Sport

Două victorii pentru echipa de baschet la turneul de la Polivalentă

Dan Chiriac
14 ian 2015 537 vizualizări
CSM Focşani 2007 - VIPO Bucureşti 92-76 (20-27, 34-16, 21-17, 17-16), în primul meci u ieri, focşănenii s-au impus cu 95-81 în faţa celor de la Dinamo

Echipa de baschet LPS CSM Focşani 2007 a obţinut două victorii în turneul de sală de la Focşani şi şi-a asigurat în mare măsură calificarea la turneul final. Formaţia pregătitiă de Mircea Petrişor şi Mihai Petruţ a reuşit să se impună în faţa celor două echipe din capitală, pe care le învinsese şi în precedentele partide. Anterioara întâlnire dintre focşăneni şi bucureştenii de la VIPO a fost câştigată la limită de gazde. Iar debutul partidei de marţi, din Sala Polivalentă indica o desfăşurare, de asemenea, echilibrată. Primul sfert a curs cu avantaj pentru CSM Focşani 2007 până în ultimele două minute în care bucureştenii au speculat erorile individuale ale focşănenilor şi s-au desprins la şapte puncte. A fost, însă, ultima perioadă a meciului câştigată de oaspeţi pentru că, în sfertul al doilea, puternica formulă de joc a CSM Focşani 2007, cu Neguroiu, Olaru, Chircă, Vârnă, Bălan-Halici ori Badea în teren, şi-a spulberat adversarii. Scor în sfert 34-16 şi, la pauză, 54-43. Au urmat două sferturi cu elevii profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor la conducerea jocului, încheiate cu 21-17 şi 17-16, şi cu victoria în joc: 92-76. Formaţia focşăneană are un joc solid, se apără bine şi atacă variat, iar revenirea lui Alin Olaru a adus un plus de calitate. Antrenorii adversarilor consideră că dacă pe teren ar fi fost şi Popa la recuperare, acesta fiind accidentat, atunci  CSM Focşani 2007 ar fi o echipă greu de depăşit de orice colegă de campionat. 
Formaţia CSM Focşani 2007: Neguroiu, Olaru, Chircă, Vârnă, Bălan-Halici, Badea, Avram, Caragaţă, Toma, Pleşa.
Focşănenii au dominat jocul cu Dinamo
Marţi seara, Dinamo Bucureşti a trecut cu 82-53 de VIPO Bucureşti. Ieri dimineaţă a avut loc ultimul joc al turneului. CSM Focşani 2007 a jucat împotriva contracandidatei la locul al doilea, Dinamo Bucureşti. La fel ca şi în jocul din toamna anului 2014, focşănenii nu le-au lăsat nicio şansă adversarilor. Au dominat jocul de la un capăt la altul şi au păstrat o distanţă constantă de 15 puncte pe tabela de marcaj. De altfel, la finalul primelor două sferturi, pe tabelă se înregistra exact această diferenţă, 56-41. Repriza a doua a curs asemănător, focşănenii nelăsându-I pe dinamovişti să se apropie. Sfertul trei s-a încheiat cu un avantaj de 14 puncte pentru focşăneni, 78-64. Diferenţa s-a menţinut până la final, când rezultatul a fost 95-81. Alte trei turnee de sală vor avea loc în perioada următoare, urmând a se stabili cele patru echipe ce se vor califica la turneul final. Focşănenii au ca obiectiv calificarea la faza finală, mai ales că au lot puternic, din care face parte şi un internaţional. Universitatea Cluj este favorită la câştigarea campionatului, fiind foarte probabil ca turneul final să aibă loc în Ardeal, pe terenul clujenilor. (Dan CHIRIAC)
Clasamentul turneului:
1.    LPS Focsani        14 puncte
2. CS U-Mobitelco Cluj-Napoca        12 puncte
3.    Dinamo Bucuresti    12 puncte
4.    ACS Vipo Bucuresti    8 puncte
5.    CSS Ploiesti    8 puncte
6.    LPS CSS Bihorul Oradea    7 puncte
7.    CSU Cuadripol Brasov     7 puncte
8.    CS Amicii        0 puncte


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.