Sport

Cupa Angliei, atinsă de nebunie

Ziarul de Vrancea
25 ian 2015 496 vizualizări
Chelsea, Manchester City şi Southampton au fost eliminate de echipe inferioare, în timp ce Manchester United şi Liverpool vor susţine rejucări

Cand Manchester United a jucat în deplasare cu formaţia de liga a IV-a Cambridge, în 16-imile Cupei Angliei,  totul părea o glumă bună. Cand scorul s-a anunţat a fi 0-0 şi amatorii din celebrul club universitar au primit onoarea de a evolua pe “Old Trafford” în rejucare se părea că aceasta este cea mai mare surpriză a fazei. Însă Cupa Angliei a provocat în faza 16-imilor o mulţime de suprize, iar printre martorii activi ai acestora s-au numărat şi fotbalişti romani. Florin Gardoş a fost titular, dar schimbat la pauză, a evoluat cu Southampton pe teren propriu împotriva echipei Crystal Palace, situată cu zece locuri mai jos în ierarhia Premier League. A fost un meci consumat în prima repriză, în urma căruia oaspeţii s-au impus cu 3-2, prin golurile marcate de Chamakh (’11, ’39) şi Sanogo (’21), pentru Southampton înscriind Pelle (‘9) şi Dann (’16 – autogol). Nici Vlad Chiricheş, integralist pentru Tottenham nu a fost mai norocos. Echipa sa a fost învinsă pe teren propriu de lanterna Premier League, Leicester City. “Spurii” au considerat, probabil, că avantajul luat în min. 19, din penaltiul transformat de Townsend este suficient pentru calificare, însă costaricanul Ulloa (’83) şi apoi Schlupp (‘90^2) au dat lovitura. Sunderland, echipa în care portarul Pantilimon a stat pe bancă, a remizat acasă cu Fulham (locul 14 în Liga a doua), aşa că meciul se va rejuca.
Şi totuşi, aceste rezultate au fost nimica toată pe langă ceea ce au păţit Manchester City şi Chelsea, primele două clasate. “City” a fost învinsă pe teren propriu de Middlesbrough, locul II în Liga a II-a cu 0-2, goluri marcate de Bamford (’52) şi Kike (’90), iar Chelsea a păţit-o şi mai şi. Jucand în barlogul propriu de pe Stamford Bridge, cu o echipă de liga a III-a, Bradford, echipa lui Mourinho a pierdut cu 2-4 după ce a condus cu 2-0, goluri marcate de Cahill (’20, ’37). Reuşitele formaţiei din Bradford au aparţinut lui Stead (’40), Morais (’74), Halliday (’81) şi Yeates (’90). Pe final, au fost introduşi caţiva titulari menajaţi de Mourinho – Willian, Fabregas şi Hazard – dar minunea s-a produs. Dacă mai amintim că Swansea a fost eliminată după 1-3 la Blackburn, iar Liverpool a făcut 0-0 acasă pe “Anfield” cu Bolton, avem un tabloul complet al uriaşelor surprize din Cupa Angliei, din care au fost eliminate primele trei clasate în Premier League!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.