Sport

Cu cine mai dansăm în Europa

Ziarul de Vrancea
23 dec 2014 636 vizualizări
Astra Giurgiu şi CFR Cluj au fost excluse pentru trei sezoane din Cupele Europene din cauza datoriilor * ele pot fi reprimite dacă îşi rezolvă problemele pană la 31 ianuarie

Echipele CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost sancţionate cu excluderea din cupele europene în următoarele trei sezoane, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi, a anunţat, ieri site-ul oficial al UEFA. Decizia a fost luată de camera de judecată a Corpului de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA.  CFR Cluj şi Astra Giurgiu pot scăpa de această sancţiune dacă vor face dovada achitării datoriilor pană la data de 31 ianuarie 2015. Gruparea ardeleană a primit şi o amendă de 150.000 de euro, în timp ce Astra Giurgiu a fost sancţionată cu 100.000 de euro. La 26 septembrie, Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis ca primele de participare în cupele europene să fie blocate în cazul a cinci grupări, între care se numărau şi Astra Giurgiu şi CFR Cluj, acestea fiind monitorizate în continuare. UEFA a precizat atunci că primele au fost blocate deoarece s-a constatat că la data de 30 iunie 2014 cluburile aveau "restanţe financiare importante faţă de alte grupări, faţă de angajaţi şi/sau autorităţi". Echipa Astra Giurgiu a participat în grupele Ligii Europa, după ce a jucat şi în turul trei preliminar şi în play-off, iar CFR Cluj a evoluat în două tururi preliminare ale competiţiei. Alte echipe sancţionate de UEFA au fost FK Ekranas (Lituania) – două sezoane şi 15.000 euro amendă - şi Bursaspor – patru sezoane şi 100.000 de euro amendă.
La Giurgiu, preşedintele executiv al clubului, Narcis Răducan, a anunţat că există soluţii de plată a datoriilor la termen: “Da, e o situaţie delicată, însă există soluţii. Trebuie să plătim pană la finalul lui ianuarie şi o vom face, mai ales că suma pe care o avem de încasat de la UEFA pentru participarea în Liga Europa e mai mare decat datoria pe care trebuie să o achităm. În comunicarea de azi cu UEFA am acceptat decizia lor, am cerut nişte detalii suplimentare şi ne-am angajat că vom plăti aceşti bani în termenul prevăzut. Pe viitor, vom încerca să obţinem fonduri necesare din vanzarea de jucători pentru a nu mai ajunge în situaţia asta", a spus Răducan. În schimb, într-o specifică tradiţie romanească, preşedintele AGA al clubului, omul de afaceri Ioan Niculae, îl acuză pe fostul preşedinte executiv, Dinu Gheorghe, de “haos în management”. "Suntem în contact permanent cu UEFA pentru a pune la dispoziţie toate actele necesare soluţionării problemelor apărute, multe dintre ele cauzate de haosul din managementul asigurat de fostul preşedinte (ne confruntăm, zi de zi, cu tot felul de surprize - contracte de comision de care nu s-a ştiut, neînregistrate în club). Chiar şi aşa, suntem siguri că Astra va îndeplini condiţiile pentru a participa în cupele europene", se arată în comunicatul semnat de Ioan Niculae. Dinu Gheorghe a renunţat, la începutul lunii noiembrie, la funcţia de preşedinte al AFC Astra Giurgiu, în prezent ocpand aceeaşi poziţie în cadrul clubului FC Rapid. Locul său la Astra Giurgiu a fost preluat de către Narcis Răducan, fost managerul general al clubului Concordia Chiajna. Niculae mai afirmă că Astra a "rezolvat" problema reeşalonării impozitelor către bugetul de stat, clubul avand de încasat şi suma de trei milioane de euro în returul Ligii I, astfel încat nu vor exista probleme în ceea ce priveşte participarea în cupele europene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.