Sport

CFR Cluj spune adio Europei

Ziarul de Vrancea
4 feb 2015 666 vizualizări
Fosta campioană a fost penalizată cu 24 de puncte în clasament şi a ajuns ultima în clasament, cu 10 puncte * totodată, gruparea condusă de Arpad Paszkany a intrat în insolvenţă

Gruparea CFR Cluj a fost penalizată cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători şi astfel a ajuns pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele AFAN, Emilian Hulubei. " S-a constatat faptul că s-a depăşit termenul de 21 de zile de la deciziile definitive ale comisiilor în care se putea face recurs la TAS în ceea ce priveşte neplata datoriilor către jucători şi a aplicat penalizarea cu 24 de puncte. Membrii Comisiei de Disciplină nu au făcut decat să constate că nu s-au pus în aplicare aceste decizii definitive în cazul fotbaliştilor Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ, Daniel Stana, Liviu Ganea şi Vasile Maftei. După părerea mea, nu cred că mai există cale de atac la această decizie", a spus Hulubei. CFR Cluj ocupa locul II în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte. Totuşi, surse din cadrul LPF susţin că CFR are căi de atac. "Decizia de depunctare nu este definitivă. Cei de la CFR pot merge la Recurs şi apoi la TAS. Sau pot cere revizuirea, aşadar sunt posibile trei căi de atac. Punctele de penalizare primite în cazul fotbaliştilor cărora clubul le este dator se cumulează, astfel că penalizarea se ridică la 24 de puncte", a declarat o sursă din LPF.
Tot ieri, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai. Ieri a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 29 ianuarie 2015, la Tribunalului Specializat Cluj, prin care clubul condus de Arpad Paszkany solicita deschiderea procedurii de insolvenţă. CFR Cluj, care se confruntă cu o acută criză financiară de anul trecut, este al şaptelea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi FC Dinamo. Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.