Sport

Adelante, muchachas rumanas!

Ziarul de Vrancea
6 feb 2015 549 vizualizări
Astăzi de la ora 13:00 şi maine, de la 12:00, la Galaţi are loc partida dintre echipele feminine de tenis ale Romaniei şi Spaniei, din cadrul Fed Cup

Simona Halep şi Silvia Soler se înfruntă în prima întalnire * toate meciurile vor fi transmise în direct de DolceSport
Calificată în cea de-a doua grupă mondială a Cupei Federaţiei la tenis echipa feminină a Romaniei are ambiţii mari, de a reedita cel puţin performanţa accederii în semifinalele mari, obţinută în 1973 de Virginia Ruzici, Mariana Simionescu (viitoarea doamnă Björn Borg), Florenţa Mihai şi Judith Dibar-Gohn. Între timp a mai fost o tresăltare pe la mijlocul anilor ’99 (generaţia Irina Sparlea – Ruxandra Dragomir) cand s-a mai bătut la poarta grupei mondiale. Dar în rest... tăcere, chiar dacă apăruse o nouă generaţie, cu Raluca Olaru, Monica Niculescu, urmate de Sorana Cîrstea, Irina Begu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru, etc. Ascensiunea fulminantă a Simonei Halep a fost declanşatorul noii echipe de FedCup a Romaniei. Anul trecut, tricolorele au depăşit faza grupelor, învingand la Budapesta Ungaria, Marea Britanie şi Letonia şi susţinand cu succes un baraj de promovare în cea de-a doua grupă mondială, în faţa Serbiei la Bucureşti.
Miza meciului de la Galaţi este simplă: caştigăm în faţa Spaniei, jucăm baraj de promovare în prima grupă mondială cu una dintre cele patru învinse din primul tur al acesteia; pierdem, jucăm baraj de menţinere cu una dintre echipele care vin din faza grupelor. Sorţii au oferit tricolorelor un adversar foarte dificil, echipa Spaniei, în frunte cu Garbiñe Muguruza (24 WTA), jucătoare originară din Venezuela, care a caştigat singura partidă disputată în faţa Simonei Halep. Din fericire, cea mai bine clasată jucătoare spaniolă, Carla Suarez, nu va fi prezentă la Bucureşti, din cauza unei accidentări. Însă nici echipa noastră nu va beneficia de prezenţa Soranei Cîrstea (principala artizană a succesului cu Serbia), ieşită din formă şi accidentată la umăr. Totuşi, se mizează pe o evoluţie la fel de bună ca şi la Australian Open a Irinei Begu la simplu. În schimb, deoarece primul meci al zilei a doua trebuie să fie cel al vedetelor, Irina nu poate juca la dublu alături de Monica Niculescu, cu care se înţeţege de minune. Trebuie specificat că, spre deosebire de Cupa Davis, la Fed Cup, jocul de dublu se dispută ultimul (dacă este necesar) după cele patru jocuri de simplu.
Romania va conta, astfel la simplu pe Simona Halep (3 WTA) şi Irina Begu (34), iar la dublu pe Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu. Spania va juca la simplu cu Garbiñe Muguruza şi Silvia Soler (67), iar la dublu cu Lara Arruabarrena şi Anabel Medina.  Celelalte partide din grupa a II-a Mondială sunt Olanda – Slovacia (la Apeldoorn), Suedia – Elveţia (la Helsingborg) şi Argentina – SUA (la Buenos Aires). În grupa mondială I se dispută jocurile: Canada – Cehia (la Quebec), Italia – Franţa (la Genoa), Polonia – Rusia (la Cracovia) şi Germania – Australia (la Stuttgart).

Reacţii la tragerea la sorţi

Simona Halep: "E mai bine aşa, pentru că voi intra mai repede pe teren şi nu voi sta prea mult să mă gandesc la meci. Sunt pregătită să joc cel mai bun tenis al meu şi sper să fiu şi susţinută din tribune”.
Conchita Martinez (căpitan nejucător, Spania): "Acum că ştim ordinea, nu se schimbă prea multe. Suntem pregătiţi, suntem aici şi va fi o întalnire bună. Va fi un final de săptămană interesant, cu multe meciuri bune. Sunt foarte încrezătoare în echipa mea".
Garbiñe Muguruza: “Sunt foarte încantată să joc pentru Spania săptămana aceasta. Mă simt foarte bine cu colegele mele. Evident, Conchita Martinez, căpitanul nostru, are multă experienţă, a caştigat cinci trofee şi asta ne face să muncim mai mult. Ne transmite să jucăm şi să ajungem la cel mai înalt nivel la sfarşitul săptămanii, ceea ce credem că vom reuşi"

Programul întalnirilor

Astăzi (de la 13:00): Simona Halep – Silvia Soler, Irina Begu - Garbiñe Muguruza
Maine (de la 12:00): Simona Halep - Garbiñe Muguruza, Irina Begu – Silvia Soler, Alexandra Dulgheru / Monica Niculescu - Lara Arruabarrena / Anabel Medina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.