Sport

Irina şi Simona merg ceas

Ziarul de Vrancea
21 ian 2015 773 vizualizări
La Australian Open, Begu a caştigat un autentic meci-thriller, iar Halep a defilat la miezul nopţii *pentru Mats Wilander, Simona este un Djokovic feminin

Irina-Camelia Begu şi Simona Halep sunt jucătoarele romane de tenis calificate în turul III al Australian Open, pentru Irina fiind prima performanţă de acest calibru într-un turneu de GS. Meciul Irinei (42 WTA) cu jucătoarea cehă de 19 ani Katerina Siniakova a fost un autentic thriller de două ore şi patru minute. Siniakova a început mai bine,, a condus cu 3-0,  dar Irina a realizat cinci game-uri consecutive, extrem de echilibrate, toate cu prelungiri pană la 5-3. La 5-4, Irina şi-a pierdut serviciu şi setul a intrat în prelungiri, dar jucătoarea romană a jucat un game magistral pe serviciul cehoaicei, iar în ultima scenă a jocului, Irina a fructificat prima minge de set: 7-5. Cu moralul ridicat, romanca a început excelent setul secund, cu break,  a avut 2-0 şi 4-1, însă a urmat o serie de servicii ratate în game-ul al şaselea, care a refăcut moralul Katerinei. De la 5-2 s-a făcut  5-4, iar în ultimul game, Irina a avut trei mingi de meci pe serviciu propriu, reuşind s-o fructifice pe cea de-a treia. După această victorie, Irina Begu are o sarcină mult mai uşoară în turul al treilea, în care se va confrunta cu germana Carina Witthöft, care a trecut de o jucătoare mai bine clasată, americanca Christina McHale (54) cu un scor sever, 6-3, 6-0. Irina şi Carina s-a mai întalnit o dată, în 2013, în turul I la Bad Gastein, cand romanca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3. Sportiva germană va împlini 20 de ani la 16 februarie. Ea a disputat primul turneu WTA în 2012, la Bastad, unde a ajuns pe tabloul principal venind din calificări. Carina nu a trecut niciodată de turul întai al unui turneu important. Însă la actuala ediţie a Australian Open, Witthoft a demonstrat o foarte bună formă, după ce le-a învins clar pe Carla Suarez (Spania, 17 WTA) şi Christina McHale. Carina Witthöft a ocupat în octombrie 2014 cea mai bună poziţie în clasamentul WTA, locul 100, iar Irina Begu a fost pe locul 38 WTA, în septembrie 2011.
 Pentru partida Simonei Halep au existat oarecare emoţii, întrucat meciul lui Rafa Nadal cu Tim Smyczek s-a prelungit pană aproape de miezul nopţii australiene iar australianca Jarmila Gajdosova (62 WTA) este mai bine acomodată cu fusul orar. Însă Simona Halep a arătat că “n-are mamă, n-are tată” decat în judeţul Constanţa. Cu o evoluţie foarte bună, cu un serviciu precis, reuşind şapte aşi, sportiva romană s-a impus în două seturi simetrice (6-2, 6-2) consumate în 67 de minute. Evoluţia Simonei l-a încantat şi pe fostul mare tenisman Mats Wilander, expert Eurosport, care a remarcat îmbunătăţirea serioasă a serviciului şi a loviturii de forehand în jocul Simonei. Wilander a comparat deplasarea în teren a Simonei cu cea a liderului mondial masculin, spunand despre jucătoarea romană că este un “Djokovic feminin”. “Halep nu trebuie exclusă atunci cand se fac calcule cu privire la viitoarea campioană a turneului Australian Open iar Serena Williams şi Maria Şarapova trebuie să joace tenisul lor cel mai bun pentru a o învinge pe Simona”, a spus Wilander. Simona Halep a afirmat că meciul contra reprezentantei ţării gazdă, Jarmila Gajdosova, a fost unul dificil, însă şi-a dorit să termine cat mai repede partida. "A fost un meci dificil. Trebuie să mă adaptez repede. A mers bine, am vrut să termin repede. Cred că am jucat bine astăzi. Am fost agresivă în joc şi concentrată pentru fiecare punct", a completat Halep.
În faza următoare, Simona Halep o va întalni pe americanca Bethanie Sands (258 WTA), care a învins-o în manşa secundă cu scorul de 7-6, 7-6 pe sportiva franceză Kristina Mladenovic (71). Accidentată mai multe luni anul trecut, Bethanie, fostă numărul 30 WTA în iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorită "clasamentului protejat". Bethanie este cunoscută deoarece a făcut în trecut echipă de dublu mixt cu Horia Tecău, caştigand împreună cu el Australian Open în 2012. Simona Halep şi Bethanie Sands s-au întalnit de două ori pană în prezent, scorul fiind 1-1. Ambele partide au avut loc în 2010, prima în calificările turneului de la Roland Garros, cand Simona a caştigat cu 6-4, 6-7 , 6-4, apoi tot în calificări, la New Haven, cand americanca s-a impus cu 6-4, 6-3.

