Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Balint a refuzat naţionala de tineret

Ziarul de Vrancea
29 dec 2014 554 vizualizări
Tehnicianul Gavril Balint a declarat că a negociat cu selecţionerul Anghel Iordănescu preluarea conducerii tehnice a echipei naţionale de tineret a Romaniei, însă a refuzat, fiind nemulţumit de propunerea financiară făcută de Federaţia Romană de Fotbal

"Eu cred că echipa naţională de tineret merită atenţie. Şi eu am avut ocazia să vorbesc cu Anghel Iordănescu pentru a prelua această echipă, însă am fost nemulţumit din alte puncte de vedere. Nu mi se pare normal ca antrenorul de la echipa naţională de tineret să caştige mai puţin decat «secundul» de la naţionala mare. Partea financiară este importantă, mai ales în zilele noastre, cand se caştigă foarte greu bani în fotbal. şi nesiguri sunt, cam peste tot. La echipa naţională de tineret măcar sunt siguri, acolo nu are cum să nu ţi-i dea federaţia", a declarat Balint la Digisport.

Succesorul lui Pustai se discută

Conducerea clubului ASA Targu Mureş va anunţa numele tehnicianului care va antrena echipa în partea a doua a campionatului după 1 ianuarie, informează, luni, site-ul oficial al grupării ardelene. Oficialii din Targu Mureş îi mulţumesc pentru munca depusă lui Cristian Pustai, antrenor al cărui contract a fost reziliat de comun acord înainte de Crăciun. Cristian Pustai, care a lăsat formaţia din Targu Mureş pe locul cinci al Ligii I la finalul turului, a primit o propunere de a antrena echipa Rapid. La 24 decembrie, tehnicianul a declarat că a discutat cu Dinu Gheorghe, care este aproape de a prelua funcţia de preşedinte a clubului giuleştean, însă negocierile vor începe după sărbători.

Portarii sunt tari la handbal

Portarii Paula Ungureanu şi Mihai Popescu au fost desemnaţi cei mai buni handbalişti din campionatul intern în anul 2014, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Handbal. "În urma voturilor exprimate de către antrenorii din Liga Naţională, au fost desemnaţi cea mai buna handbalistă, respectiv handbalist din campionatul intern în anul 2014: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare) şi Mihai Popescu (HCM Constanţa)", se menţionează pe site-ul citat. Cei doi portari au mai fost desemnaţi împreună cei mai buni handbalişti de către federaţia de specialitate şi în anul 2012.

Torje mai joacă la Konya

Mijlocaşul Gabriel Torje a intrat pe teren în minutul 69 al meciului pe care echipa sa, Konyaspor, l-a pierdut, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, în faţa formaţiei Beşiktaş Istanbul, în etapa a XV-a a campionatului turc de fotbal. Torje l-a înlocuit pe Omer Şahiner. Al doilea internaţional roman din lotul formaţiei Konyaspor, atacantul Ciprian Marica, a lipsit, fiind accidentat de mai mult timp. Beşiktaş a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Gökhan Tore şi José  Sosa, iar gazdele au redus din diferenţă prin Hasan Kabze, min, 85, din penalti. Canadianul Atiba Hutchinson (Beşiktaş) a fost eliminat în minutul 83. Beşiktaş este lider în campionatul turc, cu 35 de puncte, în timp ce Konyaspor ocupă locul 12, cu 16 puncte.

Antrenor roman la “leoparzi”

Antrenorul Dorian Marin va prelua conducerea tehnică a echipei kenyene AFC Leopards, de la care a fost demis în urmă cu o zi olandezul Pieter De Jongh. Potrivit sursei citate, De Jongh a fost demis duminică, oficialii clubului considerand prestaţia tehnicianului nesatisfăcătoare. Goal.com notează că Marin va fi prezentat săptămana viitoare, conform unui oficial al clubului din Kenya. "Ne-am hotărat ca el să fie înlocuitorul lui De Jongh datorită experienţei sale", a afirmat sursa din cadrul grupării kenyene. Dorian Marin, în varstă de 54 de ani, a antrenat ultima dată echipa ghaneză King Faisal Babes. Pieter de Jongh se afla la conducerea echipei AFC Leopards din luna mai. AFC Leopards a încheiat ediţia 2014 a campionatului Kenyei pe locul 6.

