Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ultim test, cu moldovenii

Ziarul de Vrancea
15 feb 2015 379 vizualizări
Reprezentativa divizionară a Romaniei a învins, sambătă, cu scorul de 2-1, selecţionata Republicii Moldova, în ultimul meci din cadrul stagiului din Antalya.

Basarabenii au condus prin golul marcat de Carp (‘9), reuşitele tricolorilor aparţinand lui Adrian Popa (’21) şi Valentin Lazăr (’87). Echipa divizionară a Romaniei a arătat astfel: Lung – Manea, Papp, Muth, Vătăjelu – Prepeliţă (’75 – Anton), Pintilii – Ad. Popa (’66 – Hora), Rusescu (’75 – Roman), Bumba (’66 – Lazăr) – Keşeru (’90 – Budescu).   "Sunt caţiva jucători tineri care au confirmat aşteptarile mele. Aşteptam mai mult, aşteptările erau mai mari de la jucătorii cu experienţă", a spus Iordănescu.  Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre jucătorii care i-au plăcut pe parcursul stagiului din Antalya: "Doi dintre cei care mi-au plăcut foarte mult nu numai în această seară, ci în toată perioada, sunt Vătăjelu şi Bumba, doi jucători de perspectivă pentru titularizarea la echipa naţională".

Victorie prestigioasă a băimărencelor

Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare a învins, duminică, în deplasare, formaţia daneză Viborg HK, cu scorul de 31-30 (13-12), în cea de-a treia partidă din grupa a doua a competiţiei. Marcatoarele formaţiei băimărene au fost Abbingh 6 goluri, Ardean-Elisei 5, Do Nascimento 5, Herrem 4, Davidenko 3, Buceschi 2, Lobach 2, Makeeva 2, Gjeorgjevska 1, Arenhart 1. În celelalte două meciuri ale etapei din grupa 2, IK Savehöf a cedat pe teren propriu, cu Larvik HK, scor 20-25, iar Györ ETO a învins, tot acasă, pe Metz Handball, cu 31-27. Astfel, după trei etape, liderul grupei este Larvik HK, cu 14 puncte, urmată de Györ ETO 12, Viborg HK 5, Metz Handball 4, HCM Baia Mare 4 şi IK Savehöf 3.

Se reia Liga Campionilor

Marţi şi miercuri vor avea loc primele patru partide tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, după următorul program: Paris Saint-Germain – Chelsea, Şahtar Doneţk – Bayern München (marţi), FC Basel – FC Porto, Schalke 04 – Real Madrid (miercuri). Toate cele patru partide vor începe la ora 21:45. Joi, de la orele 20:00 şi 22:05 vor avea loc şi partidele tur din 16-imile de finală ale Ligii Europa.

Roach este nemulţumit de Bute

Antrenorul Freddie Roach, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din lume, care pregăteşte boxeri ca Manny Pacquiao şi Miguel Cotto, a declarat că nu ştie dacă va continua colaborarea cu pugilistul Lucian Bute, informează BoxingScene.com. "Nu ştiu. Ne-am pregătit în Filipine pentru ultimul său meci, iar apoi a suferit o accidentare şi i-am cerut să facă o pauză. Eu a trebuit să mă ocup de meciul lui Pacquiao şi de cand a plecat din Filipine nu am mai discutat. Nu am discutat cu oamenii lui sau cu altcineva, dar i-am spus că atunci cand se reface în urma problemei la spate vom reveni la antrenamente şi atunci ne vom gandi la o altă dată şi un alt adversar", a spus Roach. Freddie Roach a vorbit şi despre faptul că Bute a semnat în ianuarie un contract cu managerul american Al Haymon, care îl reprezintă pe Floyd Mayweather Jr.: "Credeam că este mulţumit de cei care îl reprezentau. Este un nume mare în Montreal şi nu ştiu ce poate oferi Al pentru a schimba ceea ce deja este".

Rugbiştii au rezolvat problema iberică

Reprezentativa de rugby a Romaniei a învins, sambătă, pe Cluj Arena, cu scorul de 29-8 (12-3), selecţionata Spaniei, în etapa a doua a Rugby Europe Championship. Romania a înscris cinci eseuri, prin Adrian Apostol (min. 22), Viorel Lucaci (34), Andrei Ursache (62) şi Marius Sîrbe (65, 78), obţinand bonusul ofensiv. Dintre cele cinci eseuri, două au fost transformate de Valentin Calafeteanu şi Dănuţ Dumbravă.  Spania a condus cu 3-0 după lovitura de pedeapsă a lui Daniel Ross (min. 4) şi a izbutit un eseu prin Guillaume Rouet (50). În prima etapă, Romania a învins în deplasare Portugalia, scor 37-10.  Echipa Romaniei are programat următorul meci în 28 februarie, la Soci, cu naţionala Rusiei.


Două medalii la judo

Sportiva Monica Ungureanu a cucerit, sambătă, medalia de argint la categoria 42 de kilograme, în timp ce Andreea Chiţu la 52, iar Corina Căprioriu la 57 de kilograme au caştigat medalia de bronz, la Openul de judo de la Oberwart (Austria). Monica Ungureanu a caştigat grupa A, la categoria 48 de kilograme, iar în semifinale a trecut de turcoaica Dilara Lokmanhekim, însă în finală a fost învinsă de Ebru Sahin, tot din Turcia, cucerind astfel medalia de argint. La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a avut un parcurs similar în prima parte, caştigand grupa A, dar a pierdut prima luptă din semifinale, cu chinezoaica Yingnan Ma, după care a învins-o în disputa pentru medalia de bronz pe finlandeza Jaana Sundberg.

Reghecampf a pierdut şi Cupa Prinţului

Formaţia Al Hilal Riyadh, pregătită de fostul tehnician stelist Laurenţiu Reghecampf, a pierdut finala Cupei Prinţului Arabiei Saudite, fiind învinsă, cu scorul de 1-2 de echipa Al Ahli. Pentru Al Hilal a marcat Samaras ('76), iar pentru Al Ahli au înscris Al Somah ('59) şi Hawsawi ('68).  Al Ahli a evoluat cu un jucător mai puţin din minutul 62, cand a fost eliminat portarul Al Maiouf.

Soni traversează Oceanul

Fostul fotbalist al echipei Petrolul Ploieşti, francezul Soni Mustivar, a semnat un contract cu gruparea americană Sporting Kansas City. "Vrem mereu să aducem jucători de calitate şi simt că am reuşit asta prin aducerea lui Soni. Cred că după ce se va adapta felului în care jucăm, va ieşi în evidenţă. Nu cred că adaptarea va dura mult, pentru că Soni a jucat tot sezonul de toamnă cu echipa sa anterioară. Cred că în timp se va vedea că am făcut o achiziţie foarte bună", a spus tehnicianul Peter Vermes, fost internaţional al SUA. Soni Mustivar s-a declarat încantat de noul său angajament. "Este o echipă mare, cu suporteri minunaţi. Voi munci mult încă din prima zi pentru a ajuta cum pot echipa", a adăugat fotbalistul. Mustivar şi-a reziliat, la 2 februarie, pe cale amiabilă contractul cu gruparea Petrolul Ploieşti care expira la finele actualului sezon. în cele trei sezoane în care a jucat la Petrolul Ploieşti, Mustivar a caştigat Cupa Romaniei în anul 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.