferit o accidentare la umăr în a doua parte a sezonului trecut, ea fiind indisponibilă aproape două luni şi jumătate, iar recuperarea a efectuat-o în Statele Unite ale Americii. În acest an, ea a jucat în primul tur la Australian Open şi în aceeaşi fază la competiţia ITF de la Midland (SUA), fiind eliminată de fiecare dată.

Petre, în staff-ul dinamovist

Fostul jucător dinamovist Florentin Petre va face parte din staff-ul tehnic condus de Mihai Teja, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, managerul sportiv al grupării bucureştene, Ionel Dănciulescu. "Cel mai important este că Florentin Petre va fi alături de echipa noastră, mai puţin important pe ce poziţie va veni.  Cred că toată lumea se bucură că el se alătură proiectului nostru. Acest proiect va ave succes, veţi vedea", a declarat Dănciulescu. Antrenorul Mihai Teja consideră că Florentin Petre ar putea aduce un plus la echipă prin motivarea jucătorilor. În lotul echipei FC Dinamo se află şi Patrick, fiul în varstă de 17 ani al lui Florentin Petre.

Ogier a caştigat Raliul Suediei

Francezul Sébastien Ogier (Volkswagen Motorsport) a caştigat Raliul Suediei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, înregistrand o nouă victorie după ce s-a impus şi în prima manşă a WRC. Ogier i-a devansat pe podiumul Raliului Suediei pe belgianul Thierry Neuville (Hyundai Motorsport) şi pe norvegianul Andreas Mikkelsen (Volkswagen Motorsport II).Ogier a caştigat şi prima etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, în 25 ianauarie, la Mone Carlo. Etapa a treia va avea loc în perioada 5-8 martie, în Mexic.

Vestul s-a impus în All Star Game

Echipa Conferinţei de Vest a caştigat, la New York, All Star Game, impunandu-se în faţa selecţionatei Conferinţei de Est cu scorul de 163-158, un rezultat record,  după un meci în care baschetbalistul Russell Westbrook (Oklahoma City) a reuşit 41 de puncte, informează presa internaţională. La meciul de duminică s-a înregistrat cel mai mare număr de puncte la o ediţie a All Star Game, şi anume un total de 321. Precedentul record, de 318 puncte, fusese stabilit anul trecut, cand Conferinţa de Est s-a impus în faţa Conferinţei de Vest cu scorul de 163-155. MVP-ul meciului de la New York a fost Russel Westbrook, care cu 41 de puncte (în 26 de minute) s-a apropiat de recordul de 42 de puncte stabilit de Wilt Chamberlain în 1962 (în 37 de minute). În plus, ediţia din acest an a All Star Game a stabilit un record în ceea ce priveşte numărul aruncărilor de trei puncte reuşite de o echipă - 25 (Conferinţa de Vest) şi a numărului de aruncări de trei puncte reuşite de ambele echipe - 48.

Record de goluri în Bundesliga

Etapa a XXI-a a campionatului Germaniei a înregistrat un record de goluri pentru actualul sezon al primului eşalon al fotbalului german, informează bundesliga.com. În etapa din acest week-end s-au marcat 38 de goluri. Precedentul record al actualului sezonul s-a înregistrat în etapa a XIII-a, cand s-au înscris 35 de goluri.

Moartea stranie a unui hocheist

Jucătorul de hochei pe gheaţă Steve Montador, în varstă de 35 de ani, a încetat din viaţă, în noaptea de sambătă spre duminică, în locuinţa sa din Mississauga, Ontario, informează espn.go.com. Potrivit sursei citate, Montador a fost găsit inconştient în locuinţa sa în jurul orei 02.00 şi după scurt timp medicii i-au pronunţat decesul. Cauza decesului încă nu este cunoscută, însă poliţiştii nu cred că a fost vorba de omor sau de sinucidere. Steve Montador a jucat în NHL în perioada 2001-2012, pentru echipele Calgary Flames, Florida Panthers, Anaheim Ducks, Boston Bruins, Buffalo Sables şi Chicago Blackhawks. Ultima dată, Montador a evoluat la echipa croată KHL Medvešcak Zagreb.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.