Sport

Focşănencele au fost la un pas de victorie

Dan Chiriac
25 ian 2015 662 vizualizări
CSM Focşani - Ştiinţa Miroslava 2-3, la Sala Polivalentă, în liga a doua de volei feminin

Voleibalistele focşănene au disputat un nou meci cu grad ridicat de dificultate, dar au pierdut în cinci seturi, deşi au avut meciul în mană. Au condus cu 2-1 la seturi, apoi s-au relaxat şi le-au permis oaspetelor să revină şi să obţină o victorie care la un moment dat nu mai părea posibilă. Din păcate, accidentarea Andreei Buzilă a contat mult în finalul partidei. Jucătoarea CSM-ului a suferit o entorsă şi a ajuns la Spitalul Judeţean. Întâlnirea din etapa a doua a returului Diviziei A2, din Sala Polivalentă de sâmbătă, dintre CSM Focşani 2007 şi Ştiinţa Miroslava Iaşi, a fost, aşa cum era de aşteptat, foarte disputată şi încheiată în cinci seturi. Voleibalistele pregătite de profesorul Marian Rădulescu au început surprinzător de greu meciul şi s-au văzut conduse repede, în primul set, cu 20-12. Au avut o revenire spectaculoasă până la 21-24, însă nu au mai avut suflu pentru a face punctele câştigătoare. În setul următor, au condus aproape de la un capăt la celălalt, au luat un avans ce părea liniştitor, la 21-17, dar scăderea tempo-ului le-a făcut să fie egalate, la 22. Forcingul lor de final a adus egalitatea la seturi: 1-1.

Istoria nu s-a repetat

În sfertul al treilea, pe teren a fost, practic, doar echipa gazdă care s-a impus cu 25-13. Rolurile echipelor s-au inversat în setul al patrulea, când ieşencele au câştigat cu un sec 25-15, iar susţinătorii gazdelor sperau în deznodământul de la Piteşti, unde focşănencele câştigaseră tot după un set anterior foarte slab. Istoria nu s-a repetat, pentru că, după 6-2 pentru ele, voleibalistele de la CSM Focşani 2007 au avut câteva momente de deconcentrare, suficiente pentru ca valoroasele lor adversare să preia conducerea cu 7-6. A fost perioada în care s-a jucat soarta meciului. Cele două formaţii au mers, în continuare, cap la cap până la 12-12, a fost apoi 12-14 şi 13-14, dar setul şi jocul s-au oprit la 13-15 în set şi 2-3 în meci.

Un punct caştigat!

La finalul partidei, profesorul Marian Rădulescu s-a declarat mulţumit pentru cele două seturi foarte bune reuşite de echipa sa şi de punctul obţinut în faţa unei formaţii puternice. “Lipsa de la antrenamente, săptămâna trecută, a ridicătoarei Shtarbanova, plecată la examene, în Bulgaria, şi revenită cu puţin timp înaintea meciului, a influenţat coerenţa jocului, care ar fi putut totuşi câştigat sâmbătă”, a spus antrenorul Marian Rădulescu. Din păcate, ca şi în partida din urmă cu exact un an, cu Ştiinţa Miroslava Iaşi, când s-a accidentat grav Zlatina Shtarbanova, şi acum CSM Focşani 2007 a avut o jucătoare accidentată. Andreea Buzilă a suferit o entorsă la piciorul drept şi va fi nevoită să facă pauză de pregătire şi competiţională până la vindecare. În etapa a treia a returului, sâmbătă, 31 ianuarie, CSM Focşani 2007 va juca în deplasare, la Rapid Bucureşti. Pentru CSM Focşani 2007 au jucat Andreea Buzilă, Ana-Maria Cimpoeşu, Elena Mogozsan, Mihaela Cîrlan, Romina Coman, Mihaela Taşkiran, Mădălina Mocanu, Rositsa Kirilova, Ana Boantă, Zlatina Shtarbanova, Mălina Zwiru, Monica Stoica. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Lupu, acum 3349 zile, 6 ore, 29 minute, 33 secunde
Succes in continuare,echipei de volei si antrenorului Radulescu!..DIRECTORUL Radulescu însa, sa demisioneze sau fie demis pentru prostiile (nerecunoscute si neasumate!) (si) impotriva unui angajat al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.