Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Patru oferte din Italia pentru Buş

Ziarul de Vrancea
6 ian 2015 554 vizualizări
Atacantul roman al formaţiei ŢSKA Sofia, Sergiu Buş, este dorit de patru echipe din Italia, AC Cesena, FC Parma, Udinese şi Genoa, a anunţat, marţi, cotidianul Tuttosport

Buş, în varstă de 22 de ani, a înscris zece goluri în 19 meciuri disputate în acest sezon şi este golghetrul campionatului Bulgariei. Sergiu Buş este un produs al clubului CFR Cluj şi a mai evoluat în cariera sa la formaţiile FCM Targu Mureş, Gaz Metan Mediaş şi Corona Braşov.

Examene grele pentru handbalişti

Naţionala de handbal masculin tineret a Romaniei va juca, începand de vineri, la Piteşti, în grupa 6 de calificare la Campionatul Mondial din 2015, cu reprezentativele Bulgariei, Sloveniei şi Croaţiei. Primul meci al tricolorilor mici va avea loc vineri, de la ora 18.00, cu Bulgaria, al doilea va fi sambătă, de la aceeaşi oră, cu Croaţia, iar ultimul, duminică, în compania Sloveniei, tot de la 18.00.  Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.  Germania, campioana CE under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, sunt calificate direct la turneul final. Pentru celelalte opt locuri disponibile vor lupta 30 de echipe, între care şi Romania.  Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august

Staff-ul lui Trică, la Cluj

Antrenorul secund Francisc Dican, antrenorul de portari Cristian Moldovan şi preparatorul fizic Gabor Barta fac parte din staful lui Eugen Trică, noul tehnician al echipei CFR Cluj, informează, site-ul oficial al grupării ardelene. Tehnicianul Eugen Trică a semnat, luni, un contract valabil un an şi jumătate cu gruparea CFR Cluj, pe care a mai pregătit-o şi în 2013. Acum, el îi succede lui Francisc Dican, care a fost antrenor interimar după plecarea lui Vasile Miriuţă în Ungaria, la ETO Györ, la finalul lunii noiembrie. La jumătatea ligii I, CFR Cluj ocupă locul 2, cu 34 de puncte, fiind la nouă puncte de liderul Steaua.

A plecat şi Puyol de la Barça

Fostul fundaş al echipei FC Barcelona, Carles Puyol, a demisionat , din funcţia de director sportiv adjunct al clubului catalan, ca urmare a demiterii lui Andoni Zubizarreta.  "Am decis să pun capăt relaţiei mele de muncă cu FC Barcelona. Vreau să cresc atat în plan persoanl cat şi profesional şi apoi să revin acasă şi să ajut acest club. Răman recunoscător tuturor persoanelor din club care m-au ajutat să fac trecerea de la fotbalist la oficial", a scris Puyol pe pagina sa de Facebook.  Carles Puyol, în varstă de 36 de ani, s-a retras din activitatea de fostbalist în vară şi a devenit adjunctul directorului sportiv Andoni Zubizarreta.Directorul sportiv al clubului FC Barcelona, Andoni Zubizarreta, a fost demis din funcţie luni, presa spaniolă susţinand că această decizie a venit în urma rezultatelor slabe de la prima echipă şi a interdicţiei la transferuri impusă de FIFA.

Stojanovic pleacă de la Cluj

Mijlocaşul sarb Saşa Stojanovic şi-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea Universitatea Cluj, informează site-ul oficial al clubului ardelean. "Cele două părţi au ajuns la un acord pentru încetarea contractului. Saşa Stojanovic, unul dintre jucătorii veniţi la echipa noastră în această vară, şi-a reziliat în această săptămană contractul, de comun acord cu conducerea clubului. Stojanovic a bifat 10 partide pentru «U», în toate competiţiile, reuşind trei pase decisive. îi mulţumim pentru tot şi îi urăm mult succes în carieră", se menţionează pe site-ul citat. Saşa Stojanovic este al treilea fotbalist care îşi reziliază contractul cu Universitatea Cluj de la începutul anului 2015, după portarul Vladimir Niculescu şi fundaşul Nicolae Muşat.

Candidat arab la şefia FIFA

Prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein, vicepreşedinte FIFA şi reprezentant al Asiei, şi-a anunţat, ieri, intenţia de a candida la şefia forului fotbalistic mondial, funcţie pentru care mai candidează actualul preşedinte, Josph Blatter, şi francezul Jerome Champagne.  "Candidez la preşedinţia FIFA şi cred că este momentul să terminăm cu polemicile interne şi să revenim la sport. Nu a fost o decizie uşoară, dar am luat-o după discuţii cu mai mulţi colegi din cadrul FIFA", a scris prinţul pe Twitter. Alegerea noului preşedinte al FIFA va avea loc în cadrul congresului de la Zürich, din 29 mai 2015.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.