Sport

Nu e simplu în calificări

Ziarul de Vrancea
14 ian 2015 461 vizualizări
Totuşi, Marius Copil a obţinut o victorie frumoasă în faţa lui Horacio Zeballos în preliminariile Australian Open * în turneul feminin, vor fi cinci romance pe tabloul principal şi trei în calificări

Aşa cum am mai informat, pe terenurile din Melbourne au început turneele de calificare pentru Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Deocamdată în turneul masculin, unde Marius Copil a reuşit o victorie frumoasă, învingandu-l pe argentinianul Horacio Zeballos (fost număr 39 mondial, în prezent 124 ATP, cu 70 de poziţii deasupra lui Marius). Copil a caştigat în 95 de minute cu 6-4, 7-5 şi în turul următor îl va întalni pe germanul Philipp Petzschner, fost 35 ATP, dar în prezent ajuns pe un loc modest, 418  Cert este că dacă Marius va intra în ultimul tur de calificări va avea o sarcină aparent uşoară, unul dintre doi australieni, Omar Jasika sau John Patrick Smith.
Dar ieri s-a stabilit şi ţintarul partidelor din calificările feminine, unde suntem reprezentaţi de trei fete. Patricia Ţig, debutantă la un astfel de turneu (215 WTA) o va întalni în primul tur pe Julia Glushko (Israel, 153), un posibil traseu trecand pe la thailandeza Luksika Kumkhum şi Kristyna Pliskova (sora Karolinei care se descurcă de minune la Sydney). Andreea Mitu (116) poate trece de franţuzoaica Claire Feuerstein (157), dar pentru a ţinti tabloul ar trebui s-o învingă şi pe poloneza Urszula Radwanska, sora Agnieszkăi. Ana Bogdan (208) are o sarcină grea în turul I, cu croata Petra Martic (183). Direct calificate pe tabloul sunt cinci jucătoare din Romania: Simona Halep (3), Irina Begu (39), Monica Niculescu (48), Alexandra Dulgheru (87) şi Sorana Cîrstea (96). Referitor la Simona Halep, ea se luptă în continuare cu boala cu care se confruntă: "Am tot sperat că am păcălit gastroenterita ce mi-a dat mari bătăi de cap în timpul finalei de la Shenzen. Oricat de multă grijă am avut şi oricat m-am luptat, boala a înaintat şi iată că am ajuns la Sydney, împreună cu toată echipa tehnică, doar ca să luăm bătaie de la un virus. Din păcate, pentru mine, mai presus de tot efortul din spate se află tristeţea de a nu putea juca. Totuşi, lupt în continuare şi încerc să mă refac pentru a începe cat mai rapid antrenamentele în vederea Australian Open. Să îmi ţineţi pumnii, sper să mă fac bine la timp!", a postat Halep.

Tecău şi Roojer, în semifinale la Sydney
În turneul feminin de la Sydney, două dintre favorite s-au impus cu mare greutate. Petra Kvitova (Cehia) a trecut cu 4-6, 6-3, 6-4 de Jarmila Gajdosova, jucătoarea australiană de origine cehă dovedindu-se încă odată greu de învins pe teren propriu. În faza următoare, pe Petra o aşteaptă bulgăroaica Ţvetana Pironkova, care a învins-o cu 6-4, 6-1 pe Barbora Zahlavova (Cehia). Şi mai greu i-a fost germanei Angelique Kerber (9), care a pierdut un set alb în faţa spaniolei Garbiñe Muguruza. Însă experienţa nemţoaicei a biruit în celelalte seturi (6-1, 6-4), Angelique urmand a juca în sferturi cu Karolina Pliskova, cea care a mai făcut o victimă (4-6, 6-4, 6-0 cu Carla Suarez).
În proba de dublu masculin de la Sydney, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda) a avansat în semifinale, după ce a dispus cu 6-2, 6-3, de cuplul germano-american Benjamin Becker / Nicholas Monroe. În semifinale, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întalni perechea învingătoare din meciul Aisam Qureshi/Nenad Zimonjic (Pakistan/Serbia) - Robert Lindstedt/Marcin Matkowski (Suedia/Polonia). Pe tabloul masculin de la Sydney, primii trei favoriţi ai competiţiei, au fost eliminaţi în turul doi. Italianul Fabio Fognini a fost învins, cu scorul de  6-4, 2-6, 2-6 de argentinianul Juan Martin Del Potro, David Goffin a fost întrecut, cu scorul de 3-6, 3-6, de italianul Simone Bolelli, iar neamţul Philipp Kohlschreiber a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-4, de australianul Bernard Tomic. Interesantă este revenirea lui Del Potro care se arată aproape de forma sa optimă. 




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.