Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Semifinalele Cupei Romaniei

Ziarul de Vrancea
21 ian 2015 477 vizualizări
Campioana Romaniei, Steaua Bucureşti, va întalni formaţia Petrolul Ploieşti, în semifinalele Cupei Romaniei, în timp ce CFR Cluj va întalni Universitatea Cluj, conform tragerii la sorţi de ieri de la Casa Fotbalului.

Semifinalele Cupei Romaniei se vor disputa în sistem tur-retur, primul club urmand a găzdui manşa întai. Turul semifinalelor se va disputa în intervalul 3-5 martie, iar returul în perioada 31 martie-2 aprilie.

FCSB, în retur

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, miercuri, că gruparea "roş-albastră" va folosi marca FCSB în returul Ligii I, aceasta urmand să apară pe tabela de marcaj la numele echipei, pe echipamentul de joc şi pe însemnele clubului. "De acum încolo pe tabela stadionului va scrie FCSB. în momentul ăsta, sigla Stelei va fi acea siglă rotundă cu steaua cu opt colţuri, cu acea cruce roşie, cu conturul galben, care este foarte bună", a spus Argăseală. El a afirmat că Steaua nu poate negocia cu Ministerul Apărării Naţionale condiţiile în care va putea folosi în continuare însemnele vechi, deoarece regulamentele armatei nu permit acest lucru decat după parcurgerea anumitor etape.Valeriu Argăseală este de părere că în momentul în care finanţatorul Gigi Becali va fi eliberat din închisoare, negocierile cu MApN vor fi accelerate. Totuşi, el a precizat că Becali este mulţumit şi de însemnele pe care Steaua le va folosi din retur. Întrebat cine a realizat designul noii embleme, Argăseală a răspuns: "Stema a fost făcute de un hai să îi zicem designer. Am primit foarte multe oferte şi forme pentru a face această marcă."

O victorie chinuită la polo

Echipa naţională de polo a Romaniei a învins, la Bucureşti, cu scorul de 14-13 (3-4, 1-3, 2-0), după executarea loviturilor de departajare, reprezentativa Slovaciei, în grupa A europeană a Ligii Mondiale. La loviturile de la 5 metri, Romania s-a impus cu scorul de 5-4. Anterior, în primele două meciuri din grupa A, tricolorii au fost învinşi de Grecia, cu 8-15, şi de Ungaria, cu 10-20. Echipele clasate pe primul loc în fiecare din cele trei grupe se vor alătura Italiei, care va găzdui Turneul Super Final, între 23 şi 28 iunie, la Bergamo. Într-un alt turneu de calificare evoluează echipe din Africa, America, Asia şi Oceania, pentru alte patru locuri la Super Final. Premiile totale ale Ligii Mondiale sunt de 345.000 de dolari.

Succes oltean în Cupa Balcanică

Echipa de baschet masculin SCM Craiova a învins, marţi, pe teren propriu, formaţia albaneză KS Vllaznia, cu scorul de 86-45 (40-31), în cea de-a şaptea partidă din grupa B a Ligii Balcanice. Marcatorii echipei SCM Craiova au fost Ciotlăuş 12 puncte, Corneanu 12, Bozovic 11, Damian 11, Bureau 10, Şanta 8, Micic 6, Marojevic 6, Bosnjak 4, Boltici 3, Petrişor 3. După victoria de marţi seară, SCM Craiova acumulează zece puncte în clasamentul grupei B şi va juca ultimul meci din această fază în 27 ianuarie, pe teren propriu, cu KK Mornar. SCM U Craiova a evoluat prima dată în Liga Balcanică în sezonul 2013-2014, dar a ratat calificarea în play-off, încheind cu un bilanţ de şase victorii şi zece înfrangeri. În stagiunea 2014-2015 s-au înscris zece echipe, care sunt împărţite în două grupe.

Chinezii s-au băgat la Atletico

Miliardarul Wang Jianlin a preluat 20 la sută din capitalul grupării Atletico Madrid, devenind astfel primul investitor chinez care se implică la un mare club european. "Dalian Wanda Group, care aparţine lui Wang Jianlin, a ajuns la un acord cu acţionarii majoritari ai Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Marin şi Enrique Cerezo Torres, pentru a participa la capitalul social al clubului", a anunţat Atletico într-un comunicat. Gruparea madrilenă a precizat că investiţia Dalian Wanda Group este de 45 de milioane de euro.

Trézéguet se retrage

Atacantul David Trézéguet a decis să se retragă din activitate şi ar putea face parte din staf-ul grupării Juventus Torino, a anunţat cotidianul argentinian Clarin. Trézéguet, campion mondial şi european cu Franţa, se "retrage la 37 de ani, deşi avea o ofertă de la Mallorca", scrie Clarin. "Informaţia a fost confirmată de agentul său. În zilele următoare, el s-ar putea duce în Italia, unde Juventus i-ar fi propus un post în staf", a anunţat Clarin. Trézéguet  a jucat zece sezoane la Juventus, între 2000 şi 2010, marcand 171 de goluri. El a mai jucat la Hercules, River Plate, Newell's Old Boys şi Pune City. David Trézéguet  este al treilea cel mai bun marcator din istoria echipei Franţei (34 goluri în 71 selecţii), fiind devansat de Thierry Henry (51 goluri) şi Michel Platini (41).

Cupa remizelor în Africa

Echipa naţională a Coastei de Fildeş a terminat la egalitate, , la Malabo, scor 1-1 (0-1), cu reprezentativa Guineei, în primul meci din grupa D de la Cupa Africii pe Naţiuni. Guineea a deschis scorul prin Yattara jr, în minutul 36, ivorienii reuşind egalarea prin Doumbia, în minutul 72. Coasta de Fildeş a jucat în inferioritate numerică din minutul 58, după eliminarea lui Gervinho. Cu acelaşi scor s-a încheiat şi cel de-al doilea meci al grupei, între Camerun şi Mali. Malienii  au deschis scorul prin Sambou Yatabaré, în minutul 71, camerunezii reuşind egalarea prin Oyongo, în minutul 84.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.