Sport

Artileristul alsacian

Ziarul de Vrancea
28 dec 2014 516 vizualizări
Antrenorul francez Arsène Wenger a obţinut a 400-a victorie în 18 ani de activitate la Arsenal London

Antrenorul echipei Arsenal, Arsène Wenger, a obţinut, vineri, în meciul cu Queens Park Rangers, scor 2-1, din etapa a XVIII-a a campionatului, victoria cu numărul 400, ca tehnician al formaţiei londoneze, în Premier League. Echipa Arsenal Londra a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Queens Park Rangers, în ultimul meci din cadrul etapei a XVIII-a a campionatului englez de fotbal. Golurile au fost marcate de Alexis Sanchez ('37), Rosicky ('65), respectiv Charlie Austin ('79 -penalty). Din minutul 53, gazdele au evoluat în zece jucători, după eliminarea lui Olivier Giroud. În minutul 9, Alexis Sanchez a ratat un penalty, "A fost greu astăzi, dar am fost încrezător că vine victoria cu numărul 400", a spus tehnicianul, după meci. Cu Wenger antrenor, Arsenal a jucat 694 de meciuri în prima ligă engleză, cu o rată a succeselor de 57,6 la sută. Francezul ocupă locul doi în Premeir League, după sir Alex Ferguson, care are 528 de meciuri caştigate cu Manchester United, în 809 partide (65,3 la sută).

Totodată, Wenger a atins 600 de victorii în toate competiţiile.

Privit cu neîncredere la sosirea sa în Marea Britanie - Evening Standard titrand "Arsène who? (Arsène şi mai cum?) - antrenorul francez a reuşit să se impună rapid şi să reziste mai mult de 18 ani la conducerea "tunarilor". Wenger sosea din Japonia, de la Nagoya Grampus Eight, şi îi lua locul la Arsenal lui Bruce Rioch, la 30 septembrie 1996. Fotbalul englez recunoaşte în unanimitate meritele antrenorului de 65 de ani, originar din Alsacia, în schimbarea imaginii sportului inventat chiar în Insulă. Deşi nu a fost un colecţionar de trofee ca Alex Ferguson, Wenger a impus respect prin munca sa, prin stilul imprimat echipei, prin jucătorii descoperiţi şi şlefuiţi, dar şi prin menţinerea echipei Arsenal în partea superioară a ligii engleze, avand la dispoziţie bugete mai mici decat ale "granzilor" campionatului. Sub conducerea lui Wenger, Arsenal a cucerit titlul de trei ori (1997/1998, 2001/2002, 2003/2004) şi Cupa Angliei de patru ori (1997/1998, 2001/2002, 2002/2003 şi 2004/2005). În Liga Campionilor, Arsenal a pierdut, în 2006, la Paris, finala competiţiei, cu scorul de 1-2, în faţa echipei FC Barcelona, aceasta fiind cea mai bună performanţă pe plan internaţional din cariera lui Wenger. Totodată, cu Wenger pe banca tehnică, Arsenal a pierdut în 2000, la Copenhaga, după executarea loviturilor de departajare, finala Cupei UEFA, în faţa formaţiei Galatasaray Istanbul, la care evoluau Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.