Sport

Ce va aduce 2015 pentru sportul din Vrancea?

Dan Chiriac
7 ian 2015 893 vizualizări
Alin Moldoveanu se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Rio şi poate obţine calificarea la concursurile din acest an u fotbalul din Vrancea aşteaptă o formaţie care să reprezinte Vrancea în al treilea eşalon al fotbalului românesc u Vlad Dulcescu şi Alin Năstase sunt alte speranţe ale sportului vrâncean în acest an

Anul  2015 a început de câteva zile. Speranţele sportivilor focşăneni sunt mari în acest sezon, chiar dacă posibilitatea obţinerii unor rezultate notabile la sporturile de echipă sau obţinerea unor medalii naţionale sau internaţionale la seniori este puţin probabilă. Fotbalul vrâncean a dispărut din primele trei ligi, fiind reprezentat la nivel naţional doar de juniorii republicani. În vara acestui an, câştigătoarea Superligii Altdorf Tehnik va avea din nou ocazia să ajungă în liga a treia. FC Panciu sau Euromania Dumbrăveni sunt cele două formaţii care ar putea juca în toamnă în liga a treia. Ce ne va aduce anul 2015? Ziarul de Vrancea va propune ca de fiecare dată câteva previziuni, urmând ca la final de an să vă spunem câte s-au îndeplinit!
1. Va reuşi Alin Moldoveanu să se califice la jocurile Olimpice de la Rio?
Da – 70 %, Nu 30 %
Campionul olimpic de la Londra va participa în 2015 la mai multe întreceri ce sunt considerate criterii de calificare la Jocurile Olimpice. Moldoveanu este favorit pentru a obţine biletele pentru Brazilia. Numai că tirul este un sport în care forma de moment este foarte importantă. O singură greşeală te poate duce de pe primul loc în afara podiumului. Moldoveanu nu va avea concurenţa asiatică la aceste întreceri, dar va trebui să fie foarte concentrat pentru a ajunge la Jocurile Olimpice.
2. Va avea Vrancea o reprezentantă în campionatul Ligii a treia?
Da 20 %, Nu 80 %
După retragerea echipelor CSM Focşani şi Young Stars Panciu, Vrancea a rămas fără echipă în liga a treia, în 2012. În toamna acestui an, Vrancea ar putea avea din nou echipă de fotbal, dacă învingătoarea din Superliga Vrancei va găsi resursele financiare să evolueze în liga a treia. Cum pe primul loc în liga a patra se află Young Stars Panciu, cu patru puncte avans, păncenii sunt favoriţi pentru a merge la barajul de promovare. Euromania Dumbrăveni speră la rândul său să joace în liga a treia, dar, pentru ambele formaţii, problema cea mai importantă este cea a banilor. 
3. Va confirma Vlad Dulcescu şi în 2015?
Multiplu medaliat la naţionale, în ultimii ani, Vlad Dulcescu, a reuşit să urce pe podium în clasamentul celor mai buni sportivi vrânceni în ultimii trei ani. Acesta este în mare formă şi poate aduce alte medalii naţionale şi internaţionale pentru sportul vrâncean. Atletul poate visa din nou la un titlu naţional în proba de 400 de metri garduri, de această dată la juniori I.
Da – 70 %, Nu 30 %
4.  Vor obţine karateka medalii internaţionale?
 Da – 60 %, Nu 40 %
Sportivii pregătiţi de Daniel Fusaru, la clubul CSM 2007, au obişnuit în ultimii ani cu medalii la competiţiile importante. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla şi în acest an. Andreea Arginteanu sau Bogdan Alpreotesei sunt numele care pot însemna ceva şi în acest an. Alpreotesei poate aduce din nou medalie mondială, în timp ce Arginteanu speră să urce pe podium, de cât mai multe ori, în întrecerile naţionale şi internaţionale. Alături de cei doi, alţi karateka pot „exploda” în 2015.
5. Echipa de rugby juniori va juca finala campionatului naţional?
Da – 40 %, Nu 60 %
