Sport

Cei mai buni arbitri, premiaţi în cadrul festiv

Dan Chiriac
16 dec 2014 812 vizualizări
Mihai Gică este cel mai bun arbitru în 2014, iar Cristi Voicu cel mai bun asistent u speranţele arbitrajului vrancean, Alin Şonţu şi Sorin Bîrzan, au ocupat locul trei în topuri

Cei mai buni arbitri din cadrul Colegiului Judeţean Vrancea au fost premiaţi în cadrul unei gale ce a avut loc la Restaurantul Number One din Focşani. Preşedintele Comisiei Judeţene, Alin Samoilă, a fost cel care a anunţat premiile pentru anul 2014. Gică Mihai, arbitru de liga a treia, a ocupat prima poziţie a topului la centrali, fiind urmat de Iulian Iacob şi Alin Şonţu. “Vreau să le mulţumesc celor care s-au gandit la mine. Sunt de mulţi ani arbitru, dar am primit acest premiu doar pentru a doua oară”, a spus Gică Mihai. Ocupantul locului doi, Iulian Iacob, este un arbitru care a progresat mult, chiar dacă a început arbitrajul abia în urmă cu trei ani. Alin Şonţu, este speranţa arbitrajului vrancean. La doar 20 de ani, elev la Şcoala de Poliţie din Cîmpina, Şonţu poate ajunge pe primul loc în top, dacă va promova în eşaloanele superioare ale fotbalului romanesc. La asistenţi, topul a fost caştigat de Cristi Voicu. Promovat în urmă cu aproape trei ani în liga a treia, Voicu a progresat mult şi a ajuns să bată la porţile ligii secunde. Pe poziţia a doua s-a situat Ionuţ Paraschiv. Arbitru de liga a treia, acesta a fost la un pas de promovare, dar o accidentare l-a ţinut departe de gazon în toamna acestui an. La asistenţi, poziţia a treia i-a revenit lui Sorin Bîrzan. Acesta  a participat în toamna acestui an la un curs intensiv şi are ocazia în 2015 să promoveze în liga a treia. Un premiu special i-a fost înmanat lui Mădălin Andreevici, pentru devotamentul faţă de comisie. Acesta nu a putut, în toamna acestui an, din cauza unei accidentări să promoveze testele fizice. Nu a primit delegări la meciurile de seniori, dar s-a prezentat, fără nicio problemă, la toate jocurile de juniori unde a fost programat. Premiaţii Colegiului Judeţean de Arbitri Vrancea au primit trofee şi diplome. Totodată, la gala arbitrilor vranceni a fost făcută o analiză a sezonului care s-a încheiat. Concluzia este că evoluţia arbitrilor în acest an a fost una foarte bună, chiar dacă au existat şi unele probleme. Numit în funcţie în august 2014, noul preşedinte, Alin Samoilă, şi-a propus să schimbe faţa arbitrajului vrancean, într-un timp cat mai scurt, dar şi să contribuie la creşterea calităţii arbitrajelor din fotbalul judeţean. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.