Sport

Cand nu te ajuţi singur

Ziarul de Vrancea
12 dec 2014 469 vizualizări
Deşi Rio Ave a învins pe Aalborg, Steaua n-a reuşit să-şi asigure calificarea în 16-imile Ligii Campionilor: 0-2 cu Dinamo Kiev

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip (’78 – Latovlevici) – Prepeliţă, Bourceanu (’60 – Rusescu) – Chipciu, Sînmărtean, Tănase (’78 – Popa) – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Dinamo Kiev: Şovkovski – Gusev, Haceridi, Dragovic, Burda – Veloso (’64 – Sîdorciuk), Rîbalka -  Iarmolenko, Belhanda (’80 – Buialski) - , Lens – Kraveţ (’78 - Mbokani) Antrenor: Serhi Rebrov.
Arbitru: Michael Oliver (Anglia).
Cartonaşe galbene: Papp / Dragovic, Veloso, Burda
0-1, min. 70: pasă la limita ofsaidului prin apărarea stelistă, Iarmolenko înscrie cu uşurinţă
0-2, min. 90^3: Lens l-a driblat pe Arlauskis, ieşit din careu şi a înscris în poarta goală.
Steaua a început în stil de campioană partida atat de importantă cu Dinamo Kiev şi în numai un sfert de oră a avut patru ocazii de gol prin Szukala (‘4, cu capul), Chipciu (’11, scapă singur cu portarul care apără senzaţional), Varela (’14) şi Tănase (’15), la care Dinamo a replicat o singură dată, dar printr-o situaţie mult mai mare, finalizată de Iarmolenko în plasa laterală. De atunci însă Dinamo Kiev a pus stăpanire pe joc şi a obligat echipa gazdă să joace după melodiile ucrainene. Fără a avea ocazii de gol, oaspeţii au controlat foarte  bine osilităţile nestingheriţi de presingul de întampinare dictat de Gîlcă de pe margine. După 25 de minute de posesie lamentabilă, Steaua a înviat în ultimele minute, masand mijlocaşii ucraineni în careul lui Şovkovski, Sînmărtean, Chipciu şi Tănase au irosit ocazii de poartă, dar şi Iarmolenko era să puncteze pe una dintre lansările lui Lens, noroc cu inspiraţia lui Arlauskis. La pauză, la Vila do Conde, 0-0 între Rio Ave şi Aalborg, rezultat convenabil Stelei.
Repriza secundă a început echilibrat dar de o altă manieră: un joc pe contre, dar fără încercări prea clare de finalizare. În minutul 59, stadionul a luat foc cand s-a anunţat că Del Valle a deschis scorul pentru Rio Ave. Explozia s-a propagat şi în echipa stelistă care a avut o imensă ocazie: şut Chipciu, respins de Şovkovski, iar Keşeru şi Tănase s-au încurcat reciproc la finalizare. Şi cand toată lumea aştepta golul izbăvitor al steliştilor, a apărut la poarta lui Arlauskis, la o eroare a defensivei gazdelor. Kievenii au preluat controlul iar steliştii, cand au avut ocazia n-au putut înscrie nici cu două jucători pe linia de 6 metri. Şi pentru ca cucuta sa fie şi mai amară, Del Valle a majorat avantajul pentru Rio Ave (’79), iar în final a mai venit un gol. Stelei i-a suras victoria, Rio Ave şi-a făcut temele, însă mai trebuia ca Steaua să se ajute şi singură!

* FC Salzburg - Astra Giurgiu 5-1 (2-0), grupa D
Salzburg :  Walker– Ankersen (’79 – Schwegler), Caleta, Hinteregger (’81 – Schiemmer), Schmitz – Bruno (’74 – Soriano), Keita,
Laimer, Kämpl – Sabitzer,Alan. Antrenor: Adolf Hütter.
Astra: Lung – Pliatsikas, Oros,  Ben Youssef, Morais – Florescu, Seto – Rus, Budescu (’90 – Fatai), William (’78 – Grandin) – Chiţu (’57 – Yahaya). Antrenor: Oleg Protasov.
Arbitru:  Pawel Raczkowski (Polonia).
Cartonaşe galbene: Sabitzer, Schmitz, Schwegler  / Chiţu
Au marcat: Sabitzer (‘9), Kämpl (’34, ‘90^1), Alan (’46, ’70) / Florescu (’51  - , lob sub transversală de la 25 de metri).
Scorul vorbeşte de la sine. Astra a fost făcută terci la Salzburg, iar lotul redus cu care a plecat în Austria vorbeşte de la sine. La înşiruirea golurilor de mai sus se mai pot adăuga vreo cinci-şase parade ale lui Silviu Lung în faţa lui Alan, Bruno, Sabitzer şi Soriano şi două bare ale lui Alan, care întregesc tabloul unei echipe clasate, pe deplin meritat, pe ultimul loc în clasamentul grupei D. O palidă consolare este golul marcat de Florescu, de departe cel mai frumos al meciului. Şi – hai sa-i zicem – singura fază de poartă a astralilor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.