Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Simona - portdrapel olimpic

Ziarul de Vrancea
14 ian 2015 559 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost desemnată de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman sportivul anului în anul 2014, informează site-ul oficial al forului olimpic

Preşedintele forului olimpic, Alin Petrache, i-a propus Simonei Halep să facă parte din lotul pentru ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice, iar în cazul în care va accepta, atunci aceasta ar urma să fie portdrapel. "Împreună cu colegii din Comitetul Executiv am decis ca Simona Halep merită această distincţie pentru rezultatele din 2014. A fost un an în care ea a făcut cinste Romaniei prin victoriile repurtate pe terenul de tenis. Mai mult, o invit pe Simona Halep să facă parte din echipa olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi, în cazul în care va accepta, o să îi propun să fie purtătorul de drapel al delegaţiei noastre", a spus Alin Petrache.

Armata face primul pas

Clubul Sportiv al Armatei a transmis grupării patronate de Gigi Becali, prin intermediul unui comunicat de presă, disponibilitatea de a discuta cu reprezentanţii echipei de fotbal cu privire la marca Steaua, invitandu-i pe aceştia la o întalnire pentru clarificarea situaţiei. "Clubul Sportiv al Armatei menţine disponibilitatea de a purta în continuare discuţii cu reprezentanții societăţii comerciale care administrează echipa de fotbal pentru identificarea soluţiilor legale care să vină în sprijinul promovării valorilor sportului romanesc. Astfel, joi, 15 ianuarie, începand cu orele 15.00, conducerea clubului militar invită Consiliul de Conducere al echipei de fotbal, la sediul CSA Steaua Bucureşti, pentru o întalnire oficială în vederea clarificării situaţiei generate”, se arată în comunicatul Clubului Sportiv al Armatei.

La revedere, Szukala!

Fundaşul polonez Lukasz Szukala a scris, miercuri, pe pagina sa de pe un site de socializare după perfectarea transferului de la Steaua la Al Ittihad, formaţie pregătită de Victor Piţurcă, că un capitol memorabil din viaţa sa se încheie. "Astăzi, un memorabil capitol din viaţa mea se încheie şi o nouă aventură începe! Privesc înapoi şi mă simt mandru, privesc înainte şi sunt încrezător! Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi tuturor celor care m-au susţinut!", a scris Szukala pe contul său de Facebook. Lukasz Szukala şi Lucian Sănmărtean au părăsit cantonamentul echipei Steaua de la Oliva Nova pentru a se alătura echipei Al Ittihad, pregătită de Victor Piţurcă.  Cei doi jucători, ale căror contracte expirau în vară, au fost transferaţi încă din această iarnă de gruparea saudită în schimbul a un milion de euro.

Se conturează confruntarea Pacquaio – Maywheater

Pugilistul filipinez Manny Pacquaio a acceptat condiţiile pentru a se lupta cu americanul Floyd Mayweather în cadrul unei gale ce se va desfăşura la Las Vegas, bursele celor doi sportivi urmand să însumeze 200 de milioane de lire sterline (258 de milioane de euro). Lupta dintre cei doi pugilişti ar urma să aibă loc la 2 mai la MGM Grand din Las Vegas, unde Mayweather şi-a disputat ultimele zece partide, iar Pacquiao pe cinci dintre ultimele şapte. Mayweather vrea ca lupta să aibă loc la 2 mai, în sambăta care precede sărbătoarea locală a comunităţii mexicane din SUA, Cinco de Mayo. În ultimii ani a devenit o tradiţie pentru american să lupte în preajma acestei date. Totuşi, data de 2 mai ar coincide cu o altă luptă aşteptată cea dintre portoricanul Miguel Cotto şi mexicanul Saul "Canelo" Alvarez. Conform unor surse, Pacquaio ar fi acceptat să încaseze 40 la sută din bursă, în timp ce Mayweather ar primi restul de 60 de procente.

Felicitări de la Platini pentru Ronaldo

Preşedintele UEFA, Michel Platini, i-a trimis, marţi, un mesaj de felicitare lui Cristiano Ronaldo, în care apreciază că jucătorul portughez, prin caştigarea Balonului de Aur pentru a treia oară, îşi "lasă amprenta în istoria" fotbalului. "Dragă Cristiano. Vreau să te felicit pentru că ai caştigat Balonul de Aur pentru a treia oară. Este o mare reuşită în lumea fotbalului şi este clar că deja şi-ai lăsat amprenta în istoria sportului nostru. Felicitări pentru tot ce ai făcut şi mult noroc în 2015", se arată în mesajul transmis de Platini, în limba engleză. Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a caştigat, luni seară, pentru a doua oară consecutiv şi a treia oară în carieră Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich. Portughezul i-a devansat pe germanul Manuel Neuer (Bayern München) şi pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

Se măreşte “Allianz Arena”

Capacitatea Allianz Arena, stadionul formaţiei Bayern München, va fi mărită de la 68.000 de locuri pană la 75.000 pentru meciurile din Bundesliga, în timp ce la partidele din Liga Campionilor aceasta va fi de 70.000 de locuri. Noua capacitate a stadionului va putea fi atinsă de la meciurile din a doua parte a sezonului. Autorităţile din München au aprobat cererea clubului de a adăuga 4.000 de locuri pentru meciurile din Bundesliga, unde scaunele nefiind obligatorii la peluze. Pană în prezent, la meciurile din Liga Campionilor puteau asista 68.000 de persoane. În ultimele două sezoane, a disputat toate partidele de pe teren propriu cu casa închisă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.