Secţia de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani va încerca să se califice la turneul final din primăvara acestui an. Focşănenii au avut un tur bun de campionat, echipa aflându-se pe poziţia a patra a clasamentului. Locul le asigură focşănenilor calificarea în semifinale. Anul trecut, focşănenii au jucat penultimul act al campionatului naţional tot în deplasare şi au produs marea surpriză în faţa celor de la Steaua. De această dată, posibilitatea unei noi surprize este mai mică, în condiţiile în care Steaua s-a întărit foarte mult faţă de sezonul precedent. Specialiştii cred că Steaua şi CleopatraMamaia se vor duela pentru aurul naţional. În aceste condiţii, focşănenii, pregătiţi de Romică Păun, vor avea în mod normal, posibilitatea de a obţine bronzul în finala mică a campionatului cu CSS Bîrlad. Cele două s-au întâlnit anul trecut în marea finală. Şirul medaliilor naţionale trebuie continuat de rugbişti şi după dispariţia regretatului profesor Viorel Ion.
6. Handbaliştii vor juca turneu de promovare în Divizia A?
Da 40 %, Nu 60 %
Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focşani a avut o evoluţie meritorie în turul campionatului. Focşănenii au terminat pe locul patru, la şase puncte de liderul clasamentului, CSM Ploieşti. Prahovenii alcătuiesc cea mai puternică echipă şi sunt favoriţi la promovarea directă. Pentru locul doi, ce asigură calificarea la turneul de baraj se luptă patru formaţii. Galaţiul şi Piteştiul au trei puncte avans faţă de CSM 2007 şi Politehnica Iaşi. Meciurile directe vor fi foarte importante în retur.
7. Se poate gândi echipa de baschet la o medalie naţională?
Da 40 %, Nu 60 %
Echipele de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani au avut evoluţii foarte bune în 2014. La categoriile sub 18 ani şi la sub 20 de ani, echipele din Focşani joacă la începutul acestui an în turneele semifinale. Cele mai mari şanse pentru o participare la turneul final o are formaţia sub 20 de ani. Focşănenii îşi doresc să urce pe podiumul naţional, valoarea lotului dând speranţe în acest sens. 
8. Va reuşi Alin Năstasă să-şi păstreze locul în topul sportivilor vrânceni?
Da 50 %, Nu 50 %
Sportivul judeţului Vrancea în 2012 şi 2014 şi ocupantul locului doi în 2013, trăgătorul Alin Năstasă ar putea rata clasamentul la final de an. Asta nu pentru că performanţele sportive nu i-ar permite. Se vorbeşte însă tot mai multe de transferul sportivului la Tehnoton Iaşi, moment în care trăgătorul focşănean nu va mai puncta pentru judeţul nostru. Anul trecut, Năstasă s-a luptat în mai multe concursuri cu Alin Moldoveanu, lucru pe care speră să-l facă şi în acest an.
9. Va continua echipa de futsal în liga întâi?
Da – 50 %, Nu 50 %
Echipa de futsal a reuşit cele mai mari performanţe în ultimii ani, dar în această toamnă a fost în regres. În acest moment, echipa pregătită de Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş se află pe locul zece, cu doar trei puncte acumulate. Focşănenii aşteaptă încă finaţarea promisă de Consiliul Local. Dacă aceasta nu va mai veni, formaţia Progresul va fi în imposibilitatea de a continua şi în returul campionatul. Este însă posibil, ca echipa să continue la cote de avarii în această primăvară, iar din vară să o ia de la capăt , pe denumirea unui nou club, Galactic Focşani.
10. Cine va câştiga Superliga Vrancei?
Panciu 60 %, Dumbrăveni 35 % Odobeşti 5%
Duelul dintre cele trei echipe se va decide în play-off, acolo unde se va porni de la zero. FC Panciu, Euromania Dumbrăveni, Voinţa Odobeşti, Selena Jariştea şi AS Suraia sunt cele cinci formaţii care se luptă pentru primele patru poziţii care asigură calificarea în play-off. Cu un lot din care fac parte mulţi dintre jucătorii care au evoluat în liga a treia, Panciu este mare favorită. Numai că, datoriile sale financiare, cele care au scos-o şi din liga a treia, ar putea să dea din nou mari bătăi de cap. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Lupu, acum 3388 zile, 21 ore, 23 minute, 33 secunde
11."Oamenii de sport" imorali,incompetenti si analfabeti,sa plece! -Da=100%;-Nu=0%
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.