Weah a devenit senator

Fostul fotbalist George Weah a fost ales senator în Liberia, după ce a obţinut 78 la sută din voturi şi l-a învins în alegerile care au avut loc la 20 decembrie pe unul dintre fiii preşedintelui, potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului. Weah a fost ales în regiunea Montserrado, în care se află şi capitala Monrovia. Candidat din partea Congresului pentru schimbare democratică (CDC), el l-a învins pe independentul Robert Sirleaf, unul dintre fiii preşedintelui liberian Ellen Johnson Sirleaf, care a obţinut numai 10,8 la sută din voturi, conform rezultatelor Comisiei electorale naţionale (NEC). Weah şi Sirleaf erau consideraţi favoriţi între cei 11 candidaţi aflaţi în competiţie pentru unicul loc al provinciei în Senat.

Înainte de Dubai

Aproximativ 6.000 de fani au asistat, duminică, la al doilea antrenament al zilei efectuat de echipa Real Madrid pe arena Alfredo di Stefano din complexul din Valdebebas, înaintea plecării formaţiei madrilene la Dubai, pentru un meci cu AC Milan, informează cotidianul As. Real Madrid va întalni echipa AC Milan, astăzi, într-un meci contand pentru Dubai Challenge Cup.  De la antrenamentul de duminică seară au lipsit Karim Benzema şi Cristiano Ronaldo, aflaţi în vacanţă în Dubai, precum şi Coentrao, Marcelo şi Ramos. Benzema şi Ronaldo vor participa la meciul de marţi.

“Ion Oblemenco” la Guvern

Desfiinţarea stadionului Ion Oblemenco din Craiova, pentru amenajarea pe acest amplasament a unui complex sportiv care va include o nouă arenă de fotbal, a fost aprobată de Guvern în şedinţa de ieri. Complexul sportiv va include două stadioane, dintre care unul pentru atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al municipiului Craiova, şi un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri pentru fotbal şi rugby, construit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al muncipiului Craiova de 10% din valoarea investiţiei, conform Guvernului. Noul stadion de fotbal din Craiova va costa 55 milioane euro, durata estimată a contractului fiind de 17 luni.

Fără timbre, că sunt scumpe

Poşta elveţiană nu va imprima timbre cu efigiile caştigătorilor Cupei Davis, Roger Federer, Stan Wawrinka, Marco Chiudinelli şi Michael Lammer. "Este scandalos", a declarat, ieri, pentru jurnalul Blick, preşedintele Swiss Tennis, Rene Stammbach. "Cei de la poştă consideră că victoria din Cupa Davis este mai puţin importantă decat medalia de argint de la hochei pe gheaţă (n.r. - la CM din 2013)", a adăugat Stammbach. Poşta elveţiană şi-a motivat refuzul prin faptul că o astfel de operaţiune ar dura prea mult şi problema drepturilor de imagine ar fi dificil de gestionat. Echipa Elveţiei a caştigat în luna noiembrie pentru prima oară în istorie Cupa Davis, învingand în finală Franţa.

Ultimele bilete pentru play-off

Echipele Baltimore Ravens şi Carolina Panthers au obţinut ultimele "bilete" pentru play-off-ul Ligii de Fotbal American (NFL), duminică, după ultimele meciuri din sezonul regulat. Carolina Panthers a învins formaţia Atlanta Falcons, cu scorul de 34-3, şi a încheiat sezonul regulat cu un bilanţ de şapte victorii, opt înfrangeri şi o remiză. Baltimore Ravens s-a impus, cu scorul de 20-10, în faţa echipei Cleveland Browns şi a terminat sezonul regulat cu zece victorii şi şase înfrangeri. Mai sunt calificate în play-off echipele Arizona Cardinals, Pittsburgh Steelers, Indianapolis Colts, Cincinnati Belgals, Dallas Cowboys, Detroit Lions, New England Patriots, Seattle Seahawks, Green Bay Packers şi Denver Broncos. Play-off-ul NFL va începe la 3 ianuarie, iar finala campionatului, Super Bowl, este programată la 1 februarie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.