Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Real iese din Cupa Spaniei

Ziarul de Vrancea
16 ian 2015 603 vizualizări
Echipa Atletico Madrid a remizat, joi seară, în deplasare, scor 2-2, cu formaţia Real Madrid, în manşa secundă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei şi s-a calificat în sferturile competiţiei.

După 0-2 în primul meci disputat pe “Vicente Calderon”, antrenorul Realului, Carlo Ancelotti, a ordonat ofensivă totală, dar Atletico a deschis scorul din primul minut, prin revenitul Fernando Torres. Gazdele au atacat furibund şi au egalat prin Sergio Ramos (’20), dar în primul minut de după reluare, Torres a mai punctat odată. Cristiano Ronaldo a închis tabela în min. 54. În ultima partidă a fazei, Barcelona a învins în deplasare cu 4-0 pe Elche (în tur 5-0), prin golurile marcate de Mathieu, Sergi Roberto, Pedro (penalty) şi Adriano. În sferturile Copei del Rey s-au mai calificat FC Sevilla, Espanyol, Malaga, Villarreal, Bilbao şi Getafe.

Narcis Răducan a părăsit şi Astra

Narcis Răducan a declarat, ieri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că a renunţat la funcţia de preşedinte executiv al clubului Astra Giurgiu, ajungand la un acord cu finanţatorul Ioan Niculae pentru rezilierea amiabilă a contractului. "După ce mi-am încheiat cariera de jucător şi am început munca administrativă mi-am impus nişte principii de la care nu mă dezic. Ştiu că este atipic să schimb cluburile atat de des, însă atat timp cat nu am o viziune asemănătoare cu cel care patronează, nimic nu mă va opri să îi strang mana şi să merg mai departe", a afirmat Narcis Răducan. Oficialul, care a ocupat în turul Ligii I funcţii de conducere şi la FC Viitorul şi Concordia Chiajna, a menţionat că îşi doreşte ca Astra Giurgiu să continue proiectul său de aducere în lot a unor jucători tineri din circuitul echipelor naţionale.

Un portughez în Giuleşti

Mijlocaşul portughez Joao Carlos Amaral Marques Coimbra, care a evoluat ultima oară la formaţia Academico Viseu din liga secundă, a semnat un contract cu FC Rapid şi începand de ieri i se pregăteşte cu lotul condus de Cristian Pustai. În varstă de 28 de ani, Coimbra este al treilea fotbalist transferat de la începutul anului după Andrei Cerlincă şi Milos Buchta.  Mijlocaşul portughez a evoluat pană acum numai în Portugalia la formaţiile Benfica II, Benfica Lisabona, Nacional, Marítimo, Gil Vicente, Estoril şi Academico Viseu.

Carolina Kostner, suspendată

Patinatoarea Carolina Kostner a fost suspendată un an şi patru luni de către Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian (CONI) pentru că l-a ajutat pe atletul Alex Schwazer să evite un control antidoping în 2012, la Oberstdorf, informează Gazzetta dello Sport.Carolina Kostner, în varstă de 27 de ani, care a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, a anunţat că va face apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Kostner a fost acuzată în legătură cu mărturisirile de dopaj ale atletului Alex Schwazer, campion olimpic la 50 de kilometri marş în 2008. Carolinei Kostner i s-a reproşat faptul că l-a ajutat pe Schwazer atunci cand acesta a încercat să evite un control antidoping în 2012, la Oberstdorf, precum şi că nu a cooperat cu anchetatorii.

Un nou succes în CEWL

Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a învins joi seară, în deplasare, formaţia slovacă Rucon Nova Ves, cu scorul de 76-61 (44-30), în cea de-a patra partidă din grupa A a Ligii Europei Centrale (CEWL). Cu victoria de joi, formaţia ardeleană a acumulat 8 puncte şi este în continuare liderul grupei A. În următorul meci, echipa din Alba Iulia va juca, în deplasare, cu CEZ Nymburk, în 27 ianuarie, ultima partidă din grupă fiind programată, tot în deplasare, în 29 ianuarie, cu Kara Trutnov.  CSU Alba Iulia este caştigătoarea din 2014 a CEWL, în finală învingand echipa ICIM Arad, echipa care joacă în acest sezon în grupa B a competiţiei şi care este lider, cu 8 puncte, după victoria de miercuri, scor 81-64 (40-27), cu formaţia austriacă Flying Foxes Viena.
Muhammad Ali iese din spital
Muhammad Ali, legendă a boxului mondial, a fost internat în această săptămană pentru tratarea unei infecţii urinare şi va fi externat astăzi, a anunţat purtătorul de cuvant al fostului pugilist, Bob Gunnell. Gunnel nu a precizat în ce spital se află Muhammad Ali, care va împlini astăzi 73 de ani. La 7 ianuarie, Ali a fost externat după 15 zile petrecute în spitalul din Louisville tot din cauza unei probleme urinare.

Japonia merge în sferturi

Reprezentativa Iordaniei a învins, ieri, la Melbourne, cu scorul de 5-1, selecţionata Palestinei, într-un meci din grupa D a Cupei Asiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Al-Rawashdeh şi Al-Dardour Goal 4. Pentru Palestina a înscris Ihbeisheh. În cel de-al doilea meci al grupei, Japonia a învins la Brisbane cu 1-0 echipa Iraqului. Golul a fost marcat de Honda, în minutul 23, din penalty. Cu şase puncte acumulate, Japonia s-a calificat în sferturi, cea de-a doua echipă calificată urmand a fi stabilită în partida Iordania – Iraq, ambele avand catre trei puncte. Iordania are avantaj la golaveraj în caz de egalitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.