Şarapova a tremurat ca varga

Una dintre marile favorite ale turneului feminin, Maria Şarapova, a avut mari emoţii în turul II într-un meci cu o altă rusoaică, Aleksandra Panova, cea care o eliminase pe Sorana Carstea. “Maşa” a caştigat cu 6-1, iar Panova şi-a adjudecat setul secund cu 6-4 şi a condus cu 4-1 în setul decisiv. Însă Şarapova a jucat magistral finalul şi s-a impus cu 7-5. În ziua de ieri au fost puţine surprize în turneul feminin, cele mai interesante rezultate fiind: Eugénie Bouchard (Canada) – Kiki Bertens (Olanda) 6-0, 6-3; Sara Errani (Italia) – Silvia Soler (Spania) 7-6, 6-3; Ekaterina Makarova (Rusia) - Roberta Vinci (Italia) 6-2, 6-4; Yanina Wickmayer (Belgia) – Lara Arruabarrena (Spania) 6-4, 4-6, 6-4; Caroline Garcia (Franţa) – Stefanie Voegele (Elveţia) 6-3, 6-4; Zarina Dias (Kazahstan) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 3-6, 6-2, 8-6.
La masculin, meciul zilei a fost cel în care Rafael Nadal, al treilea favorit, l-a învins după patru ore şi 12 minute, scor 6-2, 3-6, 6-7, 6-3, 7-5, pe americanul Tim Smyczek (112 ATP). Nadal îl va întalni în turul următor pe israelianul Dudi Sela (106), care a trecut de cehul Lukas Rosol (30) cu scorul de 7-6. , 5-7, 7-5, 6-3. Alte rezultate: Tomas Berdych (Cehia) – Jürgen Melzer (Austria) 7-6, 6-2, 6-2; Markos Baghdatis (Cipru) – Danny Goffin (Franţa) 6-1, 6-4, 4-6, 6-0; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Lukas Lacko (Slovacia) 6-3, 6-7, 6-3, 6-3; Roger Federer (Elveţia) – Simone Bolelli (Italia) 3-6, 6-3, 6-3, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) – Ivo Karlovic (Croaţia) 7-6, 6-4, 5-7, 6-4; Bernard Tomic (Australia) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-7, 6-4, 7-6, 7-6.

Victorii şi la dublu

Succesele obţinute de Irina Begu şi Simona Halep au fost întregite de victoriile lui Florin Mergea şi Monica Niculescu la dublu. Mergea, alături de britanicul Dominic Inglot s-a calificat în turul secund după 6-2, 6-2 cu cuplul australian Matthew Ebden/Matt Reid, scor 6-2, 6-2. În turul doi, Mergea şi Inglot vor întalni perechea învingătoare din meciul dintre Diego Schwartzman/Horacio Zeballos (Argentina) şi Mahesh Bhupathi/Jürgen Melzer (India/Austria). În proba feminină, perechea Monica Niculescu/Vitalia Diatcenko (Romania/Rusia) a trecut n runda inaugurală de cuplul american Lauren Davis/Christina McHale, scor 6-2, 4-6, 6-3, după 118 minute de joc.  În turul doi, Monica Niculescu şi Vitalia Diatcenko vor întalni perechea învingătoare din meciul dintre Raquel Jones/Abigail Spears (SUA, nr. ) şi Kimberly Birrell / Priscilla Hon (Australia).
În ziua de joi, Marius Copil a jucat azi-noapte în turul al doilea cu numărul IV mondial, Stanislas Wawrinka, deţinătorul titlului. De asemenea, în concurs debutează încă trei romani la dublu. La fete, perechea Irina Begu/Lara Arruabarrena (Romania/Spania) joacă împotriva cuplului chinez Yang  Zhaoxuan Yang/Qiu Yu Ye,  iar apoi Raluca Olaru şi Tatjana Maria (Romania/Germania) întalnesc cuplul Bethanie Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia La dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 6,  întalneşte cuplul Ricardas Berankis/Andreas Haider-Maurer (Lituania/Austria), în ultimul meci programat pe terenul 11.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.