Sport

Fotbalul primeşte bani de la minister

Ziarul de Vrancea
22 dec 2014 541 vizualizări
Deşi preşedintele Răzvan Burleanu, susţine contrariul, Federaţia a solicitat de la MTS solicitări de finanţare pentru loturile de copii şi juniori *

FRF va primi o alocaţie financiară de aproximativ un milion de euro de la MTS pentru pregătirea loturilor de copii şi juniori în 2015, fiind pentru prima oară cand federaţia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat, Carmen Tocală."Este firesc ca pentru loturile naţionale de tineret şi juniori să fie atribuită o sumă. Pentru loturile naţionale de seniori au nişte condiţii stabilite de forul conducător. Dar pentru loturile mici se poate. Sunt peste 23.000 de sportivi legitimaţi la fotbal, deci trebuie să el dăm şi lor. Am agreat cu domnul Burleanu, cu domnul Chivorchian un plan, pană se reglementează situaţia cu Loteria, să-i ajutăm într-un fel. Comparativ cu toate jocurile sportive, vor primi o finaţare de 4-5 milioane de lei. Toate se situază în jurul acestei sume. Handbalul are ceva mai mult, dar a avut un campionat european. Eu cred că 4-5 milioane de lei înseamnă un ajutor pentru federaţie", a declarat Tocală,  la finalul conferinţei de presă în cadrul căreia a fost prezentat Raportul de Activitate al MTS pe anul 2014.  FRF va fi obligată să cheltuie sumele provenite de la bugetul de stat în anumite condiţi: "Trebuie să cheltuiască aceste sume în condiţiile noastre însă, nu în hoteluri de 5 stele, noi stăm în hoteluri de 3 stele, pentru că aşa prevede legea. Transportul se face la economic, nu la business, sunt nişte criterii care trebuie respectate. Dar trebuie ajutaţi, joacă pentru Romania” Secretarul de stat pentru activităţile de sport din cadrul MTS, Carmen Tocală, a afirmat că FRF a ratat posibilitatea înscrierii în programul Pierre de Coubertin cu cateva ore.
Fostul preşedinte al FRF a declarat ca în timpul mandatelor sale nu a solicitat fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului deoarece nu a dorit să disloce sume destinate unor sporturi care fac mai greu rost de bani decat fotbalul.
"În timpul mandatului meu nu s-a primit nimic-nimic. În primul rand nu am vrut să disloc nişte sume care se adresează unora care fac mai greu bani. Şi apoi, noi ne-am descurcat, nu am cerut pentru că nu am avut nevoie. Am reuşit să facem lucrurile fără să apelăm la banii statului", a spus Mircea Sandu. Fostul preşedinte al FRF în perioada 1990-2014 doreşte să organizeze o serie de întalniri cu mai mulţi oameni din lumea sportului pentru modificarea Legii Codului Fiscal şi a Legii Sportului.
Actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, susţine, într-un comunicat  că nu a solicitat fonduri de la MTS, deşi meprezentanţii ministerului au anunţat că federaţia de fotbal va primi aproximativ un milion de euro în 2015. "Am spus de la bun început: vom atrage toate fondurile şi finanţările pe care Federaţia Romană de Fotbal le poate accesa. E mai mult decat o promisiune făcută membrilor afiliaţi şi iubitorilor fotbalului, pentru mine e o obligaţie care ţine de managementul performant. Asta pentru că nu există bani de care dezvoltarea fotbalului romanesc să se poată lipsi. însă, cel puţin pană acum, am decis să nu solicităm finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelenţă am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităţilor locale şi investiţii din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului", a menţionat Burleanu. Însă Carmen Tocală a precizat că FRF a formulat două solicitări de finanţare de la bugetul de stat, care au fost înregistrate în luna noiembrie, deşi preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, neagă faptul că ar fi cerut bani publici. " Poate că au vrut în 2014 şi s-au răzgandit, dar în orice caz în noiembrie a fost înregistrată solicitarea şi eu am fost chiar şi am discutat cu danşii la federaţie. Domnul Chivorchian este semnatar, sigur îşi aminteşte, am vorbit în nenumărate randuri cu dansul. Au fost două solicitări. Deci în măsura în care au nevoie, noi avem toată deschiderea să-i finanţăm. Dacă vor sau nu vor asta nu ştiu", a declarat Tocală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.