Sport

S-au dus şansele, a venit şi victoria

Ziarul de Vrancea
15 dec 2014 524 vizualizări
Romania - Spania 22-20 în grupa principală I a Europenelor de handbal feminin

Cum s-au evaportat şansele la medalii, cum a început şi naţionala de handbal feminin a Romaniei să caştige la Europenele din Ungaria şi Croaţia. Cum şansa existentă era una din domeniul “epsilon”, tricolorele au jucat ceva mai dezinvolt şi după o repriză secundă remarcabilă s-a impus în faţa Spaniei, scor 22-20, după ce la pauză ibericele conduceau cu 14-9. Repriza secundă remarcabilă se potriveşte întregii echipe cu o singură excepţie: portarul Paula Ungureanu a fost remarcabilă pe întreaga partidă, fiindcă dacă n-ar fi existat paradele ei senzaţionale scorul la pauză ar fi fost unul de-a dreptul ruşinos. Romania a ţinut hangul cu ibericele în startul partidei, au condus cu 5-4 după 10 minute, în rest meciul fiind la discreţia spaniolelor, care ne-au exasperat cu vechea noastră cunoştinţă Alexandra Barbosa, cu Carmen Martin, de la CSM Bucureşti şi mai ales cu Elisabeth Pinedo, o extremă care a făcut varză pe flancul ei. Romania a evoluat slab în apărare, mai slab decat în celelalte partide, iar în atac, “restul lumii” în afara Cristinei Neagu s-a lovit de micuţele portăriţe Silvia Navarro şi Ana Temprano.
Dar după pauză, s-a schimbat melodia. Echipa ce părea resemnată a lui Gheorghe Tadici a înviat, fără ca Spania să se schimbe prea mult în rău. Paula a fost senzaţională în poartă (20 de parade din 38 de şuturi), Cristina a excelat şi în postură de coordonatoare, şi la poartă şi în apărare, iar fetele s-au molipsit de la ele. Astfel, în opt minute, Romania a ajuns în coasta adversarelor, “Mica” Brădeanu a etalat în min. 47, iar Valentina Ardean, cu un şut senzaţional din zona centrală a adus Romania la conducere: 18-17. Spaniolele s-au înfuriat dar s-au lovit de “aisbergul” Paula, iar, după o recuperare senzaţională, Cristina Neagu a securizat victoria cu 30 de secunde înainte de final.
Romania a înscris prin Cristina Neagu – 7; Valentina Ardean – 4; Lura Chiper – 3; Aurelia Brădeanu – 2, Adriana Ţăcălie – 2; Aneta Pîrvuţ 1, Gabriela Perianu 1, Georgiana Ciuciulete 1, Florina Chintoan – 1. Ultimul meci al tricolorelor la această ediţie se dispută miercuri, de la ora 17:00, contra Poloniei.

În partidele de duminica seară din grupa a II-a s-au înregistrat rezultatele: Muntenegru – Germania 27-20, Suedia – Franţa 29-26 şi Olanda – Slovacia 30-20. Ca urmare, clasamentul grupei este condus de Olanda şi Suedia, cu cate 5 puncte, urmate de Muntenegru 4, Franţa 4, Slovacia şi Germania, ambele cu 0 puncte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.