Sport

Dramatism buluc, fotbal ioc!

Ziarul de Vrancea
9 feb 2015 491 vizualizări
Coasta de Fildeş a caştigat CAN după o finală disputată la lovituri de departajare contra Ghanei

Echipa naţională a Coastei de Fildeş a caştigat pentru a doua oară în istorie Cupa Africii pe Naţiuni, după ce a învins, duminică, în finala de la Bata, cu scorul de 9-8 în urma loviturilor de departajare, reprezentativa Ghanei. La încheierea celor 120 de minute incolore, inodore şi insipide, scorul finalei  celei de-a 30-a ediţii a Cupei Africii pe Naţiuni, scorul a fost egal, 0-0. Cele  două echipe au practicat un fotbal fără imaginaţie, dar ghanezii au avut două bare, prin Atsu (‘23) şi André Ayew (‘36). Pentru Coasta de Fildeş au marcat Aurier, Doumbia, Yaya Touré, Kalou, Kolo Touré, Kanon, Bailly, Serey Dié şi Barry,  au ratat Bony şi Tallo. Pentru Ghana au înscris Mubarak, J. Ayew, A. Ayew, Mensah, Agyemang-Badu, Afful, Baba şi Boyé şi au ratat Acquah, Acheampong şi Brimah. Coasta de Fildeş a mai caştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 1992. În total s-au executat 22 de lovituri din punctul de pedeapsă, după ce ivorienii le-au ratat pe primele două.  Eroul meciului a fost portarul Copa Barry, care a transformat lovitura decisivă, după ce apărase două şuturi anterior. El a acuzat crampe musculare de la a cincea serie de şuturi din punctul fatidic. Francezul Hervé Renard a reuşit performanţa de a devenit primul antrenor care caştigă Cupa Africii pe Naţiuni cu două echipe diferite, după titlul luat în 2012 cu Zambia, la 11 metri, în faţa Coastei de Fildeş  Ivorienii au mai pierdut o finală la lovituri de departajare, în 2006. Ghana nu a mai cucerit trofeul din 1982.
"Mă bucur pentru poporul ivorian. Această victorie este magică pentru toţi. Coasta de Fildeş va fi fericită, ceea ce contează cel mai mult. Am jucat la CAN într-o grupă foarte dificilă, cu Guineea, Mali şi Camerun, jucătorii a reuşit ceea ce nu ne imaginam. Am crezut pană la capăt", a spus antrenorul ivorian, Hervé  Mijlocaşul ghanez Christian Atsu a fost desemnat cel mai bun jucător de la turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni. Atsu, care este împrumutat de Chelsea Londra la Everton, a mai primit şi premiul pentru cel mai frumos gol de la competiţia desfăşurată în Guineea Ecuatorială, pentru reuşita din meciul cu Guineea, scor 3-0, din semifinale. Echipa naţională a statului RD Congo a fost recompensată cu premiul fair-play. În finala mică, formaţia din RD Congo a învins, cu scorul de 4-2 în urma loviturilor de departajare, naţionala ţării gazdă, Guineea Ecuatorială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.