Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sînmărtean pleacă după Piţurcă

Ziarul de Vrancea
4 ian 2015 536 vizualizări
Fotbalistul echipei Steaua, Lucian Sanmărtean, a semnat un contract cu gruparea antrenată de Victor Piţurcă, Al Ittihad, înţelegerea fiind valabilă din vară, a declarat impresarul Anamaria Prodan

"Arabii nu au discutat cu Steaua să-l transfere de acum. Este un contract din vară. A semnat pe un an cu opţiune de prelungire pe încă un an. Dacă Al Ittihad se va înţelege cu Gigi Becali de acum, fără niciun fel de problemă va pleca în cantonament acolo. Este un salariu foarte mare pe care îl va caştiiga acolo. Dacă nu pleacă de acum, orice se va întampla pană în vară, contractul rămane valabil. Arabii vor să-l ia foarte mult încă de acum însă. Gigi Becali cere pe el o sumă modică", a spus Anamaria Prodan la Dolce Sport. Conform dolce-sport.ro, mijlocaşul va caştiga în Arabia Saudită un milion de euro anual, iar arabii anunţă că Steaua l-a lăsat să plece gratis, fără a cere vreun ban în schimbul său. De asemenea, gruparea arabă a discutat şi cu Lukasz Szukala, dar negocierile cu acesta au picat.

Mutu se antrenează iar cu Fiorentina

Atacantul Adrian Mutu, liber de contract, se va antrena cu echipa Fiorentina începand de luni, informează site-ul tuttomercatoweb.com. Adrian Mutu le-a cerut din decembrie oficialilor clubului Fiorentina permisiunea să se antreneze cu prima echipă a clubului italian sub comanda tehnicianului Vincenzo Montella. Mutu, în varstă de 35 de ani, şi-a reziliat contractul cu Petrolul Ploieşti la 26 septembrie pentru a semna cu echipa indiană FC Pune City, însă transferul său a căzut. Mutu a evoluat la AC Fiorentina în perioada 2006-2011 şi a înscris 54 de goluri în 112 meciuri.

Olăroiu a pornit prost cu saudiţii

Reprezentativa Arabiei Saudite, antrenată de Cosmin Olăroiu, a fost învinsă, duminică, de selecţionata Coreei de Sud, scor 0-2, într-un meci amical disputat la Sydney. Golurile au fost marcate de Osama Hawsawi ('68 - autogol) şi Young-Cheol Cho (‘90^1). Echipa Arabiei Saudite a fost învinsă şi în primul meci cu Olăroiu la conducerea tehnică, în data de 30 decembrie, scor 1-4 cu Bahrain. Cosmin Olăroiu a preluat naţionala Arabiei Saudite în vederea turneului final al Cupei Asiei pe naţiuni.  Echipa lui Olăroiu va juca la CAN în grupa B, alături de Uzbekistan, China şi Coreea de Nord.

Stancu şi-a pierdut capul

Fotbalistul echipei Gençlerbirligi, Bogdan Stancu, a fost eliminat la meciul terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, în compania formaţiei Giresunspor, în grupa H a Cupei Turciei,  Stancu, titular la gazde, a fost eliminat în minutul 90. Tot la Gençlerbirligi, Liviu Antal a jucat o repriză, fiind schimbat la pauză. Preşedintele clubului din Ankara, Ilhan Cavcav, a declarat, marţi, după meciul cu Giresunspor, scor 0-0, că arbitrul a avut dreptate atunci cand i-a acordat lui Bogdan Stancu al doilea cartonaş galben şi a subliniat că fotbaliştii trebuie să îşi stăpanească nervii. "Nu vrem să îi criticăm pe arbitri, dar Abdullah Yilmaz a luat o decizie de începător la primul cartonaş galben. Nu mai avem ce să facem, asta este decizia. Însă arbitrul a avut mare dreptate cand i-a arătat lui Stancu al doilea cartonaş galben. Un fotbalist matur ca Stancu nu ar fi trebuit să facă acele gesturi către arbitru. La a doua fază arbitrul a fluierat. Ce era să facă, să bage fluierul în buzunar, să îl înghită? Nu este frumos, fotbaliştii trebuie să îşi stăpanească nervii", a spus Ilhan Cavcav.

Campioane vechi, antrenor nou

Campioana la handbal feminin, HCM Baia Mare, s-a reunit sambătă cu noul antrenor de pe banca tehnică, slovenul Tone Tiselj, avand meciuri programate în luna ianuarie în Liga Naţională, Cupa Romaniei şi Liga Campionilor.Handbalistele de la HCM Baia Mare au efectuat sambătă dimineaţă primul antrenament din 2015, care a fost condus de noul tehnician, slovenul Tone Tiselj. Acesta conduce astfel pentru prima dată o echipă din Romania, chiar dacă în urmă cu caţiva ani a fost la un pas să ajungă la Oltchim Ramnicu Valcea, oferta de atunci fiind declinată din cauza unor probleme personale ale antrenorului. La antrenamentul de sambătă au fost prezente toate jucătoarele valide cu excepţia extremei Camilla Herrem, care va sosi din Norvegia la începutul săptămanii viitoare. De asemenea, extrema Ada Nechita, afectată încă de accidentarea suferită la echipa naţională în timpul Campionatului European de luna trecută, se află la Bucureşti.

