Sport

Simona Halep a abandonat la Sydney

Ziarul de Vrancea
13 ian 2015 739 vizualizări
Ea nu a mai jucat partida din turul II, deoarece suferă de o infecţie gastrointestinală


Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul unu şi locul 3 WTA, s-a retras, ieri, de la turneul de la Sydney, din cauza unei infecţii gastrointestinale, înainte de a se disputa partida sa din primul tur cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova. "În timpul turneului din China am contactat acest virus stomacal. Nu am jucat trei zile şi am aşteptat să văd cum mă recuperez. Nu mă simt la capacitate maximă şi din această cauză am decis să mă retrag", a spus Simona Halep. Jucătoarea de tenis şi-a liniştit suporterii, afirmand că speră să fie aptă pentru Australian Open. "Cu problemele la stomac nu ştii niciodată, dar sper să mă refac în două, trei zile şi să pot să mă pregătesc pentru Australian Open. Sunt mult mai încrezătoare acum faţă de anul trecut. Am avut un start bun de sezon. Am caştigat la Shenzhen şi am jucat mai bine de la meci la meci. Nu este o presiune mai mare pe mine, dar trebuie să cred că pot face mai mult decat sfertul de finală de anul trecut", a precizat Halep. Simona a fost înlocuită pe tabloul principal de o jucătoare “lucky loser”, americana Nicole Gibbs, care a pierdut întalnirea contra Karolinei Pliskova cu 0-6, 0-6!!!

Lanţul suspiciunilor

Faptul că Simona nu se află la prima sa retragere înaintea unui turneu important, sau după unul victorios, crează unele suspiciuni şi nu numai î    n opinia publică din ţară (suspicioasă prin definiţie), dar chiar şi în străinătate. Astfel, site-ul britanic live-tennis.com a scris , că Simona Halep are o istorie a meciurilor pierdute "devreme" sau a retragerilor de la turneele care preced un Grand Slam. "În ciuda problemelor de sănătate, Halep - care are mai degrabă o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam - este încrezătoare că va fi bine la Australian Open, competiţie ce începe luni, la Melbourne. Ea are cateva meciuri caştigate în 2015, la Shenzen, deşi nu în faţa celei mai puternice  opoziţii. Halep a întalnit o singură jucătoare din Top 50 în drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA", a notat sursa citată. Nu este pentru prima dată cand Simona este în atenţia presei internaţionale pentru faptul că se retrage înaintea unor competiţii importante. La începutul lunii octombrie 2014, L'Equipe a criticat decizia romancei de părăsi China Open după ce a acces în sferturile de finală, precizand că ea este la al treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă. Jucătoarea din Constanţa era atunci pe locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 şi a părăsit China Open din cauza unei accidentări suferite la coapsa stangă.

Abandon strategic? Greu de crezut!

Totuşi, este greu ca un sportiv să abandoneze la un turneu în care a fost înscris înainte de a disputa vreun meci, fără motive serioase, din cauza despăgubirilor care le-ar putea cere organizatorii. Dacă ar fi vrut să sară intenţionat peste Sydney, ea ar fi putut pierde prima partidă, ceea ce demonstrează de asemenea că retragerea Simionei a fost justificată pe motive de sănătate. De exemplu, alte trei  sportive de Top 10 au părăsit turneul de la Sydney: Caroline Wozniacki a abandonat în partida cu Barbora Zahlavova (Cehia), iar ieri, în turul II, alte două favorite au părăsit turneul: Agnieszka Radwanska (nr. 3) a fost eliminată cu 6-3, 6-7, 2-6 de către spaniola Garbiñe Muguruza, iar Ekaterina Makarova (nr. 6),  o posibilă adversară a Simonei în turul III, a fost eliminată de o altă jucătoare iberică, Carla Suarez , cu 6-4, 1-6, 4-6. Ambele după ce au caştigat primul set. Şi încă un fapt interesant, cele două spaniole pomenite mai sus, fac dublu împreună şi au abandonat înaintea primei întalniri cu Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia). Şi dacă retragerile nu sunt de ajuns, a abandonat şi bulgăroaica Ţvetana Pironkova, la 4-6, 4-1 cu americana Madison Keyes.
 În alte partide ale zilei de la Sydney s-au înregistrat rezultatele: Barbora Zahlavova (Cehia) – Samantha Stosur (Australia) 7-6, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) – Peng Shuai (China) 6-1, 7-5; Jarmila Gajdosova (Australia) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 1-6, 6-3, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-7, 7-6, 6-3.

Mergem bine la dublu

Juan Martin del Potro a revenit victorios în circuit

Dacă săptămana aceasta am rămas fără Simona, dublurile noastre merg foarte bine: tot la Sydney, dar în turneul masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au trecut cu 6-2, 7-6 (69 min.) de perechea australiană James Duckworth/Chris Guccione. În turul II, Horia şi Juls par a avea tot adversari accesibili, perechea Benjamin Becker / Nicholas Monroe (Germania / SUA), 6-4, 7-6 cu Marin Draganja / Henri Kontinen (Croaţia / Finlanda). La simplu, s-a putut consemna primul meci după o pauză de zece luni al argentinianului Juan Martin del Potro (ajuns pe locul 338 în clasamentul mondial, după ce a ajuns pe poziţia a patra şi a caştigat US Open!). “Delpo” s-a mişcat bine şi a învins cu 6-3, 7-6, un jucător bun, ucraineanul Serhi Stahovski.  Operat la încheietura mainii stangi în martie 2014, argentinianul în varstă de 26 de ani, a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Sydney. El va juca în turul următor cu italianul Fabio Fognini.
În Noua Zeelandă, la Auckland, perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie) s-a calificat în sferturi după o victorie cu 6-3, 7-6 (76 min). în faţa cuplului Santiago Giraldo/João Sousa (Columbia/Portugalia). În sferturi, ei vor întalni învingătorii partidei dintre perechea columbiană Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (nr.3) şi  cuplul neo-zeelandez Artem Sitak/Michael Venus. La Hobart, în turneul feminin de 250.000 de dolari, perechea Monica Niculescu/Vitalia Diatcenko (Romania/Rusia) a beneficiat de abandonul principalei echipei favorite, Cara Black/ Zheng Saisai  (Zimbabwe/China) s-a calificat în sferturile unde va întalni perechea Jana Cepelova/Alicja Rosolska (Slovacia/Polonia), care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-4, de cuplul Chuang Chia Jung / Eva Hrdinova (Taiwan/Cehia). Reamintim că la Sydney şi perechea Raluca Olaru / Lara Arruabarrena este calificată în turul II.
În fine, au început calificările pentru Australian Open, în turneul masculin, la care participă şi Marius Copil (194 ATP). Marius va avea chiar din primul tur un adversar tare, uruguayanul Horacio Zeballos (124), cu care nu s-a întalnit niciodată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.