Sport

Treabă grea pentru fetele lui Tadici

Ziarul de Vrancea
21 dec 2014 495 vizualizări
Pentru a se califica la Campionatele Mondiale de anul viitor, echipa feminină de handbal a Romaniei va trebui să învingă în play-off echipa Serbiei

Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei va întalni reprezentativa Serbiei în dubla manşă din play-off-ul european al Campionatului Mondial din 2015, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Budapesta. Echipa Romaniei a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi. Partida tur va vea loc în 6-7 iunie 2015, în Serbia, iar cea retur o săptămană mai tarziu, caştigătoarea urmand să se califice la turneul final al CM, care va avea loc în Danemarca, în perioada 5-20 decembrie. Echipa Serbiei este vicecampioană mondială la ediţia 2013, pe care a organizat-o, dar la ediţia actuală a europenelor a dezamăgit, ieşind încă din prima fază a grupelor. Cele mai cunoscute jucătoare ale Serbiei sunt Andrea Lekic, Sanja Damnjanovic şi Dragana Cvijic, iar antrenor este Sasa Boskovic. Serbia provoacă amintiri neplăcute antrenorului Gheorghe Tadici, datand din 2006, exact în anul următor medaliei de argint mondiale obţinută la Moscova. În ediţia europeană de atunci, Romania a înregistrat singura necalificare la turneul final din istorie, fiind eliminată (21-25 la Bucureşti, 26-26 în deplasare) de către Serbia-Muntenegru, cele două meciuri urmand unui conflict de orgolii între Tadici şi antrenoarea adversarelor,binecunoscuta Anja Andersen. O eliminare, totuşi, neaşteptată, în ultimul an în care Serbia şi Muntenegru au concurat împreună. Celelalte opt partide din play-off sunt: Franţa – Slovenia, Germania – Rusia, Olanda – Cehia, Ucraina – Polonia, Muntenegru – Islanda, Spania (Norvegia) – Slovacia şi Croaţia – Suedia.
Medalia de bronz a Campionatelor Europene din Ungaria a revenit Suediei, care a învins cu 25-23 (11-12)  deţinătoarea titlului, Muntenegru. După o repriză mai slabă, în care i-a fost eliminată definitiv o jucătoare de bază (Linnea Torstensson, MVP-ul ediţiei 2010, actualmente la CSM Bucureşti),  suedezele au jucat mai bine repriza secundă şi s-au impus în final. Principalele marcatoare au fost Isabelle Gulldén 7, Ida Oden – 6 (Suedia); Katarina Bulatovic – 8; Jovanka Radicevic şi Marija Jovanovic – cate 4 (Muntenegru). Finala s-a disputat aseară între Norvegia şi Spania. Învingătoarea s-a calificat direct la Campionatele Mondiale, învinsa va juca baraj contra Slovaciei.

Cristina Neagu, cel mai bun inter stanga

Handbalista Cristina Neagu a fost aleasă cel mai bun inter stanga, şi face parte din All Stars Team la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia. EAAF a anunţat acest lucru înaintea disputării celor două finale. Celelalte posturi din formaţia ideală sunt “ocupate” de următoarele jucătoare: Silje Solberg (Norvegia) – portar; Maria Fisker (Danemarca) – extremă stanga; Kristina Kristiansen (Danemarca) – centru; Heidi Løke (Norvegia) – pivot; Nora Mørk (Norvegia) – inter dreapta şi Carmen Martin (Spania) – extremă dreapta; Celelalte două distincţii acordate aparţin Suediei. Sabina Jacobsen a fost desemnată cea mai bună apărătoare, iar titlul de cea mai bună jucătoare a revenit jucătoarei Isabelle Guldén, care este şi cea mai mai bună marcatoare a turneului, cu 58 de reuşite.  Forul european de profil a luat decizia pentru prima dată să permită fanilor să se implice în stabilirea All Stars Team, voturile acestora contand în proporţie de 40 la sută, alături de cele ale specialiştilor (60 la sută). Pentru All Stars Team, EHF a nominalizat 40 de jucătoare pentru cele şapte posturi, plus cea mai bună apărătoare. Titlul de MVP a fost decis doar de specialişti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.