Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Semifinale în Cupa Ligii

Ziarul de Vrancea
27 ian 2015 464 vizualizări
Echipa Steaua Bucureşti va întalni Astra Giurgiu, iar Pandurii Targu Jiu va juca împotriva formaţiei Dinamo Bucureşti, în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, s-a stabilit,ieri, în urma tragerii la sorţi efectuată la sediul LPF. Steaua şi Pandurii vor juca prima manşă pe teren propriu

Meciurile din semifinalele Cupei Ligii Adeplast se vor disputa la 16-18 februarie (turul) şi 10-12 martie (returul). Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a propus ca partidele din semifinale să se dispute în cuplaj pe Arena Naţională, însă clubul din Targu Jiu nu este de acord

Înfrangere organizatorică la futsal

Romania a pierdut organizarea Campionatului European de futsal din 2018, după ce Comitetul Executiv al UEFA a decis, ieri, să încredinţeze această competiţiei Sloveniei.  Romania şi Macedonia au pierdut organizarea CE de futsal în faţa Sloveniei, care a propus ca meciurile să se desfăşoară în Stozice Arena din Ljubljana, cu o capacitate de 12.500 de locuri. CE de futsal din 2016 va avea loc la Belgrad. Candidatura Romaniei la organizarea Campionatului European de futsal din 2018 a fost propusă de fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, fiind susţinută şi de actuala conducere a forului de la Casa Fotbalului.

Iaca şi candidatura europeană

Preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB), Michael van Praag, a anunţat, ieri, că va candida la funcţia de preşedinte al FIFA, la alegerile din 29 mai, de la Zürich. Scrisoarea oficială a fost trimisă la sediul FIFA de la Zürich, însoţită de cinci declaraţii din partea federaţiiilor naţionale care susţin candidatura lui Van Praag. Citat în comunicat, Van Praag a afirmat că este "foarte îngrijorat în legătură cu FIFA şi toată lumea ştie acest lucru". "Este timpul ca lucrurile să revină la normal în această organizaţie şi să se concentreze din nou pe fotbal", a declarat el, afirmand că a aşteptat în zadar ca un alt "candidat credibil" să se prezinte.  Depunerea candidaturilor are loc pană la 29 ianuarie. Alegerilor vor avea loc la 29 mai, iar elveţianul Joseph Blatter, în funcţie din 1998, este marele favorit. Ceilalţi candidaţi sunt francezii Jérôme Champagne şi David Ginola şi prinţul iordanian Ali bin Al Hussein.

Cassano şi-a reziliat contractul cu Parma

Atacantul Antonio Cassano şi-a reziliat de comun acord contractul cu echipa FC Parma, ocupanta ultimului loc în Serie A, a anunţat, ieri, clubul italian. Antonio Cassano, în varstă de 32 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile AS Bari, AS Roma, Real Madrid, Sampdoria Genova, AC Milan şi Internazionale Milano. După disputarea a 20 de etape din campionatul Italiei, FC Parma se află pe ultimul loc, cu nouă puncte.

Congo cu Congo în sferturi

Echipele Tunisiei şi RD Congo s-au calificat  în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după meciurile din ultima etapă a grupei B. RD Congo şi Tunisia s-au întalnit, luni, în meci direct, scorul fiind egal, 1-1. Pentru RD Congo a marcat Jeremy Bokila (‘66), fostul jucător al Petrolului, iar pentru Tunisia a înscris Akaïchi (‘31). În celălalt meci al grupei B, Zambia şi Insulele Capului Verde au încheiat la egalitate, scor 0-0. În sferturi, Tunisia va întalni Guineea Ecuatorială, iar RD Congo va juca în compania selecţionatei statului RP Congo.

Finala aşteptată în Cupa Asiei

Echipa naţională a Australiei s-a calificat în finala Cupei Asiei, după ce a învins, ieri, în semifinale, la Newcastle, cu scorul de 2-0 (2-0), reprezentativa Emiratelor Arabe Unite, informează site-ul oficial al competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Trent Sainsbury ('3) şi Jason Davidson ' (14). În finala Cupei Asiei, Australia va întalni sambătă, de la ora 11.00, selecţionata Coreei de Sud, care a trecut, cu scorul de 2-0, de formaţia Irakului. Finala mică se va disputa vineri, de la ora 11.00.

Exilat de nevoie

Fostul internaţional columbian Faustino Asprilla a fost ameninţat şi şantajat în Columbia, anul trecut, iar atacantul a decis să părăsească ţara. Asprilla locuia la Tulua împreună cu familia sa, iar în ultimele luni a fost ameninţat şi şantajat de un grup de persoane înarmate care i-au cerut bani. "Mi-au spus că mă ucid dacă nu le dau bani. Iată motivul pentru care am decis să plec din ţară. Mi-am dedicat toată viaţa pentru a reprezenta la nivel înalt Columbia şi acum sunt constrans să părăsesc ţara pe care o iubesc, din cauza acestor oameni", a declarat Asprilla.Poliţia locală a oferit o recompensă de 115 milioane de pesos, aproximativ 40.000 de euro, pentru informaţii care pot duce la găsirea celor responsabili pentru ameninţările la adresa lui Asprilla.Faustino Asprilla, în varstă de 45 de ani, a jucat în cariera sa la echipele Cucuta Deportivo, Atletico Nacional, FC Parma, Newcastle United, Palmeiras, Fluminense, Atlante, Universidad de Chile şi Estudiantes La Plata.

Brănescu, împrumutat în Ungaria

Portarul echipei Juventus Torino Laurenţiu Brănescu a fost cedat sub formă de împrumut la formaţia ungară Szombathelyi Haladas. Brănescu, în varstă de 20 de ani, a fost cedat sub formă de împrumut în ianuarie 2014 la Virtus Lanciano, dar nu a evoluat niciun minut la formaţia din Serie B. Juventus Torino l-a achiziţionat pe Laurenţiu Brănescu în vara anului 2011 de la CSM Ramnicu Valcea. După disputarea a 17 etape din campionatul Ungariei, Szombathelyi Haladas ocupă locul 17, penultimul, cu 11 puncte.

Euro de tineret în Polonia

Campionatului European de fotbal tineret din 2017 va fi organizat în Polonia, a anunţat, ieri, UEFA, la încheierea Comitetului Executiv. Campionatul European de tineret din 2013, organizat în Israel, a fost caştigat de Spania, iar ediţia din 2015 va fi organizată de Cehia. Comitetul Executiv al UEFA a mai decis ca ediţia din 2017 a Campionatului European under-19 să aibă loc în Georgia, iar cea din 2018 în Finlanda.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.