Sport

În sfîrşit se joacă şi fotbal!

Dan Chiriac
21 ian 2015 568 vizualizări
FC Panciu - CSM Rîmnicu Sărat, azi, orele 15.00, pe Stadionul „orăşenesc”

După mai bine de o lună în care fotbalul a intrat în hibernare, iar jucătorii nici nu au putut să se antrenze normal, azi, FC Panciu va disputa o partidă amicală pe propriul teren. De la începutul lunii decembrie, fotbalul din judeţ s-a mutat în sală, în mai multe localităţi. Astfel, turneele de sală de la Focşani, Odobeşti sau Bătineşti au loc locul meciurilor pe teren mare. Numai că azi, fotbalul „adevărat”, cel jucat 11 contra 11 va reveni şi în judeţ. Pe stadionul orăşenesc din Panciu, de la orele 15.00, se va disputa meciul dintre FC Panciu şi CSM Rîmnicu Sărat. Cele două echipe s-au înîtlnit în mod constant în ultimii ani în partide de pregătire, dar şi în liga a treia, înainte ca acestea să retorgradeze în liga a patra. Păncenii au găsit varianta posibilă pentru disputarea unui joc de pregătire, chiar dacă suprafaţa de joc de la Panciu este moale. Antrenorul Dănuţ Bolocan consideră că acest meci este foarte important în procesul de pregătire al echipei. Astfel, antrenorul ar putea trimite pe teren, următoarea formulă de echipă: G.Lazăr – Ciornei, Beşa, Parlac, Manea - Stoian, Bălosu, Voinea, Ciubotaru – Bodoc, Covaci. Pe parcursul meciului vor fi folosiţi toţi cei care compun lotul. Gazdele şi-au păstrat tot lotul de jucători în această iarnă şi speră să-şi îndeplinească obiectivul, promovarea în liga a treia. Un obiectiv similar au şi oaspeţii. CSM Rîmnicu Sărat se află în acest moment pe locul secund în Superliga din Buzău şi se luptă cu FC Puieşti pentru câştigarea campionatului. În schimb, echipa vrînceană se află pe primul loc în clasament, la cinci puncte de locul doi.

Dacă sunt bani vor în liga a treia

Oficialii formaţiei vrâncene au anunţat pentru retur un obiectiv foarte clar: locul 1, ce ar putea însemna, în cazul câştigării meciului de braj, promovarea în liga a treia, acolo unde vrânceni şi-au obişnuit suporterii mai bine de patru ani. De altfel, conducerea clubului păncean şi-a dorit întotdeauna ca formaţia locală să evolueze în liga a treia, dar în ultimii doi ani acest lucru nu a fost posibil din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, FC Panciu a jucat şi în anii în care a lipsit de pe a treia scenă a fotbalului românesc cu echipe din acest eşalon. Păncenii s-au calificat în fazele naţionale ale Cupei României şi au adus pe stadionul lor formaţii ca Oţelul 2 Galaţi, CSM Moineşti sau Aerostar Bacău. Parcursul din cupă, acolo unde problema banilor poate fi rezolvată mai uşor, se vrea repetat şi în acest sezon.

Favorită la câştigarea campionatului

Preşedintele clubului, Raul Cioran, ne-a declarat că este posibil ca în perioada următoare echipa să efectueze un cantonament. De asemenea, un adversar tradiţional pentru formaţia vrânceană, Aerostar Bacău, este aşteptată la Panciu, pentru o partidă de pregătire la începutul lunii februarie. FC Panciu a dominat prima parte a sezonului din Superliga Altdorf Tehnik, având 30 de puncte din 33 posibile. Chiar dacă anul trecut a pierdut primul loc în faţa celor de la Selena Jariştea, păncenii formează în continuare una din cele mai puternice echipe din judeţ şi rămâne favorită la câştigarea campionatului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.