Sport

Mergea şi Inglot avansează la Montpellier

Ziarul de Vrancea
5 feb 2015 448 vizualizări
Dublul romano-englez de tenis s-a calificat în semifinale * o noua dramă provocată de intoleranţa politico-religioasă: tunisianul Malek Jaziri a fost obligat să abandoneze la simplu şi dublu pentru a nu se întalni cu israelieni

Cel mai bun rezultat al tenisului romanesc înregistrat ieri este calificarea perechii romano-britanice Florin Mergea/Dominic Inglot, în semifinalele turneului de 494.310 euro de la Montpellier. Deşi nu au fost chiar în cea mai bună zi, Mergea şi Inglot, care de fapt sunt favoriţii principali ai turneului, au învins după o luptă aprigă de o oră şi 38 de minute, cuplul german Dustin Brown/Jan-Lennard. În  faza următoare, Florin Mergea şi Dominic Inglot vor întalni perechea învingătoare din meciul Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada) – Gong Maoxin / Peng Hsien Yin (China/Taiwan).
În cadrul turneului de simplu, s-a întamplat un eveniment nedorit, cu conotaţii politice regretabile. Tunisianul Malek Jaziri, care ar fi urmat să întalnească un israelian în cazul unei victorii, a abandonat miercuri în turneul ATP de tenis de la Montpellier, o decizie care reaminteşte de abandonul din octombrie 2013 de la Taşkent, cand urma să aibă tot un adversar israelian.  Jaziri, nr. 56 mondial, a abandonat după primul set pe care tocmai îl caştigase (6-3) în faţa uzbekului Denis Istomi. În cazul în care l-ar fi învins, el ar fi urmat să joace în optimile de finală cu israelianul Dudi Sela (87 ATP).  "El a suferit din cauza unei accidentări la un cot contractată în Australia. A apelat la kinetoterapeut de două ori în timpul meciului", a explicat Patrice Dominguez, directorul turneului de la Montpellier. În octombrie 2013, jucătorul tunisian, în varstă de 31 de ani, a renunţat să dispute sfertul de finală al turneului de la Taşkent (Uzbekistan), pe care trebuia să-l dispute în faţa israelianului Amir Weintraub, partenerul său de la clubul Sarcelles, de la periferia pariziană. Federaţia internaţională de tenis (ITF) l-a sancţionat pe tunisian, privandu-l de participarea la Cupa Davis 2014.  Consiliul de administraţie al ITF a considerat în unanimitate - cu excepţia reprezentantului Tunisiei - că Federaţia tunisiană i-a cerut nr.1 naţional să nu joace cu un israelian, "o decizie nepotrivită", contrară constituţiei ITF, care interzice orice "discriminare bazată pe culoare, rasă, naţionalitate, origine etnică sau naţională, varstă, sex sau religie".Cert este că Jaziri, care face pereche la dublu cu spaniolul Marc Lopez, a oferit federaţiei tunisiene alibiul perfect de a abandona şi în acest concurs: în sferturi, cei doi trebuia să întalnească perechea formată din cehul Frantisek Cermak şi... israelianul Jonathan Erlich! Cermak şi Erlich vor întalni în semifinale perechea Marcus Daniell / Artem Sitak (Noua Zeelandă).
* Revenind la sportivii romani, Victor Hănescu (140 ATP) a fost eliminat în turul II al challengerului de la Dallas (100.000 $), fiind învins cu 6-7, 4-6 de argentinianul Guido Andreozzi (209). Dacă s-ar fi calificat în turul II, Hănescu l-ar fi întalnit pe rusul Teimuraz Gabaşvili
* În challenger-ul de 42.500 euro de la Glasgow, perechea romană Patrick Grigoriu / Costin Pavăl şi-a făcut un debut victorios, dispunănd cu 6-3, 6-4 de perechea a doua favorită, Riccardo Ghedin / Claudio Grassi (Italia).  
În sferturile de finală, Patrick Grigoriu şi Costin Pavăl vor întalni perechea britanică Luke Bambridge/Joe Salisbuty, care a trecut, cu scorul de 7-6, 6-3, de un alt cuplu britanic Lewis Burton/Marcus Willis. Cei doi romani au participat şi în turneul de simplu, dar au pierdut în primul tur de calificări: Grigoriu a fost învins de olandezul Wesley Koolhof, cu 4-6, 4-6, iar Pavăl a fost întrecut de britanicul Daniel Evans, cu 2-6, 2-6.
* La Glasgow are loc şi un turneu feminin ITF de 25.000 dolari, în care reprezentanta noastră Ana Bogdan, proaspătă membră a clubului Top 200, a ajuns pană în sferturile de finală după ce a dispus de două franţuzoaice: 6-3, 6-4 cu Myrtille Georges (293) şi 6-4, 5-7, 6-2 de  Chloé Paquet (402). O altă romancă, trecută prin calificări, Cristina Ene (467) a fost învinsă în primul tur cu 6-2, 2-6, 2-6 de rusoaica Marta Sirotkina (255). La dublu, Ana Bogdan şi olandeza Lesley Kerkhove, care au stat în primul tur, au profitat în sferturi de neprezentarea perechii Justyna Jegiolka / Alice Mateucci (Polonia)/ Italia).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.