Sport

Genie s-a electrocutat la Anvers

Ziarul de Vrancea
13 feb 2015 1021 vizualizări
Canadianca Eugénie Bouchard a fost eliminată prematur de către germana Mona Barthel * Horia Tecău şi Florin Mergea mai au un pas pană la o confruntare directă în finala de dublu de la Rotterdam

După ce a fost eliminată de către spaniola Carla Suarez în turul secund al turneului WTA de la Anvers (731.000 $), Monica Niculescu a fost nevoită să abandoneze şi la dublu unde evolua împreună cu olandeza Michaella Krajicek. Beneficiare au fost belgiencele An-Sophie Mestach şi Alyson van Uytvanck, intrate în concurs pe bază de wild card, care au eliminat în prima rundă echipa romano-germană Raluca Olaru / Mona Bartel.  Evenimentul optimilor la Anvers a fost produs de “prietena noastră” din Canada, Eugénie Bouchard (7 WTA), care a fost eliminată de germana Mona Barthel, scor 6-4, 1-6, 2-6 la primul meci sub comanda noului antrenor al lui “Genie”, Sam Sumyk. Reamintim că tot în optimi, germana Angelique Kerber a fost spulberată de experimentata italiancă Francesca Schiavone, cu 1-6, 1-6. În alte partide din optimi s-au înregistrat rezultatele: Lucie Safarova (Cehia) - Kristina Mladenovic (Franţa) 6-4, 6-1; Dominika Cibulkova (Slovacia) - Indy de Vroome (Olanda) 6-3, 3-6, 6-2 ; Karolina Pliskova (Cehia) - Annika Beck (Germania) 6-3, 6-3 ; Barbora Zahlavova (Cehia) - Alize Cornet (Franţa) 6-4, 6-2. Primul meci al sferturilor, disputat între două jucătoare din Cehia s-a încheiat cu o surpriză: Karolina Pliskova a dispus de Lucie Safarova cu 7-6, 6-3.
* Turneul de 2.513.000 de dolari de la Dubai este evenimentul principal al săptămanii viitoare în tenisul feminin, la care participă Simona Halep (favorită nr. 2, după Serena Williams) şi Monica Niculescu. Din Top 10, singura care nu va fi prezentă în Emirate este rusoaica Maria Şarapova. Calificările deja au început, iar romanca Alexandra Dulgheru (95) a avut parte de un “maraton” de trei ore şi cinci minute, în urma căruia a trecut de rusoaica Iulia Putinţeva (111) cu 4-6, 7-5, 6-3, dar trebuie spus că Alexandra şi-a făcut singură viaţa grea, comiţănd 15 duble greşeli. Este a treia victorie a romancei din tot atatea confruntări directe cu Putinţeva.  În următorul tur al fazei preliminare, Alexandra Dulgheru o va înfrunta pe caştigătoarea meciului dintre croata Mirjana Baroni şi americanca Raquel Jones.
*  Principalii favoriţi ai turneului masculin de tenis de la Rotterdam (Olanda), britanicul Andy Murray, canadianul Milos Raonic, cehul Tomas Berdych şi elveţianul Stan Wawrinka, s-au calificat în sferturile de finală ale acestei competiţii, dotată cu premii în valoare de 1.478.850 euro. Rezultate: Andy Murray – Vasek Pospisil (Canada) 6-3, 7-4; Gilles Simon (Franţa) – Jérémy Chardy (Franţa) 6-3, 7-5; Tomas Berdych (Cehia) – Andreas Seppi (Italia) 6-0, 3-6, 6-3; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Guillermo Garcia (Spania) 6-7, 6-4, 6-2; Milos Raonic (Canada) – Simone Bolelli (Italia) 6-3, 7-6. Marea surpriză a optimilor a fost realizată de luxemburghezul Gilles Muller, care a dispus cu 6-2, 7-6 de bulgarul Grigor Dimitrov. Tomas Berdych a obţinut şi calificarea în semifinale, după ce l-a învins cu 6-1, 6-4 pe francezul Gaël Monfils. În proba de dublu, ultimii calificaţi în semifinale sunt germanul Andre Begemann şi olandezul Robin Haase, care au învins, surprinzator, cu 7-5, 4-6, 10-7 perechea spaniolă Marcel Granollers / Marc Lopez. Begemann şi Haase vor juca astăzi, în semifinale cu Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania / Olanda), în timp ce Florin Mergea şi Dominic Inglot (Marea Britanie) se vor confrunta cu Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie / Australia).

* La turneul ITF de 25.000 de dolari de la Sao Paulo, Andreea Mitu a învins-o cu 6-3, 7-5 pe Valeria Strahova (Ucraina) şi s-a calificat în semifinale. Jucătoarea romană clasată pe locul 116, o va întalni în semifinale pe argentinianca Maria Irigoyen (199), pe care a învins-o în toate cele patru confruntări directe. La dublu, Andreea Mitu şi Danka Kovinic (Muntenegru), principalele favorite, au trecut în sferturi, cu 6-4, 6-0, de cuplul Carolina Meligeni (Brazilia)/Bianca Botto (Peru), iar în semifinale au dispus cu 5-7, 6-1, 10-7 de perechea Guadalupe Perez (Argentina)/Eduarda Piai (Brazilia). În ultimul act, Mitu şi Kovinic le vor înfrunta pe favoritele nr. 2 ale probei, Tatiana Bua (Argentina) şi Paula Gonçalves (Brazilia).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.