Sport

Deces tragic în Raliul Dakar

Ziarul de Vrancea
7 ian 2015 570 vizualizări
Polonezul Michal Hernik a fost găsit mort în condiţii misterioase

Motociclistul polonez al echipei KTM, Michal Hernik, a decedat, ieri, în timpul etapei a treia a Raliului Dakar 2015, desfăşurată între localităţile argentiniene Villa Carlos Paz şi Chilecito. Michal Hernik, în varstă de 39 de ani, este al cincilea sportiv care moare în Raliul Dakar de cand competiţia a fost mutată în America de Sud, în 2009, şi al 24-lea de la începutul întrecerii în 1979. Directorul cursei, Etienne Lavigne, a precizat că sportivul a fost găsit mort la ora locală 16.03, la 300 de metri în afara traseului. Hernik nu purta cască, iar motocicleta sa nu prezenta semne de şoc. De la mutarea Raliului Dakar în America de Sud, doar în ediţiile din 2010 şi 2011 nu s-au înregistrat decese. în celelalte patru ediţii a murit cate un motociclist, francezul Padcal Terry în 2009, argentinianul Jorge Martinez Boero în 2012, francezul Thomas Bourgin în 2013 şi belgianul Eric Palante în 2014. În etapa a III-a, pilotul roman Emanuel Gyenes (KTM) a ocupat locul al 40-lea la clasa moto, etapă în care s-a impus austriacul Matthias Walkner (KTM), în 02 h 34 min 28 s. Spaniolul Marc Coma (KTM) a sosit al, doilea, la doar 40 de secunde de învingător, podiumul fiind completat de alt spaniol. Joan Barreda Bort (Honda). La clasa auto, victoria a revenit echipajului argentinian Orlando Terranova/Bernardo Graue (Mini). A fost a treia victorie de etapă pentru Mini la cursa din acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.