Barcelona nu poate transfera nici în 2015

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul clubului FC Barcelona referitor la inderdicţia de a efectua transferuri de fotbalişti în două perioade consecutive de "mercato", astfel că gruparea catalană are interdicţie la transferuri pană în ianuarie 2016.  Deşi iniţial a avut interdicţie la transferuri în vara anului 2014 şi iarna anului 2015, FC Barcelona nu va putea aduce niciun jucător pană în 2016.  La 2 aprilie, clubul spaniol FC Barcelona a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FIFA cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. De asemenea, FC Barcelona a primit atunci o amendă de 450.000 de franci elveţieni şi i s-a acordat un termen 90 de zile pentru a rezolva problemele legate de jucătorii minori. În consecinţă, FC Barcelona a pledat pentru modificarea regulamentului FIFA.

Cristiano, premiat la “World Soccer”

Jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2014 de către revista World Soccer, el fiind urmat de portarul german Manuel Neuer şi de argentinianul Lionel Messi. Ronaldo s-a impus cu 928 de puncte, Neuer a primit 789, iar Messi 593. Selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului, el primind 45 de puncte şi fiind urmat de Diego Simeone (Atletico Madrid - 33 puncte) şi Carlo Ancelotti (Real Madrid - 15 puncte). Campioana mondială Germania a fost desemnată cea mai bună echipă a anului, cu 65 de puncte, urmată de Real Madrid, caştigătoarea Ligii Campionilor, cu 23 puncte, şi de campioana Spaniei, Atletico Madrid, cu 11 puncte.  Juriul a fost format din peste 100 de jurnalişti şi experţi din lumea fotbalului.

Inconştient, dar respiră fără aparate

Familia lui Jules Bianchi a precizat într-un comunicat, că pilotul francez de Formula 1 este în continuare inconştient ca urmare a accidentului suferit în luna octombrie, dar poate să respire fără ajutorul aparatelor. "Pentru noi a fost un pas semnificativ şi foarte liniştitor faptul că am putut să îl aducem pe Jules acasă în Franţa, luna trecută, pentru a-şi continua recuperarea înconjurat de familie şi prieteni. De atunci, Jules a fost tratat foarte bine în secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar din Nisa şi acum în centrul de recuperare al spitalului. Starea neurologică a lui Jules rămane neschimbată: el nu este conştient, dar poate să respire fără ajutor. Nu avem noutăţi semnificative, dar ne linişteşte faptul că Jules continuă să lupte, ceea ce îi permite personalului medical care are grijă de el să înceapă programul de recuperare planificat", se arată în comunicatul familiei. Jules Bianchi a suferit un accident grav în data de 5 octombrie, la Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei.

Gattuso a părăsit Creta

Fostul internaţional italian Gennaro Gattuso a anunţat, ieri că renunţă la conducerea tehnică a echipei OFI Creta, el invocand problemele de la club, în special pe cele financiare. "M-am luptat cu toată puterea pentru OFI, depunand eforturi şi din punct de vedere financiar: nu doar că nu am primit toate salariile, dar am şi plătit din propriul buzunar pentru unele cheltuieli ale clubului. (...) Situaţia actuală mă depăşeşte. Să răman, fără perspective reale de evitare a eşecului sportiv şi al clubului ar fi fost o lipsă de demnitate şi de respect faţă de cei de aici ", a precizat Gattuso într-un comunicat. Gattuso a preluat conducerea tehnică a echipei OFI Creta la 5 iunie. El şi-a mai anunţat o dată demisia, la 26 octombrie, dar a revenit atunci asupra deciziei de a renunţa la funcţia de antrenor la insistenţele suporterilor.

Balon de aur sud-american

Atacantul columbian al echipei River Plate, Teofilo Gutierrez, în varstă de 29 de ani, a fost desemnat cel mai bun jucător din America de Sud în 2014, conform unui sondaj realizat de cotidianul uruguayan El Pais.  Teofilo Gutierrez a fost urmat de coechipierul său uruguayan Carlos Sanchez şi de argentinianul Leonardo Pisculichi (Argentinos Juniors). Cel mai bun antrenor a fost desemnat, a treia oară consecutiv, selecţionerul Columbiei, José Pekerman. Acest sondaj realizat de El Pais vizează doar jucătorii care evoluează în America de Sud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.