Sport

Finale de cel mai înalt nivel

Ziarul de Vrancea
30 ian 2015 483 vizualizări
Astăzi la Australian Open, Serena Williams -Maria Şarapova, iar la noapte se întalnesc Novak Djokovic cu Andy Murray

Tenismanul sarb Novak Djokovic, lider mondial, s-a calificat în finala turneului Australian Open, după ce l-a învins în semifinale, vineri, cu scorul de 7-6 , 3-6, 6-4, 2-6, 6-0, pe elveţianul Stan Wawrinka, al patrulea favorit şi deţinătorul titlului. Astfel, în finala care se dispută duminică (ora 3:00) Djokovic îl va întalni în finală pe britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 6. Pentru Novak Djokovic, finala cu Murray va fi a 15-a la un turneu de Grand Slam, a cincea la Melbourne. Sarbul a caştigat Australian Open în 2008, 2011, 2012 şi 2013. În ceea ce îl priveşte pe Andy Murray, pentru acesta va fi a patra încercare de cucerire a trofeului, după ce a pierdut finalele din 2010, 2011 şi 2013. Pentru el, finala de duminică va fi a opta la un turneu de Grand Slam.  Djokovic şi Murray au mai fost adversari pană în prezent de 23 de ori, sarbul impunandu-se de 15 ori şi britanicul de opt ori. Ultima dată, cei doi s-au întalnit în sferturile de finală ale turneului de la Paris, scor 7-5, 6-2 pentru Djokovic care a şi caştigat trofeul.
Pană la finala masculină, astăzi are loc de la ora 10:30, finala feminină între Serena Williams şi Maria Şarapova. Rusoaica Maria Şarapova a caştigat Australian Open în 2008, a fost finalistă în 2007 şi 2012 şi semifinalistă în 2005, 2006 şi 2013, Pentru Serena Williams finala de sambătă va fi a 23-a la un turneu de Grand Slam şi a şasea la Melbourne. Americanca a caştigat ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010. Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană a caştigat 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004. Serena Williams are şansa de a caştiga al 19-lea titlu de Grand Slam. Serena şi-a decalat un antrenament în cursul dimineţii de ieri, din cauza unei stări gripale care o deranjeaza de la începutul săptămanii.
Ieri, s-a disputat finala probei feminine de dublu în care perechea Bethanie -Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia) s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6, în faţa , cuplului Chang Yung Jan / Zheng Jie (Taiwan / China, nr. 14). În semifinalele probei de dublu mixt s-au înregistrat rezultatele: Martina Hingis / Leander Paes (Elveţia / India) – Hsieh Su Wei / Pablo Cuevas (Taiwan / Uruguay) 7-5, 6-4; Kristina Mladenovic / Daniel Nestor (Franţa / Canada) – Sania Mirza / Bruno Soares (India / Brazilia) 3-6, 6-2, 10-8. Astăzi, după finala feminină se dispută finala de dublu masculin: Simone Bolelli / Fabio Fognini (Italia) – Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Franţa).

Simona a caştigat la vestimentaţie

Simona Halep se află pe primul loc în topul celor mai bine îmbrăcate sportive de la ediţia din acest an a turneului de tenis Australian Open, ea devansandu-le pe primele două jucătoare din ierarhia WTA, Serena Williams şi Maria şarapova, care vor juca finala turneului. Topul a fost realizat în urma voturilor fanilor.  " Numărul 3 mondial, Simona Halep, a fost votată jucătoarea cel mai bine îmbrăcată de la ediţia din acest an a Australian Open. în ciuda ţinutelor roz neon, verzi şi galbene, echipamentul adidas violet al lui Halep a primit cele mai multe voturi", notează wtatennis.com. Simona Halep, locul 3 mondial, a primit 41 la sută din totalul de voturi. Şarapova a primit 24 la sută, iar Serena Williams 20 la sută. În top se mai află Venus Williams (6 la sută), Caroline Wozniacki (5 la sută) şi Victoria Azarenka (3 la sută).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.