Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A plecat şi Szukala la arabi

Ziarul de Vrancea
5 ian 2015 506 vizualizări
Fundaşul stelist Lukasz Szukala a declarat, ieri că a semnat un contract pe doi ani, valabil din vară, cu formaţia saudită Al Ittihad, antrenată de fostul selecţioner al naţionalei Romaniei Victor Piţurcă, informează site-ul polsatsport.pl."Am semnat un contract pe doi ani începand cu luna iulie

În cazul în care Steaua va fi de acord cu un transfer din această iarnă, eu sunt pregătit să merg în Arabia Saudită. Dacă nu, voi juca la Al Ittihad din vară", a spus internaţionalul polonez, pentru sursa citată. Al Ittihad aşteaptă răspunsul patronului FC Steaua, Gigi Becali, pentru a vedea dacă poate să-l transfere pe Lukasz Szukala încă din iarnă. Site-ul polsatsport.pl a scris că arabii s-au interesat de fundaşul stelist în urmă cu două luni, iar preţul de transfer era de un milion de euro. în acest moment, transferul s-ar putea face din această iarnă pentru 500.000 de euro.

Antrenor croat la FC Braşov

Antrenorul croat Vjekoslav Lokica s-a înţeles, ieri, cu oficialii FC Braşov pentru a prelua echipa din data 10 ianuarie cand este programată reunirea lotului. În varstă de 49 de ani, Vjekoslav Lokica a antrenat sezonul trecut formaţia de liga secundă Zagreb FC, cu care a reuşit o promovare clară, la 6 puncte faţă de cea de-a doua clasată. în cariera lui, Lokica a mai antrenat pe Sibenik, Osijek, Rijeka şi Primorje.  În ultimele luni, patronul Ioan Neculaie a fost refuzat de Daniel Isăilă, Cornel Ţălnar şi Dusan Uhrin. Uhrin a fost chiar anunţat, oficial, la începutul lunii decembrie, ca fiind antrenor al echipei, însă ulterior cehul a renunţat să semneze după ce a văzut condiţiile de la Braşov.


Quique în locul lui Contra

Spaniolul Quique Sanchez Flores, fost antrenor la Valencia şi Atletico Madrid, a preluat formaţia Getafe, în locul lui Cosmin Contra, plecat la Guangzhou R&F, a anunţat clubul spaniol. Sanchez Flores revine astfel la echipa pe care a condus-o în sezonul 2004/2005. Fost antrenor la Valencia (2005-2007), Benfica (2008/2009) şi Atletico (2009-2011), tehnicianul de 49 de ani a caştigat Liga Europa cu Atletico în 2010. Pană în primăvară, el fusese antrenor la Al-Ain din Dubai. Sanchez Flores îi succede în funcţie lui Cosmin Contra, plecat la echipa chineză Guangzhou R&F după aproape un an petrecut la gruparea madrilenă.

Perioada de transferuri în Liga I

Perioada de transferuri din Liga I în pauza competiţională din iarnă a fost programată pentru 27 ianuarie - 23 februarie 2015, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. "Departamentul Competiţii al Ligii Profesioniste de Fotbal anunţă că perioada în care se pot înregistra la sediul LPF din Strada Alexandru Vitzu, nr. 2A, Sector 5, Bucureşti, transferurile de jucători din Liga I este cuprinsă între 27 ianuarie şi 23 februarie 2015", se menţionează pe site-ul citat. Reluarea campionatului Ligii I, ediţia 2014-2015, este programată la 21 februarie 2015 cu etapa a XVIII-a, prima a returului.

Lavezzi şi Cavani au fost pedepsiţi

Tehnicianul Laurent Blanc a confirmat, potrivit site-ului oficial al clubului Paris Saint-Germain, că jucătorii Ezequiel Lavezzi şi Edinson Cavani au fost sancţionaţi financiar şi sportiv pentru că au lipsit de la reluarea antrenamentelor. "Am discutat cu Lavezzi şi cu Cavani. Ca urmare a discuţiei, clubul a decis sancţiuni financiare pe care nu le voi detalia şi sancţiuni sportive. Eu am hotărat sancţiunile sportive, cu susţinerea conducerii clubului. Antrenament separat de grup pană sambăta viitoare şi neconvocarea pentru meciurile cu Montpellier şi Bastia. Apoi vom vedea dacă sancţiunile vor continua sau dacă vor fi reintregraţi în grup. Au avut un comportament inadmisibil şi inacceptabil", a spus Blanc.

Barba şi semnătura

Mijlocaşul italian Alessio Cerci a semnat un contract cu AC Milan, unde va evolua în următoarele 18 luni sub formă de împrumut de la Atletico Madrid. Internaţionalul italian în varstă de 27 de ani a fost împrumutat de Atletico în cadrul schimbului cu Fernando Torres, revenit la echipa la care s-a format. Cerci a efectuat vizita medicală la AC Milan încă de vineri, iar luni a semnat contractul.  El a promis că îşi va rade barba dacă va semna cu AC Milan, lucru pe care l-a şi făcut: "Barba rasă şi semnătura pusă. Onorat să fac parte din familia «rossonera»", a scris Cerci pe Twitter.

Înfrangere ruşinoase a marseillezilor

Echipa Olympique Marseille, lider în Ligue 1, a fost eliminată, duminică, din Cupa Franţei, fiind învinsă în 32-imi de formaţia Grenoble, din al cel de-al patrulea eşalon, cu 3-3, 5-6 la lovituri de departajare.  FC Toulouse, echipa ex-dinamovistului Dragoş Grigore, a pierdut şi ea, în deplasare, cu 1-2 în faţa “girondinilor” din Bordeaux. Dragoş a intrat titular, dar a fost schimbat la pauză. Rezultate mai interesante: Valenciennes – Nice 2-0; Avranche (III) – Lorient 1-0; Lens – Lyon 2-3; Caen – Dijon (II) 2-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.